Samsung D-SLR GX-10

Potem ko so v januarju letošnjega leta v sodelovanju s Pentaxom razvili in predstavili prva digitalna zrcalno refleksna fotoaparata GX-1S in GX-1L je to drugi Samsungov fotoaparat v konkurenci.

Z 10.2 efektivnimi piksli in Penta prizma iskalom, omogoca čist in jasen pogled na fotografiranje. Od prejšnih modelov je posvojil visoko 0.95x povečavo in široko področje pogleda – 95%. GX-10 je prav tako opremljen s kvalitetnim 2.5” TFT LCD zaslonom, ki z ločljivostjo 210.000 pik omogoča čisto sliko. (Sporočilo za javnost)Z vgrajenim OPS (Optical picture stabilization) sistemom, GX-10 preprecuje stresene fotografije, ki jih povzroci nemirna roka v temnih pogojih z zmanjšano osvetljavo. V osnovi tehnologija deluje tako, da preprecuje stresenje s tem da premika CCD sensor v nasproti smeri gibanja ohišja fotoaparata.

CCD senzor, ki je opremljen s funkcijo za odstranjevanje prahu in prevleko, ki preprecuje nabiranje prahu, omogoca lepe fotografije brez popacenj.

GX-10 pa omogoča fotografiranje tudi v deževnih dneh. Posebno oblikovano ohišje, ki je običajno na voljo pri luksuznih DLSR fotoaparatih, ščiti notranjost pred vodo, peskom in prahom in tako omogoča fotografiranje praktično v vseh pogojih.

Pri GX-10 pa je močno prenovljena funkcija slikanja v RAW formatu, ki ga uporabljajo številni profesionalni fotografi. Tudi med običajnim JPEG slikanjem se RAW način fotografiranja vklopi z enostavnim pritiskom na en gumb, brez spreminjanja nastavitev v meniju. Prav tako lahko takoj pregledujete RAW fotografije na zaslonu fotoaparata. Z vgrajenim pretvornikom RAW datotek pa lahko RAW datoteke že v samem fotoaparatu pretvorite v JPEG format.

Z GX-10 je možno zaporedno fotografiranje do treh slik na sekundo. Z isto hitrostjo lahko posnamete do 9 RAW datotek; še ena odlika fotoaparata pa je precizen Auto Focus z ostrenjem na 11 različnih točkah.

Ob GX-10 pa bo predstavljenih tudi 5 različnih objektivov: “fish eye” objektiv (10-17mm F3.5-4.5 ED), “ultra wide zoom” objektiv (12.24mm F4 ED AL), “wide zoom” objektiv (16-45mm F4 ED AL), objektiv s fiksno goriščnico (35mm F2 AL) in makro objektiv (Macro 100mm F2.8). Tudi uporabniki GX-1S in GX-1L lahko uporabljajo nove, raznolike objektive.

S predstavitvijo GX-10 in že znanima GX-1S in GX-1L ima Samsung sedaj popoln nabor digitalnih fotoaparatov, ki sega od osnovnih do zmogljivih kompaktnih fotoaparatov ter naprej do prestižnih DSLR fotoaparatov. Z NV serijo, ki je na trg prišla v septembru se delež na trgu kompaktnih fotoaparatov konstantno veča. Samsung namerava GX-10 uporabiti kot odskočno desko k osvojitvi fotografskih src tudi v DLSR razredu. Prav tako si bodo zagotovili mesto na trgu digitalnih SLR fotoaparatov s širšo ponudbo dodatne opreme in s kvalitetno tehnično podporo.

Samsung dodaja, “GX-10 je profesionalni model, mnogo naprednejši od prejšnih dveh v GX seriji. Za udobnost pri uporabi fotoaparata je popolnoma prenovljen in izboljšan grafični uporabniški vmesnik. GX-10 namerava zadovoljiti uporabnike z izjemno kvaliteto fotografije.

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.