Novi Samsung fotoaparati - Pomlad 2007

Samsung_s1050Samsung Techwin, izdelovalec digitalnih fotoaparatov, ki je s predstavitvijo NV serije v drugem delu leta 2006 prejel izjemne odzive trga, sedaj predstavlja nove modele v serijah i, S in L za prvo polovico leta 2007. (Sporočilo za javnost)

Serija i - i70

i70 je Samsungov nov tanek fotoaparat, ki je izdelan na principu drsečega pokrova. Fotoaparat se osredotoča na potrebe uporabnikov, ki jih predvsem zanima drugačen dizajn in vključuje multimedijsko podporo, za mlade uporabnike ki zahtevajo veliko multimedijsko funkcionalnost.

Ob pogledu nanj, najprej privlači inovativen dizajn. Drseči pokrov odraža koncept ''slide and shine''. Poseben dizajn se še poveča s posebno obdelavo ohišja, svetlečo dekoracijo okrog objektiva in prepoznavno postavitvijo devetih gumbov, ki so vidni in dosegljivi, ko je drseči pokrov odprt.

Samsung i70 ponuja tudi podporo multimedijskim vsebinam: PMP in MP3 predvajalnik; SRS podpora, ki pomaga reproducirati originalni zvok; pregledovalnik teksta, ki omogoča branje medtem ko poslušate glasbo: I (Intelligent)-movie ki podpira MPEG-4 (720x480) pri 15 slikah na sekundo, preprečevanje tresenja, snemanje brez prestanka in funkcijo izdelovanja animacije iz jpeg posnetkov.

i70 je fotoaparat visoke resolucije s 7.2 milijoni pik, 3x optičnim zoom-om in 1/2.5'' CCD. Na zadnji strani pa se ponaša velik 3.0'' Wide LCD zaslon, visoka občutljivost ISO 1600 ASR (Advanced Shake Reduction) in Face Recognition, ki avtomatsko zazna obraz in temu primernu izostri in uravna svetlobo fotografije.


Serija S – S850/S1050, S630/S730

Serija S predstavlja standardne digitalne fotoaparate, ki so še posebej priljubljeni na trgih v Evropi in ZDA zaradi njihovih dobro izdelanih osnovnih funkcionalnosti. Sedaj je večja še za štiri modele S850/S1050 in S630/S730.

S850/S1050 sta fotoaparata klasične kategorije, oba odeta v črno ali srebrno barvo in enostavno obliko ohišja. Oba pa odlikuje visoka kvaliteta fotografij, opremljena sta s senzorjema z 8 oz 10 milijonov točk, imata 5x optični in 5x digitalni zoom, ter 2.5'' (S850) oziroma 3.0'' (S1050) velik TFT LCD zaslon za lažje pregledovanje čistih fotografij.

S Samsungovo tehnologijo ASR (Advanced Shake Reduction) in visoko občutljivostjo ISO 1600, vam S850/S1050 omogočata čiste posnetke tudi v slabi svetlobi brez uporabe bliskavice. Funkcija Wise Shot pa še poveča vaše užitke pri fotografiranju, saj omogoča da fotograf zajame dva posnetka – enega z bliskavico in drugega z ASR – ter izbire kateri mu je lepši.

Z gumbom E (Effect gumb) lahko uporabnik nastavi barvni ton fotografije,ji doda zanimive efekte, kot so deljeni zaslon, foto okvirji, kar omogoča raznolike načine fotografiranja in urejanja posnetkov.

Inteligentna LCD tehnologija, ki jo vsebuje S1050, samodejno nastavlja osvetlitev zaslona, glede na zunanjo svetlobo, ki jo zazna CCD senzor.

S630/S730 sta nadgradnja S500/S600, ki sta se v letu 2006 prodala v milijonskih številkah. Ohranjata enak, uporabniku prijazen vmesnik in s svojo obliko zagotavljata čvrst oprijem za udobno in umirjeno fotografiranje.

Imata senzorja ločljivosti 6 (S630) oziroma 7 (S730) milijonov točk, trikratni optični zoom in 2.5'' TFT LCD zaslon. Z ASR (Advanced Shake Reduction) funkcijo in ISO 1000, je možno posneti čiste fotografije, tudi v slabi svetlobi.

Z gumbom E, pa je možno nastavljati barvne tone že posnetih fotografij in jim dodajati zanimive efekte kot so deljen zaslon in foto okvirji za dodatno zabavo ob fotografiranju.
Serija L – L73, L700

L73 je pri obstoječih, že znanih karakteristikah pridobil predvsem v obliki in izdelavi. Aluminijasto ohišje je kljub izjemno tanki obliki (20.3mm) oblikovano tako, da zagotavlja čvrst oprijem. Smart Touch gumbi oblikovani v črko L, prvič predstavljeni v seriji NV, pa predstavljajo inovativen uporabniški vmesnik.

S Samsungovim sistemom ASR (Advanced Shake Reduction), L73 dovoljuje uporabniku zajeti čiste fotografije pri visoki občutljivosti in hitrosti zaslonke ter nizki občutljivosti obenem brez uporabe bliskavice. Podpora visoki občutljivosti ISO 1600, pa omogoča preprečiti stresene slike, ki so rezultat premikanja fotoaparata ali gibanja objekta.

S funkcijo Wise Shot, lahko uporabnik zajame dve fotografiji – eno z uporabo bliskavice in drugo z uporabo funkcije ASR – ter nato izbere boljšo izmed obeh. S tehnologijo Face Recognition, ki avtomatsko nastavlja ostrenje in osvetlitev, pa lahko izdelamo najbolše portrete za največje zadovoljstvo uporabnika.

Prenovljen pa je tudi uporabniški vmesnik, ki preko zaslona razloži različne funkcije fotoaparata, tako da se lahko začetniki na enostaven način naučijo uporabljati funkcije fotoaparata.

The L73 also features 7 mega pixels, 1/2.5” CCD, 230,000-pixel 2.5” TFT LCD, high-resolution NV lens barrel with optical 3x/digital 5x power zoom, MPEG-4 SVGA quality, at 20fps and continuous shooting functions.

Sicer pa L73 vključuje 7 milijonov točk, 1/2.5'' CCD, TFT LCD zaslon velikosti 2.5'' in 230.000 pik, natančnen NV objektiv s 3x optičnim in 5x digitalnim zoom-om, filme MPEG-4 v SVGA kvaliteti pri 20 slikah na sekundo in funkcijo za zaporedno fotografiranje.

L700 pa je fotoaparat za tiste ki radi posnamejo veliko posnetkov in iščejo še nekaj dodatnih funkcij v kompaktnem in stilsko lepo oblikovanem kovinskem ohišju. Ima 7 milijonov pikslov, 3x optični zoom in 2.5'' LCD zaslon.

S hitrim zaklopom 1/2000sec in visoki občutljivosti ISO1600 je možno izkoristiti visoko resolucijo v vseh pogojih – tudi ob slabi svetlobi.

L700 lahko snema filme z zvokom pri ločljivosti 640x480 in s kvaliteto 30 slik na sekundo. Ob snemanju pa se lahko uporablja tudi 3x optični zoom, poleg drugih zmogljivosti, kot je stablizator slike med snemanjem.

Za zagotovitev čistih posnetkov ne glede na oddaljenost je na voljo Auto Macro funkcija, ki avtomatsko nastavlja oddaljenost in ostrino. Z makro gumbom pa lahko uporabnik sam nastavlja oddaljenost od 5cm do neskončnosti.

Vsi fotoaparati bodo na voljo v pomladi 2007.
Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.