Najmanjša DVD-video kamera AVCHD na svetu

Canon krepi svojo prisotnost na vse večjem trgu video kamer visoke ločljivosti s predstavitvijo modela HR10 z možnostjo snemanja na DVD. Najmanjša DVD-video kamera AVCHD na svetu omogoča snemanje filmov visoke ločljivosti v formatu HDV1080i na standardne DVD-medije premera 8 cm, pri tem pa združuje enostavnost uporabe z izjemno kompaktnostjo. HR10 je Canonova tretja video kamera visoke ločljivosti v manj kot letu dni. (Sporočilo za javnost)
HR10 je podedoval vrsto naprednih tehnologij, uporabljenih v Canonovi seriji profesionalnih video kamer, vključno z načinom ostrenja Instant AF in naprednim sistemom stabilizacije slike Super Range OIS. Izredno kakovost posnetkov zagotavlja Canonov video sistem HD – Canonov video objektiv HD, tipalo Full HD CMOS in napredni procesor DIGIC DV II. Omenjene edinstvene tehnologije je razvil in izdeluje izključno Canon. HR10 je resnično vsestranska naprava za upodabljanje, saj ponuja tudi kakovosten fotoaparat, kinematografsko progresivno snemanje v formatu 25P in izbiro med HD in standardno ločljivostjo.

»HR10 združuje enostavnost snemanja na DVD z zmogljivostjo ustvarjanja domačih filmov visoke ločljivosti,« je dejal Mogens Jensen, vodja oddelka Canon Consumer Imaging Europe. »Od novembra 2006 se je Canonov nabor HD-naprav hitro povečeval in zdaj ponujamo celovit nabor snemalnih možnosti od profesionalne ravni standardov modela XL H1 pa vse do enostavnosti in oblikovne skladnosti novega HR10.«

Značilnosti HR10:
  • Snemanje v visoki ločljivosti na DVD-je premera 8 cm
  • Canonovo tipalo Full HD CMOS (2,96 milijona točk) z RGB-filtrom
  • Sistem ostrenja Instant AF za natančno izostritev pri visokih hitrostih
  • Canonov video objektiv HD z 10-kratnim zoomom in stabilizatorjem slik
  • Procesor DIGIC DV II je prilagojen za visoko ločljivost z možnostjo naprednega fotografiranja
  • Nov 2,7-palčni vrtljiv zaslon LCD živih barv, s posebej obdelano površino (Hard Coat AR) leč, ki omogoča širši vidni kot in obsežnejšo barvno paleto
  • Kinematografsko progresivno snemanje v formatu 25P
  • Hiter vklop iz stanja pripravljenosti
  • Enostavno predvajanje prek enega samega kabla HDMI

Dodatne informacije

Najmanjša DVD-video kamera na svetu
HR10 je idealna za vsakogar, ki zahteva kakovost visoke ločljivosti in enostavnost snemanja na DVD. Kamera tehta samo 530 gramov in je oblikovana za udobno nošenje v dlani.

Tipalo Full HD CMOS
Canonovo tipalo zajema posnetke v formatu 1080i, kar predstavlja ločljivost 1920x1080, snema pa jih na razširjene DVD-medije (-R/-RW/-R DL). Z naprednim sistemom omejevanja šuma so posnetki videti jasnejši in ostrejši. Primarni barvni filter RGB pa zagotavlja zvesto reprodukcijo barv. Majhna poraba procesorja Full HD CMOS in visokozmogljiva priložena baterija uporabnikom zagotavljata dolgo neprekinjeno snemanje.

Instant AF
Sistem ostrenja Instant AF je bil prvič predstavljen s Canonovima profesionalnima video kamerama XH A1 in XH G1. To je napreden sistem ostrenja, prilagojen posebnim zahtevam formata visoke ločljivosti HD. Zagotavlja hitro in natančno samodejno ostrenje, uporabnikom pa prepušča svobodo izbiranja motivov.

Vrhunska optika in Super Range OIS
Objektiv HR10 z 10-kratno povečavo je narejen po najstrožjih optičnih standardih, posebej pa je zasnovan za HD. S posebnimi elementi, kot so asferične leče in optični stabilizator slike, omogoča izjemno kakovost slike.

Sistem Super Range OIS ponuja dve metodi zaznavanja tresljajev visoke in nizke frekvence, kot je neznatno gibanje telesa, ki ga drugi sistemi ne prepoznajo. Stabilizacija slike pomaga tudi pri fotografiranju.

DIGIC DV II in digitalna fotografija
Procesor DIGIC DV II je optimiziran za video visoke ločljivosti in ponuja sistem za napredno zmanjševanje šumov. Reprodukcija barv je zvesta resničnemu stanju.

DIGIC DV II omogoča istočasno snemanje in fotografiranje z 2,07 milijona točkami na pomnilniško kartico MiniSD. Fotografije je mogoče zajemati tudi med predvajanjem posnetega filma. Na voljo so napredne fotografske funkcije, vključno z 9-točkovnim ostrenjem AiAF in s prikazom histograma, ki omogoča nadzor osvetljenosti digitalnih fotografij. Na voljo sta tudi vgrajena bliskavica in neposredno tiskanje PictBridge.

Zaslon LCD s širokim vidnim kotom

HR10 ima 2,7-palčni zaslon LCD, ki omogoča enostavnejše predvajanje posnetkov veliki skupini ljudi, saj ponuja 135-stopinjski vidni kot v obeh smereh. LCD prav tako podpira širšo barvno paleto, s tehnologijo Hard Coat AR obdelana površina zaslona pa zagotavlja zvest prikaz barv z minimalno potemnitvijo.

Kinematografski snemalni način
HR10 ima možnost snemanja s frekvenco 25 slik na sekundo v progresivnem načinu, pri čemer so video filmi videti kot kinematografski. Poleg tega poseben snemalni način CINE s korekcijo gama krivulje osvetlitve, prisotno tudi v Canonovih kamerah visokega razreda XH, omogoča ustvarjanje kinematografske kakovosti posnetkov. Način CINE je na voljo pri snemanju v formatih HD in SD.

Hiter zagon
Funkcija Quick Start omogoča video kameri HR10 skoraj takojšnjo pripravljenost. Kamero z enim samim pritiskom gumba postavimo v stanje pripravljenosti oziroma jo iz njega prebudimo v eni sami sekundi.

Enostavno predvajanje
Predvajanje na velikem zaslonu HD ali računalniku je omogočeno prek priključka HDMI, ki zagotavlja kakovosten prenos slike in zvoka. Poleg tega pa je posnete DVD-je mogoče predvajati v združljivih predvajalnikih blu-ray.

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.