Olympus µ 770 SW je osvojil nagrado TIPA

Edinstven digitalni fotoaparat, zdaj pa je osvojil tudi nagrado TIPA: govorimo o na udarce, vodo, obremenitve in nizke temperature odpornem modelu Olympus µ 770 SW*. TIPA (Technical Press Image Association) je temu modelu podelila priznanje za najboljši dizajn v Evropi v letu 2007 (Best Innovative Design in Europe 2007). Vsako leto TIPA podeli priznanja proizvodom in tehnologijam, ki se še posebej odlikujejo na različnih področjih fotografije. Med člani združenja je trenutno 30 publikacij iz 12 evropskih držav. (Sporočilo za javnost) **
Olympusov model µ 770 SW je logičen korak naprej pri sledenju koncepta fotoaparatov, ki zdržijo več, in še en dosežek, ki žanje samo pozitivne kritike. Združenje TIPA je zlahka našlo argumente, s katerimi so utemeljili svojo odločitev, da nagradijo prav µ 770 SW z nagrado za najboljši dizajn Best Innovative Design in Europe 2007. Navedli so, da so pri Olympusu “uspešno združili vzdržljivost in elegantno obliko. Toda kovinsko ohišje ni le v elegantno, ampak lahko zdrži obremenitve do 100 kg, lahko se potopi pod vodno gladino do 10 m, preživi padce iz višine do 1,5 m, s fotografiranjem pa lahko nadaljujemo tudi takrat, ko se temperatura spusti do -10°C!” Žirija ni varčevala s pohvalami; dodali so še: “Zaradi svojega sodobno oblikovanega ohišja in lepega videza nasploh bo µ 770 SW doma tako v torbici, ki nosi ime znanega oblikovalca, kot tudi v obrabljenem nahrbtniku ljubitelja narave! Oblika tega modela je res edinstvena, v svojem vzdržljivem ohišju pa skriva številne funkcije vključno s 3-kratnim zoom objektivom (enakovredno 38-114 mm), tipalo za sliko s 7 megapiksli ter Olympusovo odlično tehnologijo BrightCapture, ki zagotavlja ostro, zelo kakovostno sliko tudi pri fotografiranju pri šibki svetlobi.”

Michael Handa, izvršni direktor Olympus Imaging Europe, komentira: “Zelo veseli smo te nagrade. Potrjuje pravilnost naše odločitve, da ponudimo tržišču fotoaparat, ki je dovolj trpežen za potrebe tistih, ki živijo aktivno. Čvrsto, sodobno oblikovano ohišje in izjemno učinkovite funkcije zagotavljajo odlične slike, s čimer si je ta model že pridobil številne pristaše. Prepričani smo, da bodo model µ 770 SW zahvaljujoč nagradi TIPA še bolje spoznali in se tako seznanili z njegovimi značilnostmi, ki so res edinstvene.”

* Odporen na udarce skladno s standardi MIL,
vodotesen skladno z določili standarda IEC 529 IPX8.

** Dovolili smo si malenkostni popravek v tem sporočilu za javnost - Slo-Foto.net
Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.