Sanyo baterije eneloop

SANYO, največji proizvajalec polnilnih baterij, ima rešitev težav, povezanih z uporabo klasičnih polnilnih baterij. SANYO predstavlja revolucionarno novost: baterijo, ki je že napolnjena in jo je moč uporabiti takoj, poleg tega pa omogoča tudi ponovno polnjenje: eneloop. Je kombinacija napredne tehnologije, uporabljene v Ni-MH baterijah in prednosti običajnih alkalnih baterij. Preklopite na novo tehnologijo, pomagajte varovati okolje in hkrati prihranite! Zdaj je pravi čas za eneloop! (Sporočilo za javnost)

Vsakdo pozna težave, povezane z uporabo polnilnih baterij. Glede na običajne alkalne baterije so resda precej zmogljivejše, okolju prijaznejše in omogočajo več stokratno ponovno polnjenje, vendar pa imajo tudi precej pomanjkljivosti. Večinoma so takrat, ko jih potrebujete, prazne. Preden jih lahko uporabite, jih morate polniti ure in ure. Če jih uporabljate v napravah z majhno porabo energije (daljinski upravljalniki, diktafoni, MP3 predvajalniki), se bodo same od sebe izpraznile prej, kot bi jih utegnila naprava, v kateri jih uporabljate. Izpraznijo se tudi, če te naprave sploh ne uporabljate. Nikoli pravzaprav ne veste, ali je klasična polnilna baterija polna ali ne.

eneloop združuje prednosti polnilnih in alkalnih baterij
Vse baterije se sčasoma izpraznijo same od sebe, vendar pa do popularizacije uporabe polnilnih baterij temu dejstvu nismo pripisovali velike pozornosti.SANYO je z razvojem novih tehnologij uspel ta pojav zmanjšati do stopnje, da je po 12 mesecih shranjevanja v bateriji na voljo še 85% akumulirane energije. Zaradi tega je eneloop lahko prva polnilna baterija, ki jo lahko uporabite takoj po nakupu, saj je že napolnjena. Prav tako jo lahko uporabljate v napravah z majhno porabo električne energije, kot naprimer daljinskih upravljalnikih, diktafonih ali MP3 predvajalnikih. Laično gledano gre pravzaprav za alkalno baterijo, ki omogoča ponovno polnjenje.

eneloop - prihranek in skrb za okolje
Največja prednost eneloop pred alkalnimi baterijami je v tem, da omogočajo 1.000 polnilnih ciklov, nato jo je možno reciklirati. Naprimer, če polnite baterijo eneloop enkrat tedensko, jo boste lahko uporabljali 19 let. Na dolgi rok ne boste prihranili le precej denarja, ampak tudi pripomogli k rešitvi problema ekološkega onesnaženja, ki bi ga povzočilo 1.000 odsluženih alkalnih baterij.

eneloop - shranjevanje brez skrbi
Ker je SANYO razvil posebno notranjo strukturo baterije ter izboljšal elektrolit, ima eneloop baterija izredno majhno samopraznjenje, zato ostane v njej več kot 85% akumulirane energije tudi po letu dni neuporabe oz. shranjevanja.

Baterija eneloop zadrži 85% akumulirane energije tudi po letu dni shranjevanja in ne zahteva periodičnih ciklov polnjenja. To z drugimi besedami pomeni, da ste lahko popolnoma prepričani, da bo vaša elektronska oprema delovala ne glede na to, da ste baterije zadnjič polnili pred npr. letom dni.eneloop vas ne bo pustil na cedilu, tudi v mrazu ne
Tudi v situacijah, ko je uporaba običajnih polnilnih baterij praktično nemogoča (nizke temperature), eneloop pokaže svojo zmogljivost. Res škoda, da ne bi moglj posneti fotografij z zimskih počitnic samo zato, ker so vas baterije v mrazu pustile na cedilu, kajne?

4x več posnetkov z baterijami eneloop
Imate digitalni fotoaparat, ki deluje na klasične AA baterije? Kupite si eneloop baterije in z enim polnjenjem posnemite kar do 4x več posnetkov. V napravah z veliko porabo energije se eneloop obnese bistveno bolje kot klasične baterije, zato jih tudi ni potrebno tako pogosto menjavati. Nasvet za dopust: zakaj bi v turističnih krajih plačevali navadno precej zasoljeno ceno za klasične baterije?

eneloop zlahka zamenja klasične baterije v vseh napravah
eneloop je idealna in univerzalna rešitev za vse vrste naprav, od digitalnih fotoaparatov, daljinskih upravljalnikov, svetilk, radio sprejemnikov, budilk do MP3 predvajalikov.

Komentarji
Nikolaj (@Niko) 8. marec 2007 21:51
Mislim, da je bil ANSMANN s takimi acu. baterijami pred SANYO.
Marjan Krebelj (@Nikio) 13. marec 2007 11:57
Kolk pa to stane?
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.