Nove DVD-kamere s tehnologijo Canon HD

Solza SrečeCanon Europe je obogatil svojo ponudbo video kamer z neposrednim snemanjem na DVD-je s petimi novimi modeli vstopnega razreda. Canonove DVD-kamere DC230, DC220, DC210, DC211 ter DC201 odlikuje najzmogljivejši Canonov slikovni procesor DIGIC DV II, prvotno namenjen snemanju s tehnologijo visoke ločljivosti. DC230, DC220 in DC210 imajo objektiv s 35-kratno optično povečavo, vsem kameram pa je skupen gumb za hitri zagon Quick Start in intuitiven uporabniški vmesnik, ki se ga upravlja s krmilno paličico. Vse kamere omogočajo fotografiranje ter pri tem posnetke hranijo neposredno na DVD, modela DC230 in DC220 pa tudi na pomnilniško kartico. DC230 ima tipalo ločljivosti enega milijona točk. (Sporočilo za javnost)

»Združitev zmogljivega objektiva in procesorja DIGIC DV II je povzdignila naše video kamere DVD na novo raven,« je dejal Mogens Jensen, vodja oddelka Canon Consumer Imaging Europe. »Rezultati dveletnega vlaganja v razvoj tehnologije visoke ločljivosti se zdaj kažejo tudi pri DVD-kamerah vstopnega razreda, ki kljub naprednim zmožnostim ostajajo enostavne za uporabo. Novi modeli utrjujejo Canonov položaj na trgu video kamer za široko potrošnjo.«Značilnosti DVD-kamer DC230, DC220, DC210, DC211 in DC201:
• 35-kratna optična povečava (1000-kratna digitalna) (DC230, DC220, DC210) in 30-kratna optična povečava (800-kratna digitalna) (DC211, DC201)
• Snemanje neposredno na DVD-je (-R/-RW/-R DL)
• Enostavna uporaba in gumb za hitri zagon Quick Start
• Procesor DIGIC DV II
• Podpora dvoslojnim medijem za daljši čas snemanja
• Snemanje z ločljivostjo enega milijona točk (DC230)
• Snemanje v širokozaslonskem formatu

Zmogljiva optična povečava
DC230, DC220 in DC210 prinašajo neverjetno natančnost Canonovega objektiva s 35-kratno povečavo in s tem postavljajo nov mejnik v tem cenovnem razredu. Uporabnikom omogoča približevanje oddaljenih objektov brez skrbi, da bi se to poznalo na kakovosti posnetkov. Nezaželeni tresljaji pri velikih povečavah so zmanjšani z elektronskim stabilizatorjem slike (EIS). Na voljo je tudi 1000-kratna digitalna povečava.

Vse video kamere so opremljene z 2,7-palčnim zaslonom LCD in 0,27-palčnim elektronskim iskalom EVF v razmerju 16:9, kar omogoča snemanje in predvajanje posnetkov v enakem razmerju, kot so prikazani na TV-sprejemniku s širokim zaslonom. Posneti DVD je mogoče enostavno zaključiti in predvajati na kateremkoli DVD-predvajalniku. Kamere snemajo tudi v načinu 4:3.

Upravljanje z eno roko in hitri zagon
Zavoljo enostavnega snemanja iz roke so vsi gumbi lahko dostopni. Krmilna paličica na hrbtni strani je namenjena izbiranju snemalnih nastavitev s palcem. Vse kamere so opremljene tudi z novim gumbom za hitri zagon Quick Start.

Večina video kamer je na snemanje pripravljena šele nekaj sekund po vklopu. S funkcijo Quick Start pa kamera omogoča snemanje skoraj v trenutku. S pritiskom na gumb Quick Start kamera preide v stanje pripravljenosti z zelo majhno porabo energije. S ponovnim pritiskom na gumb je kamera pripravljena na snemanje v eni sekundi.DIGIC DV II
Procesor DIGIC DV II je bil prvič predstavljen v Canonovi kameri visoke ločljivosti XL H1. Namenjen je obdelavi povečane količine podatkov visoke ločljivosti, odslej pa je na voljo v vse več Canonovih video kamerah.

DIGIC DV II odlikuje napredna tehnologija zmanjševanja šumov, ki zagotavlja ostrejše posnetke izboljšane kakovosti. Omogoča tudi zvesto reprodukcijo barv z živimi in močnimi toni. Ločena obdelava videa in fotografij zagotavlja optimalne barve glede na vrsto posnetka, modela DC230 in DC220 pa omogočata tudi istočasno snemanje videa in fotografiranje na pomnilniške kartice MiniSD.

Povečana zmogljivost snemanja
Podpora dvoslojnim medijem (DVD-R DL) omogoča uporabnikom, da posnamejo več. Na en DVD je mogoče shraniti do 108 minut videa, kar občutno skrajša število prekinitev snemanja zaradi menjave medija.
Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.