Canon PowerShot A570 IS in A560

Canon je predstavil nova modela dostopnih in uporabnikom prijaznih digitalnih fotoaparatov – PowerShot A570 IS in A560 s 7,1 milijona točkami. Obema je skupen slikovni procesor DIGIC III, ki prinaša lastnosti, kot so prepoznavanje obrazov, samodejno odpravljanje učinka rdečih oči med predvajanjem posnetkov in občutljivost tipala ISO 1600. (Sporočilo za javnost).

PowerShot A560, ki bo nadomestil model A540, ima vgrajenih vrsto samodejnih funkcij, ki omogočajo intuitivno uporabo. PowerShot A570 IS pa ima poleg tega vgrajen optični stabilizator slike, omogoča popolno ročno upravljanje in vključuje obsežen izbor dodatne opreme. Ta daje uporabnikom možnost odkrivanja ustvarjalne plati fotografije.

»PowerShot A570 IS in PowerShot A560 omogočata širšemu krogu uporabnikov dostop do vodilnih Canonovih tehnologij, temelječih na procesorju DIGIC III,« je dejal Mogens Jensen, vodja oddelka Canon Consumer Imaging Europe. »Lastnosti teh dveh naprednih fotoaparatov omogočajo izboljšati kakovost vsakodnevnega fotografiranja.«

Lastnosti fotoaparatov PowerShot A570 IS in PowerShot A560:
• Tipalo CCD z ločljivostjo 7,1 milijona točk
• 4-kratna optična povečava (35-140 mm f/2.6-f/5.5, kar je enakovredno 35 mm formatu)
• Optični stabilizator slike (PowerShot A570 IS)
• Procesor DIGIC III s tehnologijo iSAPS
• Prepoznavanje obrazov AF/AE/FE
• ISO 1600 in samodejno nastavljanje visoke občutljivosti
• Posebni fotografski načini
• 2,5-palčni LCD-zaslon in optično iskalo
• Dodatki za objektiv (PowerShot A570 IS)
• Gumba PictBridge in Print/Share


Dodatne informacije

DIGIC III
Oba fotoaparata odlikuje slikovni procesor DIGIC III, ki ponuja funkcijo prepoznavanja obrazov (Face Detection AF/AE/FE) in napredno zmanjševanje šumov (NR). Izboljšan sistem prepoznavanja obrazov z novimi algoritmi omogoča zaznavanje obrazov na večji oddaljenosti od fotoaparata. Prepoznati zna do devet obrazov, pri tem pa ugotovi, ali je obraz osrednji del kompozicije, ter temu prilagodi ustrezno ostrino in osvetlitev. Če je vključena bliskavica, sistem prilagodi njeno jakost in pravilno osvetli obraz. Sistem omogoča tudi enostavno odpravljanje učinka rdečih oči med samim pregledovanjem fotografij. Tako uporabniki ne potrebujejo računalnika in programske opreme za obdelavo posnetkov.

Napredna tehnologija zmanjševanja šumov v procesorju DIGIC III omogoča uporabo visoke občutljivosti ISO 1600, kar je novost v seriji PowerShot A. Visoka občutljivost ISO je uporabna za fotografiranje pri šibki svetlobi, ko bi uporaba bliskavice pokvarila vzdušje. Funkcija High ISO Auto daje prednost visokim nastavitvam občutljivosti in omogoča uporabo višjih hitrosti zaklopa. S tem se zmanjša možnost nejasnih posnetkov pri temnejših slikah ali premikajočih se objektih.

Enostavnost
DIGIC III prinaša vrsto tehnologij, ki zagotavljajo visokokakovostne fotografije z malo truda. Objektiv s 4-kratno optično povezavo je zgrajen iz Canonovih natančnih leč in izkorišča vso zmogljivost tipala s 7,1 milijona točkami. Objektiv modela A570 IS ima vgrajen optični stabilizator slike, ki skrbi za ostre posnetke tudi pri slabši osvetlitvi in pri največjih povečavah. Obema fotoaparatoma je skupen 2,5-palčni zaslon LCD, ki poenostavlja kadriranje ter predvajanje posnetkov prijateljem.

Priljubljeni fotografski načini za fotografiranje otrok in živali, za slikanje v prostorih ter ponoči so hitro dostopni prek gumba za izbiranje načinov fotografiranja. 14 fotografskih načinov PowerShota A560 pokriva vrsto snemalnih priložnosti, kot so plaža, sneg in ognjemet. PowerShot A570 IS ima poleg naštetih tudi podvodni način za uporabo z dodatnim vodotesnim ohišjem ter kreativne možnosti nadzora zaslonke in zaklopa. Skupaj ponuja 19 fotografskih načinov, njegov ustvarjalni potencial pa je mogoče povečati z dodatno opremo, ki vključuje tele-, širokokotni in makro konverter ter dodatno bliskavico.
Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.