Panasonic DMC-FZ8

Panasonic DMC-FZ8 PC HAND predstavlja nov Panasonicov zmogljiv digitalni fotoaparat iz serije Lumix. Napredne lastnosti kompaktnega digitalnega fotoaparata DMC-FZ8 predstavljajo idealno izbiro za kateregakoli fotografa z različnimi potrebami in željami. Objektiv Leica DC Vario-Elmarit, optični stabilizator slike MEGA O.I.S. ter krmilna ročica so lastnosti, ki zagotavljajo uporabnikom odlične fotografije, tudi na terenu.PC H.AND predstavlja nov Panasonicov zmogljiv digitalni fotoaparat iz serije Lumix. Napredne lastnosti kompaktnega digitalnega fotoaparata DMC-FZ8 predstavljajo idealno izbiro za kateregakoli fotografa z različnimi potrebami in željami. Objektiv Leica DC Vario-Elmarit, optični stabilizator slike MEGA O.I.S. ter krmilna ročica so lastnosti, ki zagotavljajo uporabnikom odlične fotografije, tudi na terenu. (Sporočilo za javnost)

PC Visoko ločljivost posnetkov, narejenih z novim fotoaparatom Lumix DMC-FZ8, omogočata tipalo z ločljivostjo 7,2 milijona točk in objektiv Leica DC Vario-Elmarit f/2,8-f/3,3 z 12-kratno optično povečavo, ki je enakovredna 36-432 mm fotoaparatom na 35 mm filmskem traku. Funkcija Extra Optical Zoom uporablja osrednji del tipala CCD za omogočanje dodatne povečave, kar poveča moč optične povečave do 18-krat. Z uporabo te funkcije ter v dodatni kombinacij s 4-kratno digitalno povečavo je skupna moč povečave kar 72-kratna. Kombinacija enajstih elementov v osmih skupinah, vključno s 3 asferičnimi lečami, zagotavlja vrhunsko optično zmogljivost in kompaktnost fotoaparata.

Panasonicov napredni optični stabilizator slike MEGA O.I.S. preprečuje zamegljenost posnetkov, ki nastanejo kot posledica tresočih se rok med fotografiranjem, ter zagotavlja ustvarjanje jasnih in ostrih posnetkov v različnih pogojih fotografiranja. Inteligentna funkcija Intelligent ISO Control samodejno zazna gibanje slikanega predmeta ter prilagodi nastavitve ISO in hitrost zaslonke tako, da najbolje ustrezata gibanju predmeta in pogojem osvetlitve. Tako odpravi potrebo po prilagajanju nastavitev vsakič, ko se spremenijo zunanji pogoji.

Novost v Panasonicovi liniji izdelkov Lumix prekaša svojega predhodnika DMC-FZ7 s skupnim številom točk ločljivosti ter tudi s številnimi drugimi inovativnimi in tehnološkimi izboljšavami. Ključno izboljšavo predstavlja napredni procesor Venus Engine III, ki omogoča snemanje fotografij pri polni ločljivosti in nastavitvi do vrednosti ISO 1250. Izboljšavo predstavlja tudi manjši šum obdelave posnetih fotografij. Fotoaparat zagotavlja snemanje spontanih trenutkov, saj se odziva izjemno hitro in ima časovno zakasnitev po sproženju le 0,005 sekunde. Fotoaparat odlikuje tudi visokozmogljiva baterija, ki omogoča fotografu z eno samo polnitvijo ustvariti do 380 posnetkov.

Krmilna paličica za preprosto ročno upravljanje omogoča ustvarjanje bližnjic pogosto uporabljanih funkcij, kot so uravnavanje beline, izbira občutljivosti ISO in formata slike. Panasonicov najnovejši izdelek omogoča tudi snemanje gibljivih slik v ločljivosti Wide VGA (848x480) s hitrostjo 30 slik na sekundo in v ločljivosti VGA (640x480).

Pri PC H.AND-u bo nov Panasonicov digitalni fotoaparat DMC-FZ8 na voljo predvidoma od aprila 2007 dalje.
Komentarji
Rudi Robič (@ferrari) 4. februar 2007 21:34
Cakam na podrobnejsi opis.
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.