Lexmark s tremi novimi brezžičnimi (WiFi) tiskalniki

Lexmark znova dokazuje svojo tehnološko naprednost. Med novostmi letošnjega leta tako najdemo kar osem svežih brizgalnih tiskalnikov, ki znajo z namiznimi ali prenosnimi računalniki komunicirati preko brezžične povezave. Obenem pa Lexmark najnovejše tehnologije ne ponuja po astronomsko visokih cenah, ravno nasprotno, cene novih tiskalnikov se začno v ZDA že pri 79 dolarjih.
Lexmark želi v letošnjem letu še bolj utrditi vodilni položaj na trgu tiskalnikov z brezžično povezavo. Tekom leta bodo uporabnikom ponudili 12 novih brizgalnikov, od katerih jih bo kar 8 premoglo brezžični vmesnik. Tiskalniki bodo na voljo v različnih kategorijah, od 4-v-1, 3-v-1 ter klasičnih tiskalnikov. (Sporočilo za javnost)
Poleti bodo tako na voljo že prvi trije modeli, in sicer gre za tiskalnike Lexmark X4550 Wireless All-in-One (AIO), Lexmark Z1420 Wireless Color Printer ter Lexmark X3550 Color All-in-One; slednji ima brezžični vmesnik na doplačilnem seznamu. Preostala peterica bo predstavljena do konca leta. »Uporabniki vse bolj sprejemajo tudi brezžična omrežja, kar se kaže na porastu prodaje brezžičnih usmerjevalnikov in prenosnih računalnikov z brezžičnimi vmesniki. Trenutna ponudba dragih brezžičnih tiskalnikov pa temu trendu ni sledila. To nameravamo korenito spremeniti, saj smo na trg poslali nove brezžične brizgalne tiskalnike, ki so preprosti za uporabo in namestitev, obenem pa so, kar je najpomembnejše, cenovno dostopni tudi domačim uporabnikom,« je povedal Najib Bahous, Lexmarkov podpredsednik in vodja oddelka potrošniških tiskalnikov.

Brezžično tiskanje omogoča uporabnikom neomejeno mobilnost, primerljivo z uporabniško izkušnjo dela na prenosnem računalniku z brezžično povezav. Uporabniki lahko brezžični tiskalnik namestijo kamorkoli v dosegu brezžičnega omrežja. Dodaten plus je tudi hkraten dostop do tiskalnika za več uporabnikov.

Naj na hitro omenimo še osnovne tehnične specifikacije novincev, ki bodo pri nas naprodaj junija.

Lexmark X4550 Wireless All-in-One
- večfunkcijska naprava 3-v-1
- 26 ČB strani v minuti
- 18 barvnih strani v minuti
- brezrobno tiskanje fotografij
- optični bralnik z 48-bitno barvno globino
- vgrajena vmesnik USB in bralnik pomnilniških kartic

Lexmark Z1420 Wireless Color Printer
- večfunkcijska naprava 3-v-1
- 24 ČB strani v minuti
- 18 barvnih strani v minuti
- brezrobno tiskanje fotografij

Lexmark X3550 Color All-in-One
- večfunkcijska naprava 3-v-1
- 24 ČB strani v minuti
- 17 barvnih strani v minuti
- brezrobno tiskanje fotografij
- optični bralnik z 48-bitno barvno globino
- vgrajena vmesnik USB in bralnik pomnilniških kartic

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.