Nikon COOLPIX P5000

S COOLPIX-om P5000 je Nikon v svojo serijo P- Performance uvedel fotoaparat, ki je namenjen zahtevnejšim fotografom, za katere je pomembna odlična zmogljivost in možnost nadgradnje z dodatno opremo. COOLPIX P5000 tako pomeni ponovno rojstvo kompaktnega Nikona. V aparatu se nahaja bistvo celotnega Nikonovega znanja. Velika zmogljivost, oblikovanje in uporaba funkcij aparata so rezultat tehnološkega napredka in prenosa znanja iz Nikonovih profesionalnih fotoaparatov. Omenjeni fotoaparat je namenjen amaterjem z visokimi ambicijami in poznavalcem, ki iščejo nove, kreativne rešitve.(Sporočilo za javnost)

Vrhunska kakovost posnetkov
Pri modelu COOLPIX P5000 je ključnega pomena izjemna kakovost slike, ki jo zagotavlja 10,0 efektivnih megapikslov izvrstne ločljivosti 1/1,8-palčnega senzorja RGB CCD, izpopolnjena, učinkovita oprema za obdelavo slik, zmogljiv objektiv Nikkor s 3,5-kratnim zoomom in funkcija VR za zmanjšanje tresenja pri premikanju objektiva. COOLPIX P5000 vsebuje preverjeno tehnologijo VR za zmanjšanje tresenja pri premikanju optičnega objektiva, ki je bila sprva zasnovana za zamenljive objektive pri fotoaparatih Nikon SLR. Senzorji kotne hitrosti izmerijo premik fotoaparata in izračunajo potrebno izravnavo, enota VR pa nemudoma prilagodi položaj tako, da odpravi učinke tresenja fotoaparata. Nikonov poseben sistem VR omogoča fotografiranje s kar trikrat daljšim časom osvetlitve brez zamegljenosti slike, hkrati pa zagotavlja statično sliko na LCD zaslonu, kar pomaga pri kompoziciji. Rezultat so ostrejše slike pri fotografiranju ob šibki svetlobi, pri uporabi objektiva Nikkor s 3,5-kratnim zoomom ali pri približevanju z dodatnim objektivom s telefoto konverterjem.

Svetlobno občutljivost lahko ročno nastavite celo do ISO 3200. V načinu odpornosti na tresljaje in načinu za visoko občutljivost nadzor ISO sam izbere najprimernejšo nastavitev občutljivosti za posnetek do vrednosti ISO 1600.

Raznolika izbira praktičnih načinov za fotografiranje
Novo stikalo za izbiranje načina omogoča dostop do štirih načinov osvetlitve, ki izkušenim fotografom in začetnikom ponuja še boljši nadzor nad uporabo fotoaparata. Program [P] samodejno izbere čas osvetlitve in zaslonko za optimalno osvetlitev. Samodejni način prednostne nastavitve časa osvetlitve [S] omogoča uporabniku, da izbere želeni čas osvetlitve, fotoaparat pa nato izbere optimalno nastavitev zaslonke. Samodejna prednostna nastavitev zaslonke [A] omogoča 10-stopenjsko ročno upravljanje nastavitev zaslonke v stopnjah 1/3 EV, s katero uporabnik izbere globino polja, medtem ko fotoaparat samodejno prilagodi čas osvetlitve za doseganje optimalne osvetlitve. Ročna osvetlitev [M] omogoča uporabniku popoln nadzor nad nastavitvami časa osvetlitve in zaslonke. Poleg tega stikalo za izbiranje načina in 2,5-palčni LCD z visoko ločljivostjo ponujata uporabniku preprost dostop do 16 scenskih načinov, prilagojenih različnim razmeram, ter sedmih načinov za snemanje videoposnetkov.

Dodatki za razširitev sistema
COOLPIX P5000 je združljiv z dodatki za optični objektiv, vključno z 0,67x širokokotnim konverterjem (WC-E67) in 3,0x telefoto konverterjem (TC-E3ED). Vgrajeni nastavek za dodatno opremo podpira uporabo Nikonovega naprednega nadzora bliskavice i-TTL za zunanje bliskavice, med drugim bliskavic SB-400, SB-600 in SB-800.

Nikonova programska oprema PictureProject
Tako kot vsem drugim fotoaparatom Nikonove serije COOLPIX je tudi fotoaparatu COOLPIX P5000 priložena Nikonova ekskluzivna programska oprema PictureProject. S to zmogljivo opremo, ki je zelo enostavna za uporabo, je prenašanje, organiziranje, urejanje in pošiljanje slik sorodnikom in prijateljem hitro in enostavno.

Začetek prodaje: marec 2007
Priporočena cena: 429,00 €

Opomba: Specifikacije, oblika, ime izdelka, standardna oprema in začetek prodaje se po državah razlikujejo.

Več informacij najdete na spletni strani http://www.nikon.si


Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.