HP širi aktivnosti na področju digitalne fotografije v Evropi in napoveduje nove naprave

HP je z vrsto novosti zaznamoval svojo mednarodno širitev poslovanja na področju digitalne fotografije in prikazal trud, vložen v hitrejši prehod fotografske industrije iz analogne na digitalno tehnologijo.

Na sejmu Photokina je HP napovedal razširitev spletnih in trgovskih aktivnosti na področju fotografske opreme v Evropi in dopolnitev ponudbe studijskega tiskanja digitalnih fotografij. Prav tako je podjetje predstavilo profesionalne sisteme za tiskanje fotografij z izjemno kakovostjo barvnega izpisa in možnostmi upravljanja ter dodatna orodja za program digitalnih tiskalnikov HP Indigo. (Sporočilo za javnost)

»S predstavljenimi novostmi se HP močno približuje uresničitvi naslednje faze naše vizije povsem digitalnega fotografskega trga,« je dejal Vyomesh Joshi, izvršni podpredsednik skupine za tiskanje in upodabljanje v podjetju HP. »HP je edino podjetje, ki ima dovolj obsežno ponudbo, s katero lahko odločno spreminja fotografsko industrijo in izboljša uporabniške izkušnje na trgih po vsem svetu.«

Nove rešitve za studijsko tiskanje

HP je svojo ponudbo studijskih foto tiskalnikov dopolnil z modelom HP Photosmart pm1000 Microlab, ki natisne 700 fotografij formata 10x15 cm na uro. V Severni Ameriki in Evropi bo na voljo od jeseni dalje, za tiskanje pa uporablja posebna črnila in fotografski papir, ki zagotavlja obstojne fotografije z več kot 50-letno življenjsko dobo.Tiskalnik je mogoče preprosto vključiti v obstoječe studie za razvijanje fotografij, obenem pa je kompaktni tiskalnik Microlab preprost za uporabo in potrebuje malo vzdrževanja, zaradi česar trgovci dosežejo občutno nižje stroške delovanja in višje prihodke. Obenem tiskalnik uporablja suhi postopek, kar pomeni, da se uporabnikom ni treba ukvarjati z nevarnimi odpadki.

Nove možnosti za fotografe in grafične oblikovalce

S predstavitvijo foto tiskalnikov HP Designjet Z2100 in Z3100 HP spreminja način, kako poklicni fotografi, umetniki, grafični oblikovalci in tiskarji ustvarjajo slike velikega formata.

HP Designjet Z2100 z osmimi črnili in Z3100 z 12 črnili odlikuje samodejno upravljanje barv, s katerim je mogoče tiskati fotografije razstavne kakovosti v barvni in črno-beli tehniki ter velikosti do 44 palcev. HP Designjet Z3100 uporablja pigmentna črnila HP Vivera s kartušo HP 70 Gloss Enhancer in črnilom HP Quad-Black. Oba tiskalnika ponujata do 200-letno vzdržljivost izdelkov na široki paleti medijev za tiskanje.HP je z 11 novostmi povečal nabor medijev za tiskanje na 30, kar pomeni da ponudba podjetja sedaj vključuje tako vrhunski fotografski papir kot osvetljene panoje in sintetični material Tyvek.

HP je predstavil tudi foto tiskalnik formata B-Size HP Photosmart Pro B8350 za fotografske navdušence, s katerim lahko po dostopni ceni tiskajo fotografije studijske kakovosti velikosti do 13x19 palcev.Model B8350 dopolnjuje foto tiskalnik HP Photosmart Pro B9180, ki ga odlikuje izjemna kakovost natisnjenih fotografij pri višjih hitrostih delovanja.Nova optična bralnika namenjena restavriranju fotografij

HP je predstavil doslej najbolj natančna, 96-bitna, optična bralnika s šestimi barvami, HP Scanjet G4010 in HP Scanjet G4050. HP Scanjet G4050 odlikujejo edinstvene HP-jeve tehnologije – šest barv in 96-bitna globina pri ločljivosti 4800x9600 točk na palec. Optična bralnika omogočata natančno barvno reprodukcijo pri branju fotografij, negativov in dokumentov. Optična bralnika sta idealna za restavriranje starih fotografij, G4050 pa omogoča tudi strojno odstranjevanje prahu in poškodb na fotografijah. S prozornim vmesnikom lahko HP Scanjet G4050 bere različne filmske formate, s čimer je postal eden najbolj prilagodljivih fotografskih optičnih bralnikov na trgu.

Novosti za tiskarske stroje HP Indigo

Na sejmu je bilo predstavljenih tudi več novosti za izdelke HP Indigo, ki izkoriščajo tehnologijo tiskanja s sedmimi barvami, kar omogoča tiskanje fotografij z bolj nežnimi prehodi med barvami in višjo kakovostjo. Črnili HP Indigo Light Cyan in Light Magenta bosta na voljo v drugi polovici leta 2007, ponudnikom tiskarskih storitev pa nudita konkurenčno prednost pri tiskanju profesionalnih albumov in drugih posebnih nalogah tiskanja fotografij.

Obenem je podjetje za povečanje učinkovitosti pri tiskanju predstavilo sistem HP Scalable RIP Solution (SRS), ki omogoča popolno avtomatizacijo delovnega postopka. Rešitev uporabnikom nudi osrednjo obdelavo in pošiljanje tiskarskih nalog na več naprav HP Indigo, kar zagotavlja visoko hitrost tiskanja, istočasno pa je zagotovljeno poročanje o stanju posameznih tiskarskih nalog.Povečanje mednarodnih spletnih in prodajnih aktivnosti

HP je podpisal dve pogodbi z vodilnim britanskim trgovcem fotografske opreme Jessops, ki bo med prvimi preizkusil programsko opremo HP Photosmart Studio izven Severne Amerike. HP Photosmart Studio je edina rešitev za foto studie, pri kateri stranke v petih minutah pripravijo ustvarjalne izdelke in jih prevzamejo v manj kot eni uri. Z vstopom na evropski trg studijskega tiskanja fotografij je HP vstopil v globalno konkurenčno okolje, katerega vrednost znaša 27 milijard evrov.

Poleg tega bo HP-jeva storitev Snapfish na voljo na Jessopsovi fotografski spletni strani Picture House, s čimer bo uporabnikom omogočena uporaba vodilne spletne storitve za tiskanje, izmenjavo in shranjevanje fotografij. Jessopsove stranke imajo odslej možnost prenosa fotografij na Jessopsovo spletno stran in prevzema le-teh v katerikoli njihovi trgovini.

Snapfish je blagovno znamko Snapfish by HP razširil na svojih 13 fotografskih spletnih strani v Evropi, ki so pred tem delovale pod imenom Pixaco. S tem je Snapfish postal vodilni svetovni ponudnik tiskanja fotografij prek spleta. Svoje storitve bo nudil v 14 evropskih državah, sprva v Avstriji, Franciji in Nemčiji. Svojo spletno ponudbo je dopolnil z dodatnimi možnostmi, kot sta spletna izmenjava in shranjevanje fotografij, česar večina evropskih ponudnikov ne omogoča.

Več informacij o HP-jevih novostih na sejmu Photokina je na voljo na spletni strani www.hp.com/go/photokinaevent2006.
Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.