Nikonu podelili tri pomembnejše TIPA nagrade

Združenje evropskih fotografskih revij TIPA (Technical Image Press Asscociation), v katerem je včlanjenih 31 revij iz 12 držav, je razglasilo letošnje nagrajence za najboljše izdelke v svojih kategorijah. Podjetje Nikon je prejelo tri priznanja TIPA 2007 – Nikon D40x je najboljši vstopni zrcalno-refleksni (SLR) fotoaparat, Nikon Coolpix P5000 so proglasili za najboljši kompaktni digitalni fotoaparat, v kategoriji najboljših leč za vstopne D-SLR aparate pa so priznanje dodelili objektivu AF-S DX VR Zoom-Nikkor 55-200mm f/4-5.6G IF-ED. Nagrade bo združenje podelilo maja v nemškem mestu Köln. (Sporočilo za javnost)
“Pri Nikonu smo TIPA-nagrad vsekakor veseli,” je povedala predstavnica za stike z javnostmi pri Nikonu Martina Becmann. “Potrditev kakovosti in odličnosti Nikonovih izdelkov pomeni še toliko več, če prihaja s strani vodilnih evropskih strokovnjakov s področja digitalne fotografije.”

10-megatočkovni Nikon D40x SLR je eden najmanjših in najhitrejši digitalnih fotoaparatov. Aparat je tako rekoč hipno pripravljen na fotografiranje in zmore v eni sekundi posneti do tri posnetke. Pohvali se lahko še z lastnostmi kot so hitro in natančno samodejno ostrenje, barvno merjenje 3D Colour Matrix in samodejno prilagajanje beline. Nikon COOLPIX P5000 ponuja stil in kompaktnost. Z merami vsega 88x51x22 mm ter težo 200 gramov je nadvse enostaven za uporabo, obenem pa nudi kar 10-megatočkovno tipalo ter optični stabilizator slike z lečami f/2.7-5.3, 36mm-126mm 3.5x zoom. Ponuja 16 prednastavljenih načinov fotografiranja, sedem filmskih načinov ter tehnologijo proti tresenju slike in visoke vrednosti ISO. AF-S DX VR Zoom-Nikkor 55-200mm f/4-5.6G IF-ED objektiv - te visokokakovostne, a dostopne 55-200mm leče nudijo 3.6x DX povečavo in so namenjene Nikonovim aparatom D80 ter D40/ D40x. Z njimi lahko posnamemo fotografije, primerljive s filmom 35-mm formata, premorejo pa tudi Nikonovo tehnologijo zmanjšanja vibracij in stabilizacije slike. Tihi motorčki zagotavljajo tiho, hitro in natančno upravljanje ter samodejno ostrenje.

Združenje Technical Image Press Association (TIPA) je bilo ustanovljeno leta 1991 kot neodvisna in neprofitna organizacija evropskih revij s področja fotografije in tiskanja. Danes šteje 31 članov iz 12 držav in je kot tako največje vplivno združenje te vrste v Evropi.

www.tipa.com
www.nikon.si
www.europe-nikon.com
;
Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.