Panasonic Lumix DMC-LX2

PC H.AND, pooblaščeni prodajalec večpredstavnih LCD-projektorjev, digitalnih fotoaparatov in video kamer podjetja Panasonic, je predstavil nov kompaktni digitalni fotoaparat Lumix DMC-LX2. Naslednika priznanega modela DMC-LX1 odlikuje izredno občutljivo tipalo z ločljivostjo 10,2 milijona točk, nastavljivo do vrednosti ISO 1600. Med ostalimi tehnološko naprednimi lastnostmi so tudi 28-milimetrski širokokotni objektiv LEICA DC f/2.8 s 4-kratnim optičnim zoomom, napredni optični stabilizator slike MEGA O.I.S. ter 2,8-palčni zaslon z razmerjem slike 16:9. (Sporočilo za javnost)

Nov Panasonicov edinstveni model DMC-LX2 združuje 28-milimetrski širokokotni objektiv LEICA, zaslon z razmerjem slike 16:9 ter visoko občutljivo tipalo CCD 16:9. Vgrajen procesor Venus Engine III zagotavlja zmanjšanje šuma slike, napredni optični stabilizator slike MEGA O.I.S., ki ga Panasonic vgrajuje v fotoaparate Lumix že nekaj časa, pa preprečuje zamegljene posnetke, ki so posledica tresočih se rok med fotografiranjem. DMC-LX2 je opremljen tudi s funkcijo Intelligent ISO Control, ki temelji na standardu CIPA ter izredno občutljivim tipalom, ki ga je mogoče nastaviti do vrednosti ISO 1600. Z nastavitvijo funcije Intelligent ISO Control procesor zazna gibanje slikanega predmeta ter samodejno prilagodi nastavitve ISO ter hitrost zaslonke tako, da najbolje ustrezata gibanju predmeta in pogojem osvetlitve. Panasonicov napredni sistem za stabilizacijo slike omogoča ustvarjanje jasnih in ostrih posnetkov v različnih pogojih fotografiranja.Fotoaparat DMC-LX2 je opremljen tudi s krmilnim gumbom, ki nudi možnost ročne nastavitve goriščne razdalje, osvetlitve ter hitre nastavitve pogosto uporabljanih funkcij, med drugim tudi uravnavanje beline, občutljivosti ISO, velikost slike in zapisa ter merilec svetlobe. Fotoaparat dodatno omogoča video zapis v formatu 16:9 (1280x720 točk) s 15 slikami na sekundo.

Na vrhu objektiva modela DMC-LX2 se nahaja preklopni gumb, ki omogoča možnost izbire fotografije z velikostjo stranic po lastni želji. Izbira je omogočena med razmerji stranic 16:9, 3:2 in 4:3. Lumix DMC-LX2 ima vgrajenega 13 MB lastnega pomnilnika ter vsebuje režo za pomnilniške kartice SD/SDHC in MMC. Podaljšana življenjska doba baterije omogoča fotografu z eno samo polnitvijo ustvariti do 300 posnetkov. Funkcija tiskanja omogoča hiter tisk ustvarjenih fotografij, priložena programska oprema pa nudi urejanje in razvijanje fotografij v formatu RAW.Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.