Kyocera Mita FS-C8100DN

PhotoBlog NewsXenon forte sporoča, da je Kyocera Mita predstavila enega najhitrejših barvnih tiskalnikov A3 za pisarne. Nov laserski tiskalnik FS-C8100DN je namenjen delovnim skupinam in oddelkom, ki potrebujejo visoko storilnost, hitrost in napredne možnosti obdelave pri obsežnejših tiskalniških nalogah. Temelji na zanesljivi in dolgotrajni tehnologiji ECOSYS ter nudi veliko prostora za liste, standardno obojestransko tiskanje in popolne omrežne zmogljivosti. (Sporočilo za javnost)

Hitrost in storilnost
Po ogrevanju, ki traja kratkih 45 sekund, tiskalnik natisne prvi list v samo 5,9 sekunde (črno-beli tisk) oziroma v 7,9 sekunde (barvni tisk). FS-C8100DN uporablja tehnologijo enega prehoda, ki natisne vse barve (CMYK) istočasno, kar mu omogoča, da na minuto natisne 32 strani A4 ali 16 strani A3. Ker hitrost barvnega tiska dosega hitrost črno-belega tiska, je tiskalnik FS-C8100DN enako storilen v barvah kot pri črno-belem tisku.

Z izjemno veliko kapaciteto papiraja (opcijsko do 4.100 listov) je FS-C8100DN primeren tudi za obsežne naloge. Uporabna funkcija Proof and Hold omogoča uporabnikom, da pred izvedbo celotne tiskalniške naloge natisnejo eno kopijo dokumenta, namenjenega pregledu. Na voljo je obsežen nabor možnosti obdelave papirja, vključno s 3.000-listnim spenjalnikom, ki lahko spne do 50 listov hkrati, in kot možnost enota za brošure, ki lahko ustvari brošure z do 64 strani.
Visoka varnost

Varnost je ključni del tiskalnika FS-C8100DN, ki nudi različne standardne in opcijske zmožnosti. S funkcijo Private Print lahko uporabnik opravilu določi štirimestno kodo, ki jo je treba vnesti pred tiskanjem. Funkcija Security Watermark je namenjena tisku nevidnega vodnega žiga na občutljive dokumente. V primeru kopiranja teh dokumentov postane žig viden, s čimer lahko razločimo, da gre za kopijo in ne original. Kot možnost je na voljo paket Data Security Kit za zagotavljanje visoke varnosti natisnjenih dokumentov, saj samodejno šifrira podatke, shranjene na disk, nepotrebne podatke pa namesto preprostega brisanja naredi neberljive v skladu z zahtevami ISO 15408.

Upravljanje stroškov
Kyocerina tehnologija ECOSYS zagotavlja nizke stroške delovanja. Zasnova brez kartuše, ki zahteva samo zamenjavo tonerja, in dolgotrajne komponente bodo natisnile več kot 300.000 strani. Zanesljiv podajalnik papirja in mehanizem za obdelavo le-tega zmanjšata nujnost servisiranja naprave.

Uporabnikom, ki potrebujejo sledenje stroškov tiskanja in izdatkov za barvno tiskanje, je namenjena standardno vgrajena funkcija Departmental Code, ki nadzira porabo z omejitvami za posameznike ali posamezne oddelke. Prav tako je na voljo rešitev KYOcontrol Business Edition, ki nudi upravljanje stroškov in varno tiskanje.

Maki Nagao, vodja za izdelke pri podjetju Kyocera Mita Europe, je dejala: »FS-C8100DN je idealna naprava za organizacije, ki razumejo prednosti barvnega tiska in želijo razširiti zmožnosti svojega barvnega tiska – bodisi z večjimi zmogljivostmi bodisi s širokim naborom naprednih možnosti obdelave. FS-C8100DN bo brez dvoma mnogim podjetjem in organizacijam olajšal življenje – oddelkom, ki potrebujejo preglednice in grafikone, supermarketom, ki morajo natisniti obvestila o ponudbi dneva, šolam, ki tiskajo brošure, pravnim pisarnam in mnogim drugim organizacijam, ki natisnejo veliko število barvnih dokumentov na zahtevo.«

Tiskalnik FS-C8100DN nudi hitro, zanesljivo in cenovno ugodno barvno tiskanje ter je na voljo za 4.590 EUR (1.099.950 SIT), cena barvnega izpisa pri 20% pokritosti pa je cca. 0,05 EUR (12,6 SIT) brez DDV.
Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.