Video kamere MiniDV z največjo optično povečavo na trgu

Solza SrečeCanon je predstavil serijo video kamer vstopnega razreda MD, prilagojenih za snemanje v formatu širokega zaslona. Nove kamere MD160, MD150, MD130, MD120, MD110 in MD111 odlikuje 35-kratna optična povečava, model MD101 pa 30-kratna. Vsem predstavljenim video kameram so skupni elektronski stabilizator slike (EIS), intuitivno upravljanje s pomočjo krmilne paličice in snemalni način za začetnike. (Sporočilo za javnost)

»Canonove novosti krojijo smernice razvoja na trgu kamer MiniDV in imajo odslej najzmogljivejšo optično povečavo v svojem razredu,« je dejal Mogens Jensen, vodja oddelka Canon Consumer Imaging Europe. »S predstavitvijo serije MD z več privlačnimi možnostmi snemanja ponujamo uporabnikom enostaven dostop do zmogljive domače video produkcije.«

Značilnosti video kamer serije MD:
• Snemanje v formatu širokega zaslona s 35-kratno optično povečavo (1000-kratno digitalno) ali 30-kratno optično povečavo (800-kratno digitalno) (MD101)
• Enostaven dostop in upravljanje funkcij kamere, krmilna paličica in snemalni način za začetnike (Easy shooting mode)
• Gumb za hitri zagon Quick Start (MD160, MD150 in MD130)
• Procesor DIGIC DV za zvesto reprodukcijo barv
• Snemanje v širokozaslonskem formatu, LCD-zaslon in elektronsko iskalo EVF v razmerju 16:9
• Možnost fotografiranja in shranjevanja posnetkov na pomnilniške kartice SD in SDHC (MD160, MD150 in MD130)
• Tipalo CCD ločljivosti enega milijona točk (MD160, MD150) in vhod DV (MD160, MD120)
• Vhod za zunanji mikrofon (MD120, MD110, MD111 in MD101)Enostavno snemanje
Upravljanje video kamer je enostavno in udobno zaradi intuitivne postavitve gumbov. Na voljo je snemalni način za začetnike, pri katerem so vse glavne funkcije samodejne, uporabniku pa prepuščajo popolno svobodo pri snemanju. Naprednim uporabnikom, ki želijo nadzirati funkcije snemanja, je na voljo krmilna paličica na okvirju LCD-zaslona.

Fotografiranje
Modeli MD160, MD150 in MD130 omogočajo fotografiranje ter shranjevanje posnetkov na pomnilniške kartice SD in SDHC z večjo kapaciteto. Nanje je mogoče posneti tudi kratke filme nizke ločljivosti za uporabo na spletnih straneh ali pošiljanje po e-pošti.

Slikovni procesor DIGIC DV omogoča zajem fotografij v ločljivosti 640x480 med snemanjem videa. Posnetki v tej velikosti so idealni za uporabo s programsko opremo za obdelavo video posnetkov ali za izdelavo menijev na DVD-jih.

Milijon točk in vhod DV
Video kameri MD160 in MD150 ponujata izboljšano kakovost posnetkov s tipalom CCD ločljivosti enega milijona točk. MD160 pa ima tudi vhod DV, ki uporabnikom omogoča obdelavo posnetkov na računalniku in snemanje le-teh nazaj na kaseto MiniDV v kameri. Omogočeno je tudi presnemavanje s kamere na kamero.

Vhod za mikrofon za boljši zajem zvoka
Modeli MD120, MD110, MD111 in MD101 so opremljeni z vhodom za zunanji mikrofon za snemanje v zahtevnejših pogojih, ko je zajem zvoka lahko težaven. Uporabniki lahko tako kamere bolje prilagodijo svojim potrebam, na primer z uporabo kravatnega mikrofona pri intervjujih.

Gumb za hitri zagon
Večina video kamer je na snemanje pripravljena šele nekaj sekund po vklopu. S funkcijo Quick Start pa kamere MD160, MD150 in MD130 omogočajo snemanje skoraj v trenutku. S pritiskom na gumb Quick Start kamera preide v stanje pripravljenosti z zelo majhno porabo energije. S ponovnim pritiskom na gumb je kamera pripravljena na snemanje v eni sekundi.

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.