Olympus µ 770 SW

Fotoaparat, ki vam zmore slediti, pa naj je vaše življenje še tako napeto. Osupljivi model µ 770 SW si upa več: odporen je na padce iz višine do 1,5 m, vodotesen do globine 10 m, obenem pa je tudi odporen na nizke temperature, do kar -10 stopinj Celzija! In čeprav je kar težko verjeti, je to čista resnica: zelo težko ga je poškodovati, saj prenese obremenitve do osupljivih 100 kilogramov! Njegovo kovinsko ohišje se preprosto ne vda pritiskom, ki jih vsakodnevno srečujemo v življenju … Življenje je polno tveganj – od tistega, da pozabimo, da imamo fotoaparat v hlačnem žepu in preprosto sedemo nanj … pa vse do nevarnosti, ki prežijo na občutljivo opremo med ukvarjanjem z ekstremnimi športi; ta model je pripravljen na vse, čemur ga lahko vaš aktiven način življenja izpostavi. Preizkusite neskončno privlačnost fotografiranja tudi v takih pogojih – izberite na pogled zelo privlačen, izjemno vzdržljiv model µ 770 SW, ki je na voljo v treh zanimivih barvah: temno modri, titan sivi ali kavno rjavi. (Sporočilo za javnost)

Ustvarjalna svoboda
µ 770 SW z ločljivostjo 7,1 megapiksla uporabniku nudi do zdaj nevideno svobodo pri fotoaparatih tega razreda. Kovinsko ohišje, ki pritegne vse poglede, zagotavlja vodotesnost do 10 m globine, varnost pred poškodbami zaradi padcev iz globine do 1,5 m, obenem pa omogoča uporabo na prostem do temperature -10 stopinj Celzija – in vse to brez uporabe dodatnega zaščitnega ohišja! Prav tako pa je ta model zelo vzdržljiv in prenese obremenitve do 100 kg. Zaradi svoje izjemne vzdržljivosti vam bo omogočil veliko več kot drugi fotoaparati in zagotovo bo priklical smehljaj na obraz vsakega aktivnega fotografa. Fotografiranje je namreč enostavno, brez omejitev, ne glede na to, kje se nahajate in kaj počnete, med trekingom po neravnem terenu, na gorskem kolesu ali globoko pod gladino morja! Objektiv s 3-kratnim zoomom prispeva k vsestranskosti (38-114 mm pri 35-milimetrskih fotoaparatih, 1:3,5-5,0). Zahvaljujoč posebnemu načinu usmerjanja svetlobe v notranjosti objektiva na fotoaparatu ni izboklin ali delov, ki bi se pomikali iz ohišja; tako je manj možnosti, da bi z njim kaj zadeli ali da bi se kaj polomilo. Fotograf se lahko brez nepotrebnih skrbi za varnost fotoaparata osredotoči na motiv. Če vas na poti spremlja čvrsti in vzdržljivi Olympus µ 770 SW, se lahko odpravite res kamorkoli.

Več z manj svetlobe
Ker tehnologija ''BrightCapture'' izjemno poveča občutljivost na svetlobo pri fotografiranju, obenem pa dramatično poveča kontrast na 6,4-centimetrskem zaslonu LCD HyperCrystal, so boljše slike ob šibki svetlobi dejstvo. Ta tehnologija je uporabljena pri številnih tematskih programih (vključno s programi ob svečah in ob razpoložljivi svetlobi); sestavljanje kompozicije je lažje, vzdušje je veliko lažje zadeti, kot če je potrebna uporaba bliskavice. Za preprečevanje zabrisane slike poskrbijo visoke vrednosti ISO (do 1600), saj omogočajo večjo hitrost zaklopa ob ohranjanju potrebne svetlosti slike. Vgrajena lučka na dotik pripomore k potrebni svetlosti slike; tako iskanje objekta v temi ni več problem, na primer pri raziskovanju skritega podvodnega sveta.

