Nikon – prestrukturiranje prodaje v Sloveniji

Solza SrečeNikon, eno izmed vodilnih podjetij na svetovnih fotografskih trgih, bo prestrukturiralo svojo prodajo uporabniških izdelkov v Sloveniji od januarja 2007 dalje.

Namen novega poslovanja je okrepiti položaj Nikona na slovenskem trgu in zagotoviti, da bodo NIKONOVE storitve izpolnjevale pričakovanja strank, uporabnikov in medijskih partnerjev.

Strateško uravnavo delovanja na trgu bo izvedel Nikon GmbH (Nemčija), medtem ko bo delovanje poslovanja vodil Nikon Austria na Dunaju, ki je podružnica Nikon GmbH.

Distribucijo v Sloveniji bosta opravljala dva veletrgovca, GRAFO, d.o.o., v Ljubljani in EUROFOTO, d.o.o., v Kranju. GRAFO, d.o.o., bo Nikonov veletrgovinski družabnik za vse trgovce na drobno v kanalih fotografski specialist, uporabniška elektronika in IT-specialisti. EUROFOTO bo odgovoren za distribucijo v tehnične megamarkete, kanal masovne prodaje na drobno in za E-prodajalce (internetni posredniki/spletne trgovine). Nikon bo v Sloveniji uporabil izbirni distribucijski sistem, ki zagotavlja visok nivo storitev, ki jih nudijo njegovi distribucijski partnerji.

Nikon v Sloveniji ne bo upravljal svojih storitev popravila. Vsa popravila bodo pogodbena opravljena pri “Foto Beseničar”, ki deluje kot ločena pravna oseba.


Kontakt:

Nikon servisna točka Slovenija
Foto Beseničar Uroš Fabjan, s. p.
Dunajska 57
SI-1000 Ljubljana
Tel.: 01-2800-800
Fax: 01-2800-811
Email: [email protected]
Delovni čas: pon-pet 8:00 h – 19:00h

Ta servisna točka bo sestavni del Nikonove evropske servisne mreže, ki zagotavlja visoko kakovost popravil, uporabniško storitev in kratek čas popravil. Vse zahteve po garancijskem popravilu morate nasloviti na Nikon servisno točko Slovenija.

Foto Beseničar bo nudil tudi uporabniško podporo. Telefonska številka za slovenske Nikon uporabnike (tel.: 01-2800-812) bo na voljo od ponedeljka do petka od 8. ure do 16. ure. Usposobljeno osebje bo nudilo odgovore na vprašanja uporabnikov glede izdelkov Nikon in dejavnosti v slovenskem jeziku. Uporabniki imajo na voljo tudi bazo podatkov s podporo za Evropo v angleščini, ki pokriva več kot 700 tem, preko slovenskega vmesnika ali neposredne pošte, naslovljene na Nikonove specialiste. V bazo podatkov podpore za Evropo je mogoče vstopiti na www.nikon.si ali preko neposredne povezave (http://nikoneurope-si.custhelp.com).

V začetku januarja 2007 bo pričela delovati spletna stran www.nikon.si v slovenskem jeziku. Deli nove strani bodo še vedno v angleščini, a jih bomo kar najhitreje zamenjali s slovensko različico.


Kontakt za medije:

G. Tomaž Puh,
vodja poslovnega razvoja za Slovenijo
Nikon GmbH podružnica Dunaj
Wagenseilgasse 5
A-1120 Dunaj
Tel.: +43 1 9726110-51
Fax.: +43 1 9726110-20
Email: [email protected]


O Nikonu:
Nikon korporacija, ustanovljena leta 1917, je pionir na področju visoko natančne tehnologije optičnih stekel. Z nenehno rastjo in strokovnim znanjem Nikon sedaj ponuja širok izbor izdelkov v svoji svetovno znani uporabniški in profesionalni fotografski ter natančni industrijski opremi. Nikon je že skoraj 90 let “V srcu slike”. Nikon Europe B.V., distribuira širok izbor izdelkov za slikovno obdelavo, ki zajemajo celoten obseg, od uporabniških do profesionalnih digitalnih zrcalno-refleksnih fotoaparatov, Nikkor leč, bliskavic, dodatkov zrcalno-refleksnega sistema, Nikon COOLPIX digitalnih fotoaparatov, COOLSCAN digitalnih skenerjev filma, 35-milim. zrcalno-refleksnih fotoaparatov na film, Nikon programske opreme in športne ter rekreacijske optike Nikon. Nikon stremi za bistvom slikovne obdelave in tako zagotavlja kakovost, na katero se uporabniki lahko zanesejo. Nikon se posebej posveča zadovoljstvu ljudi, da lahko izrazijo svoja hotenja in ustvarjalnost. Zadovoljstvo kupcev svetovnega razreda – ključ do dolgoročnega uspeha – je zagotovljen z obširnim programom »Storitev s srcem«.
Če želite več podatkov o izdelkih Nikon, obiščite www.europe-nikon.com.
Komentarji
iztok (@izo) 4. januar 2007 10:23
upam samo, da bodo končno pri nas ponudili en tak servis kot more bit. za drugo več zveš v forumih ali pa v navodilih, hehe.
Uroš Uršej (@Lucifix) 4. januar 2007 10:24
Vsaj stran so naredili tako kot je treba... v bistvu so jo sploh naredili
Andrej (@fotokaj) 4. januar 2007 11:17
Skratka; isto sranje samo drugo pakovanje. Kar je novega je zgolj spletna stran, ostali pacienti ki so doslej žrli živce slovenskim nikonašem, kot so razni Peršini in Beseničarji, nam jih bodo še naprej.
Prestrukturiranje my ass!
chips (@chips) 4. januar 2007 13:13
Jah...pustimo se presenetit. Videt je, da bojo imeli Avstrijci malce vec kontrole nad "nami", tako da se bo zadeva mogoce le premaknila na boljse.
bockorek (@bockorek) 4. januar 2007 19:00
Ja, raje bi naj menjali serviserja pri nas. Upam, da bodo vsaj malo bolj res kontrolirali to.
Zdenko (@Zlodej) 4. januar 2007 22:38
Tole je bolj prdec v veter kar se servisa tiče. Vs skupaj je samo poseg na tržišče, da ne bi prišlo do vojne med tema dvema.
Stane Crnjak (@staneC) 5. januar 2007 09:22
Saj imate e-mail od vodje razvoja za SLO in naslov Nikon Europe!
Zlotnik (@Zlotnik) 7. januar 2007 20:05
Predvsem me zanima če bojo nadzoroval kej cene omenjenih distributerjev, ker so malo neresne, zanima me kako je lahko nikon D80 v avstriji in nemčiji za 20-30 k cenejši? Koliko so pa cene navili z evrom se mi pa sploh ne da preverjat, nimam živcev, raje grem na www.idealo.de
uzp6 (@uzp6) 7. januar 2007 22:23
Ka če bi se kle spodi pod moj post napisal ivsi nikonaši na portalu?))
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.