Digital IXUS 950 IS za sladokusce

Canon je predstavil naslednika nagrajenega fotoaparata Digital IXUS 800 IS, ki navdušuje z edinstvenim kovinskim ohišjem in ločljivostjo 8 milijonov točk – Digital IXUS 950 IS. Opremljen je s 4-kratnim optičnim zoomom z optičnim stabilizatorjem slike in slikovnim procesorjem DIGIC III. Poleg zmogljivejše obdelave posnetkov in naprednega omejevanja šumov ga odlikujeta še tehnologija prepoznavanja obrazov in odstranjevanje učinka rdečih oči. (Sporočilo za javnost)

Najnovejši IXUS ima občutljivost tipala vrednosti ISO 1600 ter omogoča samodejno nastavljanje občutljivosti pri posnetkih v slabših svetlobnih pogojih, ob tem pa 2,5-palčni zaslon LCD nudi izboljšan prikaz barv in je odporen na praske. Med novimi fotografskimi načini sta tudi snemanje filmov s časovnim zamikom in ustvarjalni osvetlitveni učinki.

Glavne značilnosti:
• Tipalo ločljivosti 8 milijonov točk
• 4-kratni optični zoom 35–140 mm (ustreza 35 mm formatu) z lečami UA in optičnim stabilizatorjem slike
• Privlačna oblika z gumbom Touch Control
• Slikovni procesor DIGIC III s prepoznavanjem obrazov AF/AE/FE in tehnologijo zmanjševanja šumov
• Odpravljanje učinka rdečih oči med pregledovanjem posnetkov
• 2,5-palčni zaslon LCD visoke ločljivosti in živih barv
• Občutljivost ISO 1600 in samodejno prilagajanje vrednosti ISO
• 18 fotografskih načinov
• Snemanje videa ločljivosti VGA s 30 slikami na sekundo in s časovnim zamikom
• Gumb za hiter dostop do priljubljenih funkcij

»Digital IXUS združuje Canonovo odličnost na področju optike s privlačnim videzom in najboljšim, kar lahko ponudijo naše raziskave in razvoj,« je povedal Mogens Jensen, vodja oddelka Canon Consumer Imaging Europe. »Model IXUS 950 IS je nadgradnja nagrajenega predhodnika z novimi tehnologijami, ki bodo navdušile tako ljubiteljske fotografe kot tudi naprednejše uporabnike.«

Dodatne informacije:

Tehnologija prepoznavanja obrazov: za boljše fotografije
Napreden slikovni procesor DIGIC III prinaša vrsto funkcij za podporo prepoznavanju obrazov. Funkcija AF/AE/FE samodejno zazna do devet obrazov v motivu ter v skladu s tem prilagodi ostrenje, osvetlitev in moč bliskavice. Odpravljanje učinka rdečih oči med pregledovanjem posnetkov uporablja sistem prepoznavanja obrazov za iskanje obrazov na posnetku. Učinek rdečih oči lahko uporabniki po potrebi odstranijo tudi sami.

4-kratni zoom s stabilizacijo slike
Kompaktni fotoaparati so bolj občutljivi na tresljaje pri snemanju iz roke, še posebej pri šibki svetlobi. Digital IXUS 950 IS uporablja Canonovo tehnologijo optične stabilizacije slike s pomikanjem leč. Ta omogoča fotografiranje tri stopnje počasneje kot sicer, še posebej pa je primerna za fotografiranje pri večjih goriščnih razdaljah ali pri makro fotografiji. 4-kratni optični zoom vsebuje asferične leče z visoko stopnjo refrakcije, zaradi česar je aparat kljub razponu goriščnice 35–140 mm obdržal svojo tanko obliko.

Izboljšan zaslon LCD
Zaslon LCD z ločljivostjo 230.000 točk prinaša do 30 odstotkov bolj žive barvne odtenke in večji kot gledanja. Zaslon je prevlečen s protiodbojnim premazom, kar omogoča fotografiranje pri močni svetlobi, posebej pa je obdelan tudi proti praskam.

Visoka funkcionalnost ISO
Z občutljivostjo tipala ISO 1600 je mogoče fotografirati v prostorih brez uporabe bliskavice. Samodejno nastavljanje občutljivosti ISO omogoča povečanje občutljivosti in skrajšanje časa osvetlitve z enim samim gumbom, ko je to potrebno zaradi slabih svetlobnih pogojev.

Novi ustvarjalni načini fotografiranja
Na voljo je 18 fotografskih načinov, vključno z ustvarjalnimi osvetlitvenimi učinki, ki s pomočjo stabilizatorja slike in daljšega časa osvetlitve omogočajo prikaz različnih predmetov – zvezdic, srčkov in rožic – okoli virov svetlobe v ozadju fotografiranega motiva.

Funkcija snemanja filma s časovnim zamikom omogoča fotografiranje oblakov ali prometne ulice, ter pospešen prikaz niza posnetkov v obliki filma VGA. Fotografirati je mogoče v sekundnem ali dvosekundnem intervalu, tako da prizor, ki traja dve uri, prikaže v osem- ali štiriminutnem filmu. Omogočeno je tudi snemanje standardnih videov ločljivosti VGA z zvokom in 30 slikami na sekundo ali v ločljivosti QVGA s 60 slikami na sekundo.
;
Komentarji
Dragan (@lippi) 21. maj 2007 18:56
Kaj vsi IXUSi imajo samo popolno avtomatiko al imajo tudi "M mode"?

in kolko stane približno ta zadeva?
Marjan Sever (@BaTeMaN) 22. maj 2007 19:08
V tujini gre cena od nekje 340 EUR gor.
Mel sem dva ixusa do zdaj in M ali Tv al Av ni bila opcija, dvomim da je tokrat drugače.
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.