Samsung i7, L74wide in NV11

Po napovedi novosti v serijah i, L in S v začetku tega leta, je sedaj Samsung Techwin, izdelovalec digitalnih fotoaparatov, napovedal še nekaj novih modelov za prvo polovico leta 2007 - Samsung i7, L74wide in NV11. (Sporočilo za javnost)

Samsung i7
Na slovesu dosedanjih inovacij v svetu digitalne fotografije je pri Samsungu nastal i7, opremljen s tehnološko vodilnim Fizičnim Uporabniškim Vmesnikom (PUI – Physical User Interface) zgrajenim tako, da postane fotografiranje nenaporna dogodivšcina. i7 je opremljen s 3.0'' LCD zaslonom občutljivim na dotik, ki se obrača za 180 stopinj in omogoča uporabniku hitro menjavo med različnimi zmogljivostmi, tako da je vedno pripavljen na akcijo. Vgrajeni Turistični Vodič osrkbuje uporabnika z neposrednim dostopom do popotniških informacij, ki pokrivajo 4.500 regij v 30-ih državah, tako da boste vedno vedeli kje je akcija.

7 megapikselni i7, s 3x optičnim zoom-om, je narejen za tiste, ki hočejo zajemati zvok, video in fotografije kjerkoli so, brez kompromisov na kvaliteti in obliki. Z zaslonom v nevtralni poziciji (0 stopinj) lahko uporabnik dostopa do glasbenih datotek preko vgrajenega MP3 predvajalnika; za 90 stopinj zavrten zaslon je za PMP (Prenosni Multimedisjki Predvajalnik) funkcijo; polno zavrten zaslon za 180 stopinj, pa je namenjen fotografiranju in snemanju filmov v MPEG-4 SVGA kvaliteti. Z zmogljivim urejanjem fotografij v samem fotoaparatu pa je enostavno imeti kvalitetne fotografije, saj lahko z njim tudi odrežemo del fotografije, ne da bi bilo potrebno cakati na dostop do racunalnika.

Multimedijska zmožnost fotoaparata i7 prav tako omogoča dostop do funkcije Turističnega Vodiča, ki z enostavno uporabo omogoča hiter dostop do informacij o stvareh ki jih lahko vidimo in delamo v 4.500 regijah iz 30-ih džav. Informacije se lahko tudi naknadno povlečejo iz interneta in naložijo. S 450MB notranjega spomina, pa vam ne bo potrebno skrbeti za prostor za najljubše popotniške nasvete.

Medtem ko je opremljen z nepremagljivo multimedijsko funkcionalnostjo, pa je na prvem mestu i7 še vedno digitalni fotoaparat visoke kvalitete. V zatemnjenih situacijah, je izredna kvaliteta zagotovljena. Fotoaprat je opremljen s Samsungovim ASR (Advanced Shake Reduction) sistemom in podporo za visoke obcutljivosti ISO 1600, tako da fotografije ostanejo jasne in natancne tudi brez bliskavice. Prav tako pa ima i7 Sistem za prepoznavanje obraza (Face Recognition AF & AE), s katerim so garantirani popolni portreti prijateljev, družine, znancev…

Samsung L74wide
L74 Wide je digitalni fotoaparat s 7 milijoni pikslov, opremljen s 3,6x opticnim zoom-om in podporo širokemu kotu 28mm. Idealen je za tiste, ki ne nameravajo za fotoaparat zapraviti veliko denarja, kljub temu pa želijo imeti kvaliteten fotoaparat, ki ga lahko vzamejo s seboj na potovanja. Opremljen je s prirocno funkcijo Turisticnega Vodica, ki zagotavlja popotniške informacije in pokriva 4.500 regij iz 30-ih držav – pomaga popotnikom, da si splanirajo izlete in najdejo pot ko so izgubljeni. Opremljen je s 450MB notranjega spomin, zato lahko L74 Wide upravlja z veliko kolicino popotniških informacij.

L74 Wide ima velik, 3.0'' LCD zaslon, ki je ocutljiv na dotik. Vsebuje Sistem za prepoznavanje obraza (Face Recognition AF & AE), ki zazna obraz, avtomatsko nastavi ostrino in osvetlitev s cimer zagotovi boljšo kompozicijo in kvaliteto fotografije pri portretih in drugih posnetkih, ki vsebujejo ljudi. AF funkcija instantno prepozna obraz in ga primerno izostri. Nato svoje opravi še AE, ki nastavi primerno osvetlitev da zagotovi najboljšo kvaliteto fotografije. LCD Touch zaslon dovršen s Flash uporabniškim vmesnikom pa omogoca, da uporabnik enostavno dostopa do raznolikih funkcij.

L74 Wide vsebuje tudi Samsungovo lastnino ASR (Advanced Shake Reduction), sistem za stabilizacijo slike, ki pomaga zajeti najboljše nocne fotografije, tudi v slabih svetlobnih pogojih. Skupaj z zmožnostjo snemanja video posnetkov v kvaliteti MPEG-4 SVGA, lahko posname ocarljive posnetke. Ko pa so enkrat posneti, pa ni potrebno cakati na dostop do racunalnika, saj jih lahko urejamo že na samem fotoaparatu.

Samsung NV11
NV11 predstavlja najvecje novosti v inteligentni izdelavi fotoaparata. Je cetrti fotoaparat v nagrajeni seriji NV. Opremljen je z najsodobnejšimi zmogljivostmi, in konstantno zagotavlja izjemno kvaliteto fotografij za zahtevne pol-profesionalne fotografe. NV11 ima v tanko ohišje vgrajen Schnedierjev objektiv in vkljucuje Samsungov napreden Smart Touch uporabniški vmesnik, ki omogoca enostavno navigacijo skozi obsežne zmogljivosti in nastavljanje le-teh z nežnim drsenjem preko kontrolnih gumbov, ki so postavljeni okrog velikega 2.7'' LCD zaslona.

NV11 ima 10 milijonov tock, 5x opticni zoom in visoko obcutljivost ISO 1600. Vsebuje tudi Samsungov sistem ASR (Advanced Shake Reduction), ki omogoca posneti najboljše fotografije tudi v zatemnjenih svetlobnih pogojih. NV11 je opremljen tudi s Face Recognition tehnologijo, ki zazna obraz in samodejno nastavi ostrino in osvetlitev, kar zagotovi boljšo kompozicijo in kvaliteto fotografije portretov in drugih fotografij, ki vsebujejo ljudi.
Z NV11 pa je enostavno tudi zajemanje filmov, ki omogoca 30 slik na sekundo v TV kvaliteti in formatu MPEG-4 VGA za bogate in ostre video posnetke.

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.