LEICA C-LUX 2 nov digitalni fotoaparat

LEICA C-LUX 2 je nov eleganten in visokozmogljiv digitalni aparat iz serije LEICA C-LUX. Fotoaparat v ličnem in kompaktnem kovinskem ohišju skriva optični senzor s 7,2 megatočkami ločljivosti. Prav po zaslugi zmogljive elektronike je LEICA C-LUX 2 hitrejša od marsikaterega konkurenta in zato uporabna prav v tistih trenutkih »ki štejejo«.

Gre za prvi Leicin digitalec, ki je opremljen z inteligentnim sistemom prilagajanja ISO vrednosti, v kombinaciji z napredno tehnologijo za stabiliziranje posnetkov in izostritve tudi hitro gibajočih se objektov naravnost blesti. Za povečave v razponu med 28 in 100 mm v 35-mm formatu so zadolžene zmogljive LEICA DC VARIO-ELMARIT f/2.8-5.6/4.6-16.4 mm asferične leče. (Sporočilo za javnost)

“LEICA C-LUX 2 postavlja nova merila v razredu ultrakompaktnih fotoaparatov. Izdelek, ki ni zgolj vitek in stilskega izgleda, namreč ponuja vrhunsko optiko, podprto z nič manj napredno elektroniko. Upoštevajoč še izjemno odzivno zaslonko, je resnično težko najti aparat v tem razredu, ki bi se lahko pohvalil z večjo prilagodljivostjo in zmožnostjo fotografiranja izbranih motivov v vseh mogočih fotografskih pogojih. Nova LEICA je idealno orodje za fotografiranje neprecenljivih spominov, ki fotografu omogoča prepotrebno spontanost pri zajemanju enkratnih trenutkov,« je ob predstavitvi povedal Marius Eschweiler, produktni vodja segmenta kompaktnih fotoaparatov pri Leica Camera AG.

207.000 točk ločljivosti ponuja vgrajeni 5,6-cm LCD-zaslon, ki je fotografu v pomoč pri iskanju motivov in nastavljanju vseh ključnih parametrov fotografiranja. Zaslon je med najboljšimi v industriji, saj nudi širok zorni kot, ponuja pa tudi možnost močne osvetlitve, ki uporabniku pomaga pri fotografiranju v pogojih močne naravne svetlobe.

Ključni sestavni del novega aparata so zmogljive LEICA DC VARIO-ELMARIT leče, ki za doseganje 3,6-kratne optične povečave premorejo kar sedem optičnih elementov (pet jih je asferičnih), ki so neposredno povezani na CCD-tipalo. Zahvaljujoč učinkoviti kombinaciji optike, elektronike in programske opreme, je uporabnik nagrajen z izjemno kakovostnimi barvami ter njihovo globino in kontrastom.

Prodajno pot bo fotoaparat Leica C-LUX 2 pričel sredi maja, priporočena cena zanj pa bo znašala 499 evrov.

;
;
Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.