Canon z novo serijo optičnih bralnikov CanoScan

Canon je predstavil nova optična bralnika serije CanoScan – CanoScan 8600F in CanoScan 4400F. Obe napravi zagotavljata izjemno hitrost in storilnost ter imata vgrajen filmski vmesnik (Film Adapter Unit) za visokokakovostno branje pri ločljivosti 4.800 točk na palec. Priložen programski paket povečuje uporabnost obeh bralnikov – bralniku CanoScan 8600F je tako priložen program SilverFast SE za napredni nadzor procesa branja in večjo ustvarjalnost. (Sporočilo za javnost)

Značilnosti optičnih bralnikov CanoScan 8600F in CanoScan 4400F:
• Ločljivost 4.800x9.600 točk na palec z 48-bitno barvno globino
• Filmski vmesnik za 35 mm film, 35 mm diapozitiv in film formata 120 pri modelu CanoScan 8600F ter za 35 mm film in 35 mm diapozitiv pri modelu CanoScan 4400F
• Tehnologija FARE Level 3 za programsko odstranjevanje prašnih delcev in prask s filmov (samo model CanoScan 8600F) in tehnologija QUARE Level 3 za odstranjevanje neželenih delcev s svetlobo odbojnih površin
• Hitro optično branje, hitra povezava preko priključka USB 2.0 in gumbi EZ za upravljanje z enim pritiskom
• Celovit programski paket, med drugim ArcSoft PhotoStudio, ScanSoft OmniPage SE in Presto! PageManager, CanoScan 8600F pa prinaša tudi programa Adobe PS Elements in LaserSoft SilverFast SE.

Model CanoScan 8600F se uvršča razred niže kot bralnik najvišjega razreda CanoScan 9950F in zamenjuje model CanoScan 8400F, CanoScan 4400F pa za ugodno ceno zagotavlja visoko zmogljivost branja z ločljivostjo 4.800 točk na palec.


CanoScan 4400F


CanoScan 8600F

Dodatne informacije:

Izjemna ločljivost in ostrina barv
Modela CanoScan 8600F in CanoScan 4400F s tipaloma CCD in ločljivostjo 4.800x9.600 točk na palec ujameta neverjetne podrobnosti in zagotavljata odlično kakovost slik, primernih za povečave in tisk visoke ločljivosti. Oba modela zagotavljata visoko ločljivost ob ugodni ceni. Oba bralnika odlikuje tudi 48-bitna barvna globina za izjemno natančen prikaz barv.

Priročno branje filmov
Za zagotavljanje visokokakovostnih slik, ki ne odstopajo od originalov, sta optična bralnika opremljena z vgrajenim filmskim vmesnikom. Model CanoScan 4400F lahko bere do šest slik 35 mm filmskega traku ali štiri diapozitive, CanoScan 8600F pa lahko bere filme različnih formatov – 12 posnetkov 35 mm filmskega traku, do štiri prosojne pozitive ali negative in film formata 120.

Funkcija samodejnega odpravljanja napak
Čas za ročno retuširanje posnetkov bo odslej prihranjen s pomočjo funkcije odpravljanja napak in možnosti izboljšav. Model CanoScan 8600F s pomočjo napredne funkcije FARE Level 3 omogoča programsko odstranjevanje nepopolnosti, kot so prašni delci in praske, preprečuje učinek bledih barv ob branju starih fotografij, izboljša zrnatost slik in ima funkcijo popravka osvetlitve ozadja. Funkcija QUARE Level 3, ki je lastnost obeh bralnikov, zagotavlja podobno delovanje kot funkcija FARE Level 3, poleg tega pa popravlja tudi odseve na fotografijah.

Izjemna storilnost obeh naprav
Izjemno hitra bralna enota v optičnih bralnikih zagotavlja optimalno storilnost – hitrost predogleda pri modelu CanoScan 8600F je približno štiri sekunde, pri CanoScan 4400F pa približno pet sekund. Hitra povezava preko priključka USB 2.0 zagotavlja hiter prenos podatkov in tudi hitro pošiljanje prebranih podob v visoki ločljivosti. Sedem novih priročnih gumbov EZ v vsakem modelu prihrani čas opravljanja običajnih nalog bralnika. Uporabniki lahko funkcije gumbov prilagodijo svojim potrebam in tako povečajo uporabnost bralnika. Štirje gumbi EZ na bralniku so namenjeni ustvarjanju datotek v formatu PDF. Hitra funkcija Multi-Photo omogoča bralniku zaporedno prebiranje več fotografij, ki jih shrani kot posamezne datoteke.

Napredna programska oprema, združljiva tudi z računalniki Mac
Oba modela optičnih bralnikov sta združljiva tako z računalniki Mac kot z osebnimi računalniki PC. Opremljena sta z uporabnikom prijazno visokokakovostno programsko opremo z izjemnimi zmogljivostmi za različne slikovne aplikacije. Model CanoScan 8600F vsebuje program Adobe PhotoShop Elements in napreden programski paket SilverFast SE, medtem ko oba modela nudita program ArcSoft PhotoStudio. Oba vsebujeta tudi novo, izboljšano različico pogona ScanGear, programsko orodje ScanGear Toolbox ter programa ScanSoft OmniPage SE in NewSoft Presto! PageManager.

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.