Pentax K10D dobitnik TIPA nagrade za leto 2007

Pentax si je ta naziv prislužil zaradi tehnično odlične kamere, ki ima na kar 72 mestih zaščiteno ohišje pred vdorom vlage ali prahu (omogoča uporabo tudi v dežju), vgrajeno CCD tipalo z ločljivostjo 10 milijonov točk, v ohišje kamere vgrajen sistem za blaženje tresljajev, 11-točkovni AF sistem, možnost nastavitve občutljivosti med 100 in 1600 ISO, sistem za odstranjevanje prahu s površine CCD tipala in možnostjo zapisa ali RAW ali JPEG oblike datoteke s pristiskom na gumb na ohišju. Robustno, ergonomsko oblikovano ohišje je kot nalašč za zahtevnega fotografa, ki ve kaj pričakuje od kamere. Pentax K10D se s ceno okrog 1000 evrov za KIT s Pentax 18-55 mm objektivom odločno postavlja ob bok nekaterim dražjim konkurenčnim profesionalnim DSLR kameram. (Sporočilo za javnost)
TIPA je bila ustanovljena leta 1991 kot neodvisno in neprofitno združenje evropskih fotografskih in video revij. Trenutno združuje 31 revij iz dvanajstih držav.
;
;
Komentarji
Samo Šteharnik (@striker42) 5. maj 2007 22:26
Eh, ko smo pa že zapisali "dušo" Canonu z nakupom kupa objektivov, ki sledijo nakupu body-ja!
Tale stvarca se sliši dobro, videti je mamljivo, .... kako se bo obnesla pri fotkanju....bomo videli!? Sicer pa sploh ne smemo dvomiti v to, da vsa ta nova vsakoletna čudesa, ki prihajajo na trg niso boljša od predhodnikov. Vprašanje je le, ali je smiselno (si finančno zmožen) vsako drugo leto skočiti v trgovino po nov model, ali celo prestopiti od enega proizvajalca na drugega zaradi nekaj več poslastic, ki jih novi model nudi. Vodotestnost pa bi bila dobrodošla tudi na mojemu 20D, če ne drugega, ga bolj mirne duše odnesež na fotkanje, ki se mu zdaj odpoveš zato, da aparat zaradi vdora vlage ne bi škripnil!
Ko bom velik..... :-)
Rudi Robič (@ferrari) 8. maj 2007 11:16
pravijo,da ima malo slabsi dof,kaj to pomeni za hobi fotografa,ce ga ima gdo,naj kaj komentira,kak je zadovoljen z njim,LP in hvala
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.