Nova recenzija: Pentax K100D

Na portalu Slo-Foto.net vam predstavljamo novo recenzijo digitalnega fotoaparata Pentax K100D, katere avtor je Tone Kišek.

"Pentax je že spomladi 2006 izdal novi model K100d in obenem še napovedal model višjega razreda, ki prihaja na police prav v bližnji prihodnosti. K100d se ne razlikuje veliko od predhodnikov, predvsem od pravega predhodnika, modela *istDS. Najbrž je že sprememba imena iz nemogočega »*ist« v tradicionalnega »K« za mnoge pomenila simboličen korak.."

Nadaljevanje...

Komentarji
iztok (@izo) 7. november 2006 22:52
zakon, najboljša recenzija do zdej, vsaj meni osebno. upam da bo k10d naslednji, hehe.
ja, nasploh se folk nekaj zmrduje nad bufferjem pri pentaxu, a je res bl počasna zadeva, pa zanima me še glasnost zaklopa napram konkurenci recimo. en filmček sem videu, kjer je imel samsung 10 (v bistvu k10) precej glasen škljoca napram 400d recimo. sicer ne tako močno spet, samo je kr fino met bl tiho zadevo.
kaj so uni na ladji meli kakšno vajo sos, al kaj, hehe?
kjask (@kjask) 8. november 2006 12:22
izo, žal takrat še nisem uspel fotkat s CZJ 135/2.8, hehe bom pa z desetko kakšen posnetek naredil..
buffer je sicer kar hiter, a majhen.. relativno, seveda... za povprečnega uporabnika ga je povsem dovolj. tisti, ki rabi več, bo pa tako kupil se ve katerega...
glede glasnosti škljoca je pa res, da je kar glasen. meni je to fajn, ker sem navajen zelo podobnega zvoka z analogca. in me je npr. pri olyju E1 motilo, ko si sprožil, pa je samo nekaj škrtnilo v ohišju... še veš ne, da sproži, hehe.. me je pa pri testnem modelu motila glasnost AFja.. ampak je zanimivo, da imam enak objektiv na dsju, pa pol manj ropota.. je bil mogoče že malo zmahan od raznih testov...
hehe, tisti na ladji so pa očitno imeli res eno NNNP akcijo...
tomaž (@mju) 10. november 2006 17:08
Za sekundo sem še jaz pomislil, kaj za hudiča delam na nikonu !?!

Odlično Kjask
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.