Sveži barvni laserji iz Lexmarka

Korporacija Lexmark je javnosti predstavila tri nove laserske tiskalnike, ki tiskajo v barvah. Tiskalniki z izboljšano tehnologijo barvnega tiskanja uporabnikom pomagajo prihraniti pri stroških in času. Barvni laserski tiskalniki C780n, C782n ter C935dn so namenjeni delovnim skupinam, ki pri svojem delu potrebujejo visokokakovostni barvni tisk in zanesljivo tiskanje po ugodnih cenah. Prva dva tiskata na liste formata A4, slednji pa obojestransko na liste formata A3. (Sporočilo za javnost)
»Barve imajo velik vpliv na poslovanje, saj njihova obsežna uporaba v dokumentih lahko povzroči visoke stroške tiskanja, še posebej če tiskanje podjetja zaupajo drugim,« je razmišljal Paul Rooke, Lexmarkov podpredsednik in vodja oddelka tiskalnikov in storitev. »Naši novi tiskalniki pa strankam dajejo možnost, da barvne dokumente tiskajo v podjetju in to brez bojazni, da bi pri tem bistveno trpel njihov proračun.«

S številnimi možnostmi uporabe različnih medijev, se Lexmarki C780n, C782n ter C935dn skladajo z zahtevami uporabnikov, ki si želijo dokumentov v barvah. Novince je moč uporabiti za kakršnekoli naloge, od tiskanja logotipov in glav dokumentov v barvah, tiskanja nalepk in etiket pa vse do tiskanja barvnih fotografij. Tiskalniki nimajo težav s tiskom na težje in raznolike medije kot so kartoni, zapestnice pacientov v bolnišnicah, vabila in podobno.

Vsi novinci vsebujejo tudi Lexmarkovo Color Care tehnologijo, ki uporabnikom pomaga k boljšemu izkoristku in upravljanju z barvami, s čimer se stroški barvnega tiskanja gibljejo v mejah normale. Omrežni administratorji, mimogrede, vsi tiskalniki so standardno opremljeni z omrežnim vmesnikom, npr. lahko nadzirajo uporabo tiskalnika in tiskanje v barvah omogočijo le posameznim zaposlenim. Uporabnikom v pomoč je tudi program, ki na osnovi dokumenta pripravi okviren izračun stroškov, povezanih z barvnim tiskanjem.

Družina tiskalnikov Lexmark C780n zmore natisniti do 29 barvnih in do 33 črnobelih strani v minuti. Strankam, ki potrebujejo še zmogljivejšo napravo, bodo pri Lexmarku ponudili model C782n, ki število izpisanih strani v minuti dvigne na številki 33 oz. 38. V ameriških trgovinah bosta nova laserja stala 899 oz. 1299 dolarjev. Najzahtevnejšim uporabnikom pa je na voljo barvni tiskalnik Lexmark C935dn, ki je kos tudi medijem formata A3 in podpira obojestransko tiskanje, natisne pa do 40 barvnih ozr. 45 črnobelih strani v minuti. Cene se onstran Atlantika začno pri ; 3.199 dolarjih.

Lexmarkovi novinci uporabljajo nov univerzalni gonilnik za tiskanje, s katerim lahko uporabniki enostavno izberejo možnost tiskanja dokumentov na več tiskalnikov hkrati. V naše kraje bodo novinci zašli v začetku junija.

;

;

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.