Novi Pentax kompaktni digitalni fotoaparati

Olympus SP-550 UZPentax je predstavil tri prenovljene modele iz serije Optio, namenjene predvsem družinskim in poslovnim fotografom. Medtem, ko modela Optio E30 in Optio M30 ciljata na manj zahtevne uporabnike, ki si želijo kakovosten fotoaparat po sprejemljivi ceni, je Optio T30 namenjen zahtevnejšemu družinskemu fotografu, ki želi posnetkom dodati nekaj kreativnosti (Sporočilo za javnost)

Pentax optio E30
Kompaktni digitalni fotoaparat vstopnega razreda je namenjen tistim, ki si ne želijo pretiranega ukvarjanja z množico nastavitev in je tipičen predstavnik t.i. "point and shoot" razreda. Optio E30 ima vgrajeno tipalo z ločljivostjo 7,1 milijona slikovnih točk, 3x optični zoom objektiv in 2,5-inčni LCD zaslon. Za enostavno uporabo skrbi gumb "Green", ki vedno poskrbi za optimalne nastavitve ekspozije, ne glede na to, kakšno nastavitev ste imeli nastavljeno pred tem. Torej, če niste prepričani, ali ste izbrali pravo nastavitev - pritisnite gumb "Green" in negotovosti bo v hipu konec. Optio E30 ima vgrajenih tudi 15 tematskih programov za nastavitev ekspozicije (pokrajina, otroci, hišni ljubljenci, sončni zahod ...), napaja se preko dveh AA baterij, ki so dostopne praktično vsepovsod. Omogoča snemanje videa v ločljivosti 640x480 točk in podpira tako SD kot SDHC tipa spominskih kartic.

Pentax optio M30
M30 z elegantno oblikovanim ohišjem iz aluminija že posega v poslovni razred. Vgrajeno tipalo s 7,1 milijoni slikovnih točk v kombinaciji s 3x zoom objektivom ter digitalnim stabilizatorjem slike (Digital Shake reduction) omogoča posnetke zavidljive kakovosti, tudi v slabših svetlobnih pogojih. Ogled je možen 2,5-inčnem LCD zaslonu. Čeprav majhnih dimenzij Optio M30 ponuja veliko tehnologije: Auto Macro funkcija z merjenjem razdalje subjekta samodejno preklopi iz običajnega na makro način ostrenja, Face Recognition program prepoznava človeške obraze in skrbi, da so pravilno osvetljeni in izostreni, ne glede na to, na katerem delu posnetka se nahajajo, 15 tematskih programov za nastavitev ekspozicije (pokrajina, otroci, hišni ljubljenci, sončni zahod ...). V primeru, da niste prepričani katera nastavitev bi bila optimalna lahko uporabite originalno Pentax Auto picture nastavitev, ki samodejno izbere optimalni program. Optio M30 omogoča snemanje videa v ločljivosti 640x480 točk z možnostjo digitalne stabilizacije slike. Podpira SD kot SDHC tipa spominskih kartic.


Pentax Optio T30
Vprašajte se, kje je meja vaše kreativnosti? Optio T30 ima vgrajen 3-inčni LCD zaslon, občutljiv na dotik. Ta edinstvena lastnost omogoča pisanje in risanje na posnetek. Ste si kdaj želeli napisati opombo k posnetku? Mogoče tudi samo zamisel, telefonsko številko ali seznam špecerije? Vzemite v roko priloženo pisalo, in začnite. Optio T30 ima vgrajeno tipalo s 7,1 milijoni slikovnih točk in 3x optični zoom objektiv s priznano Pentax smc optiko, kar v kombinaciji z digitalnim stabilizatorjem slike (Digital Shake reduction) omogoča kakovostne posnetke tudi v slabši svetlobi. Tudi T30 ima vgrajen program Face Recognition, ki prepoznava človeške obraze in skrbi, da so pravilno osvetljeni in izostreni, ne glede na to, na katerem delu posnetka se nahajajo, omogoča snemanje videa v ločljiovsti 640x480 točk z možnostjo digitalne stabilizacije slike in podpira tako SD kot SDHC tipa spominskih kartic. Novost je meni Fn, ki je bil do sedaj domena profesionalnih fotoaparatov, in omogoča shranjevanje lastnih nastavitev. Z Optiom T30 zagotovo ne boste ostali neopaženi, poleg tega ga bodo vzljubili tako vaši starši (ker ni drobnih nastavitvenih gumbov, se vse ikone zelo pregledno in na veliko izpisujejo na LCD zaslonu) kot tudi otroci, saj jim boste vedno lahko ponudili "papir in svinčnik".
Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.