HP zaradi kršenja patentov toži podjetje InkTec

Tiskanje fotografij doma se kljub velikemu napredku še vedno ni popolnoma zasidralo. Neobstojne barve, dražji papir in predvsem cene kartuš so glavni razlog zakaj je temu tako. Vsega tega se dobro zavedajo podjetja, ki kljub nizkim cenam tiskalnikov služijo na račun omenjenih kartuš, katere ščitijo celo z intelektualnimi lastninami. In če boste kršili te lastnine, vas mogoče čakala tudi tožba! Prav o tem govori naslednje sporočilo za javnost...

Sporočilo za javnost, HP

PALO ALTO, 9. november 2006 – HP je sporočil, da je proti nemški podružnici korejskega podjetja InkTec vložil formalno pritožbo zaradi kršitve HP-jevih patentov, povezanih s sestavo črnil za tiskalnike.
Črnila, ki so v InkTecovih kompletih kartuš za ponovno polnjenje, naj bi kršila HP-jeve patente. HP je, da bi zaščitil te patente, vložil pritožbo v Nemčiji, kjer so našli InkTecova črnila.
»Kot vodilno podjetje na področju potrošnega materiala je bil HP vedno zavezan odkriti in pošteni konkurenci v vseh državah, v katerih poslujemo,« je dejal Pradeep Jotwani, višji podpredsednik enote za potrošni material znotraj poslovne skupine za upodabljanje in tiskanje pri HP-ju. »Z več kot 4.000 patenti, povezanimi s potrošnim materialom, ki predstavljajo bogato dediščino inovacij, raziskav in razvoja, se bo HP boril proti kršitvam intelektualne lastnine, kjerkoli in kadarkoli jih bo odkril.«

Komentarji
Matev (@Matev) 9. november 2006 20:22
kako lahko kdorkoli ščiti in prepove drugemu da bi uporabljal nekaj do česar je tudi sam prišel

a tako bi lahko nekdo registriral patent okroglega kolesa
in bi moral ves svet uporabljati kvadratna ali osemkotna kolesa

tudi 12 in več kotna bi nekdo patentiral

heh...

ostala bi opcija trikotnih koles

okrogla bi pa ostala v domeni zgolj enega človeka ki bi jih patentiral
M_M (@M_M) 9. november 2006 21:45
Kaj ni v tem smisel patentiranja?
Uroš Uršej (@Lucifix) 9. november 2006 22:01
Nesmiselno bi bilo, da XY podjetje vloži v svoj razvoj več let in več mio EUR za noviteto, drugo ZB podjetje pa to začne uporabljati v svoje namene.
Heretic (@Heretic) 9. november 2006 23:19
tko je ( menda ) Elan že leta nazaj razvil carving smuči, pa jih niso patentiral... pa so jih drugi namest njih, oni so pa pol mogl kupvat tehnologijo oz. whatever od njih.
Uroš Uršej (@Lucifix) 9. november 2006 23:52
Elanu so smučke ukradl ko jih je testiral na smučišču.
Gašper (@gaspers) 12. november 2006 22:48
Bojda je ta firma bila Fischer ...barabe ...
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.