Canon Europe obeležil 50. obletnico delovanja s slavnostnim dogodkom v Monaku

Canon Europe je svojo 50. obletnico delovanja proslavil z izjemno razstavo svojih tehnologij za domačo in poslovno rabo v Monaku. Udeležence dogodka sta nagovorila predsednik in generalni direktor Canona Europe Hajime Tsuruoka ter predsednik in glavni operativni direktor Canona Inc. Tsuneji Uchida. To je bil tudi prvi uradni nastop Uchide pred evropsko javnostjo, odkar je bil leta 2006 imenovan na mesto predsednika. (Sporočilo za javnost)

Osrednji del dogodka je bila predstavitev novega okoljevarstvenega projekta, ki ga je Canon pripravil v sodelovanju s svojim uradnim partnerjem na področju ohranjanja narave, organizacijo WWF. Kot del Canonove družbene odgovornosti je bil celoten dogodek potrjen kot okolju prijazen (brez emisij ogljikovega dioksida) s strani organizacije Climate Neutral Group.

Razstava ob tem visokem jubileju je potekala v monaškem Forumu Grimaldi, na njej pa je Canon prikazal mejnike svoje 50-letne prisotnosti v Evropi. Obenem je predstavil vrhunske tehnologije, ki bodo krojile prihodnost podjetja na vseh področjih njegovega udejstvovanja.

Canonova oddelka za potrošniške in poslovne rešitve sta na razstavi predstavila nove izdelke, ogledalo pa si jih je okoli 6.000 gostov, med njimi tudi Canonovi partnerji, posredniki, analitiki, predstavniki medijev in zaposleni pri Canonu.

Canon Europe je prav tako predstavil novo vseevropsko akcijo za povečevanje zavedanja o blagovni znamki, imenovano »We Speak Image«. Namen akcije je predstaviti znamko Canon kot naravno izbiro za domače in poslovne uporabnike, ki želijo izkoristiti moč slikovnega upodabljanja. Začetek akcije bo zaznamovala predstavitev raziskave futurologa Jamesa Bellinija o evoluciji slike kot sredstva za globalno komuniciranje preko interneta. Nova kampanja bo izpostavila to spremembo v vedenju uporabnikov ter Canon postavila na mesto vodilnega ponudnika tehnologij in rešitev upodabljanja.

»Namen tega dogodka je ob 50. obletnici Canona v Evropi proslaviti naše dosedanje dosežke, še pomembneje pa je, da smo na njem predstavili strategijo, ki bo gradila na uspehih nadaljnjih 50 let,« je povedal Hajime Tsuruoka, predsednik in generalni direktor Canona Europe.

»V družbi, ki digitalno sliko vse bolj uporablja kot globalno komunikacijsko sredstvo, se Canon namerava uveljaviti kot vodilni ponudnik rešitev za upodabljanje,« je dodal James Leipnik, vodja za odnose z javnostmi pri Canon Europe. »Canonova strokovnost in tehnološki dosežki so zagotovilo za najboljši izkoristek moči, ki jo imajo slike. Canon uporabnikom prinaša orodja, s katerimi lahko uresničijo svojo ustvarjalnost.«

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.