Nov test objektiva: Sigma 30mm F1.4 EX DC HSM

Sigma 30mm F1.4 EX DC HSM

Na portalu Slo-Foto.net vam predstavljamo nov test objektiva Sigma 30mm F1.4 EX DC HSM.

"Tokrat smo si pobližje ogledali Sigmin fiksni objektiv z goriščno razdaljo 30mm. Objektiv je sicer že kar nekaj časa prisoten na trgu, vendar je še vedno optično zelo zanimiv. Sam nosi oznako DC kar pomeni, da je narejen za aparate s crop faktorjem. Če na hitro preračunamo s Canonovim crop faktorjem 1,6x dobimo goriščno razdaljo 48mm, kar pomeni da gre za standardni oziroma normalni objektiv. Poleg tega ima objektiv še zaslonko z minimalno vrednostjo kar F1.4 in tako po mojem mnenju zadovoli marsikaterega mini DOF junkija....."

Nadaljevanje >>

Komentarji
iztok (@izo) 23. februar 2007 12:18
nisem zasledil, s katerim fotičem je blo to testirano? mogoče 400d? bi bilo zanimivo primerjat še z recimo 350d ipd. garantarima razlike, pa ni nujno zarat dazličnih modelov.
v splošnem, rezultati bi morali biti malo boljši, ta objektiv zna biti zelo dober, je pa res, da očitno imajo sigme vasčih težave s fokusom ipd.
pa fajn bi bilo, da se objavi crope iz vogalov tarče, če se že komentira ostrina slike na vogalih, samo namig, pač.
drgtač fa fajn test, čeprav me ni preveč navdušil, sem nekako več pričakoval od tega objektivčka, vsaj glede na to, kako fotke sem že videl narjene z njim in to pri odprti blendi.
Peter Bernik (@Noob) 23. februar 2007 12:40
Testirano s 350D.
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.