Olympus, Panasonic & Sigma so pripravili skupni katalog

Korporacija Olympus, družba Matsushita Electric Industrial Co., Ltd. (Panasonic) in korporacija Sigma so najavili izdajo skupnega kataloga, v katerem bodo predstavili celo paleto zamenljivih objektivov, primernih za vse digitalne zrcalno-refleksne fotoaparate, ki temeljijo na standardu štirih tretjin. Izdaja kataloga se časovno ujema s predstavitvijo najnovejšega Olympusovega fotoaparata, skladnega s standardom štirih tretjin, modela E-400, in dveh novih ultrakompaktnih objektivov ZUIKO DIGITAL. V katalogu bo predstavljena skladnost izdelkov različnih proizvajalcev, temelječih na istem standardu. V katalogu je prikazano, na kakšen način skladnost izdelkov različnih proizvajalcev zagotavlja vsestranskost.

Skupen katalog različnih proizvajalcev objektivov je prvi te vrste*. Vsi prikazani objektivi, ki so skladni s standardom štirih tretjin, so namensko zasnovani za posebne zahteve digitalne zrcalno-refleksne fotografije. Ker je standard štirih tretjin odprt standard, ki med drugim določa tudi podatke o priključkih na objektivih in ohišjih, uporabniki niso več vezani na enega samega proizvajalca objektivov: fotograf ima proste roke pri kombiniranju različnih objektivov z osnovo - ohišjem. Iz v katalogu predstavljenih izdelkov sodelujočih proizvajalcev lahko fotograf izbere ustrezno ohišje in objektive, ki jih potrebuje, in jih kombinira skladno s svojimi potrebami ne glede na proizvajalca.

Na 40 straneh barvnega kataloga je predstavljenih 24 zamenljivih objektivov. Predstavitev posameznih objektivov je jasna, s podrobnim opisom vseh značilnosti in številnimi primeri fotografij, posnetih s predstavljenim objektivom.

Katalog bo pripravljen do Photokine 2006, ki bo potekala v Kölnu v Nemčiji od 26. septembra do 1. oktobra. Olympusov razstavni prostor bo v odseku 2.2, na razstavnem prostoru B 030/040, kjer bo obiskovalcem na voljo tudi ta skupni katalog.

Tudi uradna spletna stran ‘Four Thirds’ (http://www.four-thirds.org/en/) je bila posodobljena, tako da se bo skladala z novim katalogom.Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.