Hahnel Synergy – sinergija alkalnih in polnilnih baterij

Solza SrečePriznani irski proizvajalec polnilnih baterij, polnilcev in nadomestnih Li-Ionskih akumulatorjev za digitalne fotoaparate in kamkorderje predstavlja revolucinarno novost med polnilnimi baterijam, ki v enem izdelku združuje najboljše lastnosti alkalnih in polnilnih baterij.

Vemo, da je dobra stran Ni-MH polnilnih baterij zmožnost ponovnega polnjenja ter relativno visoka kapaciteta, slaba pa ta, da so po tednu ali dveh praktično prazne, ne glede na to, ali smo jih uporabljali, ali ne. Na drugi strani, alkalne baterije praktično ne izgubljajo akumulirane energije če jih dlje časa ne uporabljamo, vendar jih ni moč ponovno napolniti, zato predstavljajo za povprečnega družinskega fotografa precej drago, a bolj zanesljivo alternativo za uporabo v digitalnih fotoaparatih. Sinergija dobrih lastnosti obeh tipov baterij je nova linija polnilnih baterij Synergy. Synergy je baterija, ki ob daljšem času neuporabe ne bo izgubila akumulirane energije in jo je moč ponovno napolniti, zato predstavlja pomemben mejnik pri ohranjanju okolja. (Sporočilo za javnost)

Synergy AA baterije so zelo primerne za uporabo v digitalnih fotoaparatih ali npr. igračah, ; AAA baterije pa v MP3 predvajalnikih ter raznih manjših napravah z nizko porabo (daljinski upravljalniki, ure), kjer uporaba klasičnih polnilnih Ni-MH baterij zaradi prevelikega samopraznenja ni bila najbolj primerna (jih je bilo treba prepogosto polniti).

Prednosti Synergy baterij
- ob nakupu so že napolnjene in pripravljene za takojšnjo uporabo
- imajo izredno nizko stopnjo samopraznenja
- ohranijo več kot 70% preostale akumulirane energije po letu dni od zadnjega polnjenja
- omogočajo več kot 500 ciklov polnjenja/praznjenja
- polnite jih lahko v kateremkoli Ni-MH/Ni-Cd polnilcu
- nimajo spominskega efekta zato jih lahko polnite kadarkoli

Synergy AA baterije bodo na voljo v blister pakiranju štirih baterij s kapaciteto 2100 mAh, AAA pa s kapaciteto 800 mAh.

V prodaji bodo predvidoma konec februarja 2007.

Komentarji
uzp6 (@uzp6) 18. januar 2007 08:58
No, to pa je nekaj. Sam de nau kej eksplodiral pol...
Darko (@Kremen) 18. januar 2007 11:01
Sanyo je razvil baterijo Eneloop, ki je nekaj podobnega kot Synergy, prodajal pa je AA tip baterije že leta 2005 na Japonskem po 578 jenov, kar je cca 4€.

Takrat so zapisali:
Baterija Eneloop je uporabna takoj po nakupu (je napolnjena). Ko se izprazni, jo je mogoče znova napolniti. Odlikuje se z izjemno nizko stopnjo samopraznenja (po dveh letih neuporabe ohrani kar 75% akumulirane energije) in ima odlično zmogljivostjo tudi pri nizkih temperaturah. Eneloop baterija AA se lahko napolni 1000 krat in ima 1900mAh.
Darko (@Kremen) 18. januar 2007 11:09
Link za baterijo Eneloop:
http://www.sanyo.co.jp/koho/hypertext4-eng/0511/1101-2e.html
Aleš Poštrak (@alip) 23. januar 2007 23:02
Saj proizvajalcev je tako že več na trčišču. Npr. Ansmann im a te baterije že v redni prodaji.
To so: Max E 2100mAh in pakirane po 2 kos.
Staneta pa caa 11EUR. Dobavljive pa so v Kranju, Ljubljani in Celju.
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.