Lexmark z novo termalno tiskalniško tehnologijo

Družba Lexmark International, Inc., je predstavila novo tehnologijo tiskanja, ki se poslužuje elementov termalnih in brizgalnih tiskalnikov. Nova tehnologija je namenjena strankam OEM, ki razvijajo različne tiskalniške rešitve na področju industrijskega tiskanja.

Nov sistem industrijskega tiskanja, imenovan Lexmark Mustang Printer, cilja na industrijska okolja, ker sta bistvenega pomena hitrost in prilagodljivost. Lexmarkovo tehnologijo je moč uporabiti tudi na industrijskih rešitvah drugih proizvajalcev, ki jo nato označijo ter prodajajo kot svojo. (Sporočilo za javnost)
»Novi industrijski tiskalniški sistem uporablja našo novo razvito kombinacijo termalnega in brizgalnega tiska, s čimer dosega izjemne hitrosti ob visoki stopnji zanesljivosti izdelka. Naši partnerji pa so zelo zadovoljni tudi s stroškovno učinkovitostjo naprav,« je povedal Najib Bahous, Lexmarkov podpredsednik in vodja oddelka potrošniških tiskalnikov, ki tudi razvija OEM-rešitve.

S hitrostjo izpisa do 230 metrov na minuto in ločljivosti do 600 dpi je ta robusten sistem idealen za zahtevna industrijska okolja, ki zahtevajo vrhunske zmogljivosti in cenovno učinkovite tiskalniške sisteme, sestavljene iz elementov izpisovanja dokumentov, kodiranja, pakiranja, etiketiranja, vnosa bar-kode, izstavljanja računov in podobnih rešitev.

Srce sistema predstavlja odtisni modul, oziroma več modulov. Posamezen tiskalniški sistem je mogoče opremiti z do osmimi odtisnimi moduli, s čimer se zmogljivost tiska poveča na 20 cm v enem samem prehodu. Odtisne module je moč opremiti s črno-belimi ali barvnimi kartušami, slednje so na voljo tudi s pigmentnim črnilom za kar najbolj realističen odtis grafičnih podob na vse vrste medijev.
 
Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.