Programska oprema za ustvarjanje posterjev in digitalno produkcijo

Canon je predstavil programsko opremo PosterArtist 2007 za ustvarjanje posterjev velikega formata in EFI Fiery Central za upravljanje visokozmogljivih produkcijskih naprav, kot so Canonovi tiskalniki imagePRESS. EFI-jev Fiery Central, pri razvoju katerega je na podlagi odzivov uporabnikov sodeloval Canon, omogoča učinkovitejše tiskanje kompleksnih dokumentov. PosterArtist 2007 omogoča izdelavo posterjev profesionalnega videza in kakovosti v štirih enostavnih korakih. Odlikuje ga velika izbira umetniških predlog in izrezkov, poleg tega pa so njegova orodja uporabnikom prijazna. (Sporočilo za javnost)
PosterArtist 2007 ima funkcijo prilagajanja svetlobi v prostoru, ki temelji na Canonovi tehnologiji upravljanja barv Kyuanos. S to tehnologijo je mogoče zmanjšati razlike pri prikazu barv glede na osvetlitev v prostorih, kjer so posterji na ogled. PosterArtist 2007 vsebuje več kot 250 profesionalnih predlog, ki tudi manj izkušenim uporabnikom omogočajo izdelavo kakovostnih posterjev.

»Med tiskanjem funkcija prilagajanja svetlobi upošteva svetlobo, pri kateri bo poster prikazan, in temu primerno nastavi tiskalnik. Če vemo, da poster pri svetlobi žarnice postane rdečkast ali pa je videti moder pri fluorescentni svetlobi, potem ta napredna tehnologija upravljanja barv ta učinek odpravi,« je pojasnil Paul Hinkins, vodja prodaje za program tiskalnikov širokega formata v Canonu Europe. »Veseli smo, da lahko uporabnikom naših tiskalnikov ponudimo to programsko opremo. PosterArtist 2007 je primer, kako Canon v ta segment prinaša inovativne izdelke. Tiskani dokumenti so po naravi prenosljivi mediji, posterji pač ne, saj običajno ostanejo na enem samem mestu. Zato pri izpisovanju kakovostnih posterjev ne moremo zanemariti vpliva svetlobe.«

Fiery Central sestavljajo trije moduli: Fiery Central Focus, Fiery Central Flow in Fiery Central Balance. Prvi omogoča upravljanje delovnih nalog in operaterje vodi skozi produkcijski proces prek enostavnega vmesnika. EFI Driver omogoča nastavljanje, posredovanje in nadziranje tiskanja, EFI Scan pa izboljša proces s produkcijskim branjem monokromatskih in barvnih dokumentov med delovnim tokom. Fiery Central Flow omogoča avtomatizacijo predprodukcijskih funkcij prek enostavnega vmesnika. Modul vsebuje vrsto orodij, ki operaterjem tiskalnikov omogočajo optimizacijo časa tiskanja in povečanje storilnosti.

Modul Fiery Central Balance poveča storilnost z združevanjem različnih produkcijskih naprav v virtualno skupino tiskalnikov, s čimer podjetje dobi celovit vpogled v svojo digitalno zmogljivost. Pri tiskanju zahtevnih dokumentov razdeli naloge tiskanja na več naprav v okviru produkcijske skupine, s čimer uravnoteži razporeditev dela. Operaterjem omogoča razdelitev monokromatskih in barvnih dokumentov, izbor najhitrejše naprave ali tiste, ki je najbolj primerna za določeno nalogo, ter razporejanje tiskanja. Na voljo sta tudi dodatna modula EFI Compose in EFI Impose.

»Fiery Central je bil prvič prikazan lani na sejmu Ipex, vendar je zdajšnja različica na podlagi odzivov uporabnikov Canonovih naprav še izboljšana. Naša glavna skrb je na trg poslati najboljše izdelke za uporabnike naših profesionalnih naprav v okviru programa Canon Workflow. Pri tem sodelujemo z najboljšimi partnerji, kot je EFI, ali pa so plod naših lastnih raziskav in razvoja programske opreme za produkcijsko tiskanje,« je povedal Antony White, strokovnjak za rešitve pri Canonu Europe.
Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.