Naloga µ 770 SW pa ni samo prenesti vse neprijetnosti, ki ga prinaša življenje ... Njegova naloga je predvsem omogočiti enostavno fotografiranje ne glede na okoliščine. Tematski programi za 25 različnih, najpogostejših situacij – med njimi so tudi štirje podvodni načini – zagotavljajo, da boste tako na kopnem kot pod vodo enostavno našli pravega. Intuitivni uporabniški vmesnik je osvežujoče enostaven, na voljo pa v 25 različnih jezikih, ki vključuje tudi slovenščino. Fotoaparat je opremljen z vgrajenim pomnilnikom in še z režo za pomnilniško kartico xD-Picture Card, tako da imate lahko vedno dovolj prostora za slike in videoposnetke. Če pa želite še globlje, bo na voljo tudi posebno podvodno ohišje PT-035, ki ga boste lahko kupili posebej. To fotografu omogoča raziskovanje osupljivega podvodnega sveta do globine 40 m.

Olympus µ 770 SW lahko gre povsod, kamor se odpravite vi. Ta elegantni, na udarce in nizke temperature odporni fotoaparat, ki je varen tudi pred vodnim pritiskom, se bo pojavil na prodajnih policah marca 2007.

Olympus µ 770 SW - Osnovne značilnosti:
• Vodotesen do globine 10 m
• Varen pred udarci* (enakovredno padcu iz višine do 1,5 m)
• Varen pred pritiskom, do teže 100 kg
• Odporen pred nizkimi temperaturami do -10 °C
• 7,1 megapiksla
• Kovinsko ohišje, na voljo v barvah: temno modra, titan siva, kavno rjava
• Tehnologija ''BrightCapture'' za boljšo fotografijo pri šibki svetlobi –celo pri podvodnih načinih
• 6,4-centimetrski/2,5-palčni zaslon LCD HyperCrystal z 230.000 piksli
• 3-kratni optični zoom (enakovredno 38-114 mm pri 35-milimetrskemu fotoaparatu) 1:3,5-5,0 z lečami s prevleko, ki odbija vodo
• Luč ob dotiku tipke
• Prikaz ocene vodnega pritiska
• 25 tematskih programov z vključno štirimi podvodnimi načini
• Funkcija za snemanje filmov z zvokom
• Vgrajeni pomnilnik plus reža za kartice xD-Picture Card
• 25 jezikov (tudi slovenščina)
• Priložena programska oprema Olympus Master in baterija LI-42B
• Na voljo bo podvodno ohišje PT-035 (vodotesno do globine 40 m)

* Skladno z vojaškim MIL standardom

Dodatek

Tehnologija ''BrightCapture''
To je tehnologija, ki je namensko razvita za doseganje boljših rezultatov fotografiranja pri šibki svetlobi. Deluje na dva načina: I) Vsi podatki, ki jih posredujejo piksli iz tipala za sliko, se uporabijo za prikaz slike na zaslonu LCD, ki je do štirikrat svetlejši od običajnih zaslonov LCD, kar izjemno olajša sestavljanje kompozicije v temnem okolju. II) Pri določenih programskih načinih se občutljivost poveča (včasih ob zmanjšani ločljivosti), kar omogoča pravilno osvetljene slike z natančno reprodukcijo barv, visokokontrastne in jasne tudi brez uporabe bliskavice. Tematski prizori, pri katerih je uporabljena tehnologija ''BrightCapture'', so na primer ob svečah, nočni prizori in ob razpoložljivi svetlobi.


zaslon LCD HyperCrystal
Polprevodna tehnologija, uporabljena pri zaslonih LCD, vključuje dodatno plast na dnu zaslona LCD, ki odbija svetlobo, ki jo oddajajo zunanji viri. Tako je zaslon LCD svetlejši in je slika na njem dobro vidna tudi takrat, ko nanj pada direktna sončna svetloba; kontrast je trikrat večji kot pri običajnih zaslonih LCD. Slika je vidna iz zornega kota do 170°, brez bleščanja ali senc, tako da je možno sestavljanje kompozicije iz najrazličnejših kotov, sliko pa si lahko naenkrat ogleda številna skupina oseb.
Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.