Nikon D40 v zlatu

Organizacija DIWA (Digital Imaging Websites Association), ki združuje več spletišč, namenjenih temeljitemu testiranju fotografske opreme, je zlato odličje v kategoriji cena/zmogljivost podelila aparatu Nikon D40.

Veliko uporabnikov še vedno meni, da je visoka ločljivost fotografij sinonim za njihovo kakovost, a temu ni vedno tako. Najboljša kombinacija optimalne kakovosti fotografij in zmogljivosti aparata je ponavadi sestavljena iz kakovostnih optičnih leč, zmogljivega procesorja ter tipala z več milijoni točk. (Sporočilo za javnost)

Ob predstavitvi modela D40 so Nikonovi strokovnjaki zatrjevali, da je ločljivost 6 megatočk idealna za zahtevnejše potrošnike. Skupina mednarodno priznanih strokovnjakov, združenih pod okriljem DIWA, je njihove izjave potrdila. Še več, ugotovili so, da je Nikon D40 kakovostno izdelan fotoaparat ergonomičnega dizajna ter prijazen za upravljanje. Kopica naprednih funkcij in odlična kakovost fotografij ter nenazadnje tudi privlačna cena so bili argumenti, ki so ocenjevalce prepričali, da je Nikonov model boljši od vseh konkurentov.

Kai Thon, vodja testiranj organizacije DIWA, je povedal naslednje: »Tržišče DSLR-fotoapratov je v razcvetu, novi modeli se pojavljajo zelo hitro. Obenem pa smo člani organizacije DIWA prepričani, da je Nikon D40 veliko več kot samo še eden izmed DSLR-fotoaparatov na trgu. Gre namreč za kakovosten aparat, v katerem so jasno vidne ogromne izkušnje Nikonovih inženirjev. Nikon D40 premore več elementov, znanih iz dražjih kamer tega proizvajalca, obenem pa stavi na kakovost in hitrost, ne pa na marketinške trike. Nikon D40 je tako najbližje idealnemu DSLR-fotoaparatu, ki ga lahko kupite za razumen denar.«

Nikon si je v preteklih desetletjih ustvaril ugled proizvajalca izjemno kakovostnih izdelkov, začenši s filmskimi 35-mm sistemskimi kamerami in lečami. To bogato dediščino znanj in izkušenj so uspešno prenesli v digitalno dobo. Obdržali so visokokakovostna Nikon ohišja ter zmogljive Nikkor leče, paket pa so nadgradili s sodobnimi tehnologijami za ustvarjanje digitalnih fotografij. Ob tehnični odličnosti v prid Nikonu D40 govori tudi ugodna cena, zato si vsekakor zasluži zlato medaljo, oziroma DIWA Gold Award.

www.diwa-awards.com
www.nikon.si
;Komentarji
uzp6 (@uzp6) 14. april 2007 15:27
a d40x je potemtakem slabši?
Marko (@markk) 14. april 2007 17:24
D40x ni slabši. Vendar neke hude prednosti nad D40 nima, posebej pa ne, če pogledamo ceno. Tistih par pixlov več ne opravičuje 300€ dražji aparat
tomaž (@mju) 14. april 2007 23:39
Hehe, niso samo pixli
matej brezovšek (@brincelj) 15. april 2007 21:37
Kolikor poznam aparate, ki so dobili kakršno-koli DIWA ali drugo nagrado mi prvo pade na pamet, da se nikoli niso tako hudo prodajali, kakor naj bi bili inovativni in dobri. eno je nagrada, drugo pa: "marketinške fore", katere omenja tudi članek. Vseeno, ne vme zakaj so potem dali ven še 10MP verzijo X, če je ta tako "zlata" vreden. Pa naj bo D40X na trgu še za tiste, ki menijo, da jim bo več pik prineslo sploh kaj! Mi je pa všeč, da je le nekdo pokazal svetu, da pike še zdaleč ne pomenijo nič! Me pa veseli, da je dobil zlato.

Lp
uzp6 (@uzp6) 16. april 2007 09:44
no, nekaj pike že pomenijo....tko ne morš govort....
matej brezovšek (@brincelj) 16. april 2007 13:39
Pa ja ne pri takem - vstopnem razredu kamer...
Hakan (@Hakan) 16. april 2007 14:57
več pik ne škodi, vsaj pri dslr ne(pri kompakih škodi)
to je zgolj marketinška fora, je pa tudi nekaj v tem
meni te iksi in nevem kašna sranja še, torej izboljšave pa nevem
to je zame vse en bullshit

glede d40 pa meni ni tega vreden, ampak jaz sem pristranski
lol
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.