Nov članek: Digiskopija

Na portalu Slo-Foto.net vam predstavljamo nov članek avtorja Marjana Cigoja z naslovom Digiskopija .

"Digiskopija je nova veja tehnike fotografiranja oddaljenih predmetov. Boter tega izuma je bil malezijec Laurenec Poh, ki je v letu 1999 pri opazovanju ptic po naklučju spoznal, da lahko opazovane ptice z digitalnim fotoaparatom preko teleskopa tudi posname.Ta tehnika fotografiranja se je zelo hitro prijela predvsem pri naravoslovnih fotografih...."

Nadaljevanje...

Komentarji
Peter Atanackov (@Geo) 11. oktober 2006 15:20
O kok super, glih sm hotel it na iskanje in pogledat ce je blo ze kej napisanega o digiskopiji in vidim, da je nov clanek o tem.

Men se zdi super, upam da bo se koga drugega spodbudilo da kej napise.
Uroš Uršej (@Lucifix) 11. oktober 2006 15:34
Glede na znanje, ki ga imate menim, da bi se dalo napisat kar nekaj dobrih člankov. Le malce poguma je potrebno in rezultat je očiten!

Vabljeni tudi vsi ostal člani, da se pridružijo in objavijo kak zanimiv članek.

Kontakt: info@slo-foto.net
uzp6 (@uzp6) 11. oktober 2006 16:12
a pa to paše samo na kompakte, al tut na dslr...

fin članek...
Peter Atanackov (@Geo) 11. oktober 2006 16:57
Nikol se nism kej prevc ukvarjal s tem, samo kolkr jaz vem je pri dslrji problem da ce das gor bo glih isto kot da bi gor dal 500mm objektiv in nisi nic naredil (le slabse je ker ni AF-ja), pri komapktu ki ima pa majnsi cip pa bolj pribliza.
marjan cigoj (@cip) 11. oktober 2006 19:43
V glavnem se za digiskopijo uporabljajo kompakti ,da pa se tudi namontirat dslr vendar bo goriščnica fiksna 1000mm kar je po mojem slabše kot če uporabiš teleobjektiv. Saj ti je že predhodnik odgovoril isto. Vsi kompakti pa ne ustrezajo jaz sem jih ogromno preizkusil in trenutno se najboljše obnese Samsung V700, V800 IN Nikon P4.Mogoče bo ustrezen tudi Canon 640 le škoda ker ima "slab" lcd. Lahko se ostri tudi direkno na teleskopu vendar je potrebno ogromno prakse in testov. Saj ko zumiraš na kompaktu se razdalja spreminja med okularjem in objektivom in posledično neoster posnetek.
Tone (@Lovrenc16) 14. oktober 2006 16:56
Na primer za Carl Zeiss:http://www.zeiss.de/de/bino/home_e.nsf
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.