Canon DC50 DVD kamera

Solza SrečeCanon Europe je predstavil paradnega konja v svoji ponudbi video kamer DVD – Canon DC50 z ločljivostjo 5,39 milijona točk. Trenutno najzmogljivejša video kamera DVD na trgu ima vgrajen slikovni procesor DIGIC DV II in sistem optične stabilizacije slike Super Range Optical Image Stabilizator (OIS), tehnologiji, ki sta bili najprej razviti za Canonove izdelke visoke ločljivosti. (Sporočilo za javnost)

»Naša predanost razvoju inovativnih tehnologij na področju visoke ločljivosti odslej koristi še širšemu krogu uporabnikov,« je dejal Mogens Jensen, vodja oddelka Canon Consumer Imaging Europe. »Prva video kamera DVD s petimi milijoni točk na svetu utrjuje Canonov vodilni položaj na trgu domačega videa.«

Značilnosti kamere DC50:
• Tipalo CCD ločljivosti 5,39 milijona točk z osnovnim barvnim filtrom RGB in zapisovanjem na DVD (-R/-RW/-R DL)
• Zmogljiv objektiv z 10-kratno povečavo in optičnim stabilizatorjem slike
•Procesor DIGIC DV II za zagotavljanje izjemne kakovosti video posnetkov in napredne funkcionalnosti fotografiranja
• Daljši časi snemanja zaradi podpore dvoslojnim DVD-jem in manjše porabe energije
•Enostavna uporaba z eno roko in nov način hitrega zagona Quick StartTipalo CCD z ločljivostjo 5,39 milijona točk
DC50 je prva DVD-kamera na svetu s tipalom ločljivosti več kot 5 milijonov točk. Posnetke zajema s tipalom CCD ločljivosti 5,39 milijona točk in jih zapisuje neposredno na DVD. Osnovni barvni filter RGB zagotavlja natančno reproduciranje barv.

Z zajemanjem posnetkov na tipalu CCD v razmerju 16:9 kamera omogoča snemanje v pravem širokozaslonskem načinu. Uporabnikom sta za snemanje in pregledovanje posnetkov na voljo 2,7-palčni zaslon LCD in 0,27-palčno elektronsko iskalo EVF v formatu širokega zaslona.

10-kratna optična povečava s sistemom OIS
Canon je v ospredju na področju optičnih inovacij že 70 let. DC50 ima zmogljiv objektiv z 10-kratno optično povečavo z vgrajenim ND-filtrom in optičnim stabilizatorjem Super Range Optical Image Stabilizer, ki ga je Canon prvič predstavil v kameri HV10.

Napredni sistem stabilizacije slike je bil najprej razvit za drugo generacijo Canonovih kamer visoke ločljivosti HD. Zaznava vibracije visoke in nizke frekvence, kot je počasno gibanje telesa pri dihanju. Zato je veliko bolj učinkovit pri kompenziranju tresljajev kamere. Sistem je tudi zelo učinkovit pri fotografiranju.

DIGIC DV II in digitalna fotografija
Tipalo CCD s 5,39 milijona točkami omogoča zajem visokokakovostnih digitalnih fotografij, ki jih kamera shranjuje na kartice MiniSD ali na pomnilniške kartice visoke kapacitete (MiniSDHC).

Procesor DIGIC DV II obdeluje velike količine podatkov, ki mu jih posreduje tipalo. Z napredno tehnologijo zmanjševanja šumov so posnetki jasnejši in ostrejši. Filmi in fotografije imajo bogate in žive barve, pri tem pa ločena obdelava videa in mirujočih posnetkov omogoča istočasno fotografiranje in snemanje. Video kamera je združljiva s tiskalniki PictBridge za neposredno tiskanje fotografij.

Daljše snemanje
Podpora dvoslojnim medijem (DVD-R DL) omogoča daljši čas snemanja – do 108 minut na en sam DVD. Kamera ima tudi izboljšano vzdržljivost baterije, ki podaljša snemanje.

Na voljo je tudi dodatna baterija visoke kapacitete BP-214.

Hitri zagon
Napredno oblikovanje kamere DC50 omogoča elegantno in udobno snemanje z eno roko. Z enostavnim uporabniškim vmesnikom pa prinaša tudi Canonovo inovacijo Quick Start.

Večina video kamer potrebuje več sekund, da so po vklopu pripravljene na snemanje. Z načinom hitrega zagona pa je kamera DC50 na snemanje pripravljena v trenutku. S pritiskom na gumb Quick Start kamera preide v stanje pripravljenosti, v katerem porabi zelo malo energije. S ponovnim pritiskom na gumb pa je pripravljena na snemanje v eni sekundi.

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.