Nikon COOLPIX S500

Nikon je dopolnil svojo COOLPIX Style serijo z novo linijo fotoaparatov. Z novim COOLPIX-om S500 predstavlja koncentriran prenos znanja, to je  kompaktno in elegantno ohišje iz jekla. Fotoaparat je namenjen uporabnikom, ki imajo visoke zahteve tako glede zunanje oblike, kot tudi tehničnih zmogljivosti fotoaparata. (Sporočilo za javnost)

Elegantno oblikovanje
Nikon je za ohišje izbral jeklo in s tem poskrbel za eleganco, ki jasno predstavlja zavezanost podjetja kakovosti materiala in izdelave. Poleg tega, da vzbuja fotoaparat trden, kovinski občutek in zagotavlja čvrst oprijem, je zaradi elegantnih potez in klasične očarljivosti ta najmanjši kompaktni fotoaparat še privlačnejši med konkurenčnimi modeli.

Vrhunska kakovost posnetkov
Velikost tipala je 7,1 megapikslov, objektiv 3x Nikkor zoom pa ima razpon med 35 in 105 mm. Enako mero popolnosti v izdelavi je zaslediti tudi v tankem objektivu z vgrajeno enoto VR (za zmanjšanje tresenja), ki pripomore k stabilizaciji slike pri premikanju optičnega objektiva. V nekaterih regijah bo COOLPIX S500 na voljo v črni in srebrni barvi.
Za elegantno zunanjostjo digitalnega fotoaparata COOLPIX S500 se skriva zelo visoka zmogljivost.

COOLPIX S500 vsebuje preverjeno tehnologijo VR za zmanjšanje tresenja pri premikanju objektiva, ki je bila sprva zasnovana za zamenljive objektive pri fotoaparatih Nikon SLR. Poseben sistem VR podjetja Nikon omogoča fotografiranje s kar trikrat daljšim časom osvetlitve brez zamegljenosti slike, kar pripomore k zmanjšanju tresenja fotoaparata in stabiliziranju posnetkov premikajočih se motivov. Ker je funkcija vključena ves čas, ko je fotoaparat COOLPIX S500 vklopljen, VR stabilizira tudi slike, prikazane na 2,5-palčnem LCD-ju z visoko ločljivostjo, kar olajša sestavljanje posnetkov in beleženje trenutkov, kot ste si jih zamislili. Svetlobno občutljivost lahko ročno nastavite do vrednosti ISO 2000 ter s tem fotoaparatu omogočite, da izbere krajši čas osvetlitve in prepreči zamegljenost posnetkov pri fotografiranju s šibko svetlobo ali pri fotografiranju hitro premikajočih se motivov.

Hitra odzivnost
Vse funkcije so optimizirane za takojšen odziv in omogočajo uporabnikom, da ujamejo posebne trenutke in uživajo v doživetju. COOLPIX S500 se ponaša z najhitrejšim vklopom v svoji kategoriji fotoaparatov – LCD zaslon se prikaže že po 0,6 sekunde – in najmanjšo časovno zakasnitvijo sprostitve zaklopa, ki, če uporabite nastavitev »hitrega odziva«, znaša le 0,005 sekunde.

Tri Nikon tehnologije
Tri inovativne Nikonove tehnologije, ki se nahajajo v novih modelih, zagotavljajo, da bo vsak posnetek uspel. Samodejno ostrenje pri portretih omogoča, da fotoaparat samodejno išče, najde in izostri obraze, tudi kadar ti niso v sredini kadra. Funkcijo odpravljanje pojava rdečih oči je Nikon vgradil kar v fotoaparat. Ta tehnologija zazna pojav rdečih oči in popolnoma samodejno popravi fotografije. Funkcija D-Lighting za popravek osvetlitve pa izravna pretemne dele fotografije, pravilno osvetljene pa ohrani nespremenjene.

Nikonova programska oprema PictureProject
Tako kot vsem drugim fotoaparatom Nikonove serije COOLPIX je tudi fotoaparatu COOLPIX S500 priložena ekskluzivna programska oprema PictureProject. S to zmogljivo opremo, ki je zelo enostavna za uporabo, je prenašanje, organiziranje, urejanje in pošiljanje slik sorodnikom in prijateljem hitro in enostavno.

Začetek prodaje: marec 2007. Fotoaparat bo na voljo v črni in srebrni različici.
Priporočena cena: 349,00 €

Opomba: Specifikacije, oblika, ime izdelka, standardna oprema in začetek prodaje se po državah razlikujejo.

Več informacij najdete na spletni strani http://www.nikon.si


Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.