HP predstavil Tiskanje 2.0 – novo obdobje tiskanja

HP je predstavil Tiskanje 2.0, strategijo, s katero bo tiskanje ob premiku vsebin z namizja na splet postalo poslovnim in končnim uporabnikom bolj dostopno.
Na HP-jevi letni konferenci v New York-u o tiskanju in upodabljanju je Vyomesh Joshi, izvršni podpredsednik skupine za upodabljanje in tiskanje, opisal, kako namerava HP pridobiti pomemben delež 53 trilijonov digitalnih strani, ki bodo predvidoma natisnjene v letu 2010. Gre za priložnost, katere vrednost je ocenjena na 296 milijard USD. (Sporočilo za javnost)

Joshi je predstavil tri ključna področja, na katera bo osredotočena strategija Tiskanje 2.0:

  • Preprostejše tiskanje spletnih strani, kot so blogi in spletne strani s potovalnimi informacijami, ter nove možnosti tiskanja spletnih vsebin
  • Razširitev platforme za ustvarjanje in objavo vsebin, kot sta storitvi Snapfish in Logoworks, na različne segmente strank, ki bodo vključevali tako podjetja kot tudi končne uporabnike
  • Predstavitev platforme za digitalno tiskanje, ki bo omogočila hitrejše tiskanje in nižje stroške za stranke z velikim številom natisnjenih dokumentov

Na področju rešitev za tiskanje in upodabljanje za poslovna okolja je HP predstavil nove aplikacije, storitve in izboljšan program partnerskih rešitev, s katerimi bo podjetjem pomagal izboljšati delovne tokove, upravljanje ter infrastrukturo za tiskanje in upodabljanje.
V domačem okolju vsebine s spleta predstavljajo skoraj 48 odstotkov vsega tiskanja. Toda najbolj priljubljena spletna mesta, kot so blogi ali spletne strani s potovalnimi informacijami, imajo omejene ali neobstoječe možnosti tiskanja. Kot odgovor HP ustvarja tehnologije, s katerimi je mogoče bolj preprosto tiskati spletne vsebine v uporabnikom koristnem formatu.
Za dosego tega cilja se je podjetje povezalo z več priljubljenimi spletnimi naslovi, cilj sodelovanja pa bo izboljšanje možnosti za tiskanje. HP sodeluje s spletnim mestom ViaMichelin, ki ga mesečno obišče več kot 28 milijonov obiskovalcev, spletna stran pa sedaj uporabnikom nudi več skladnosti med tem, kar vidijo na zaslonu, in natisnjenim izpisom. HP se je povezal tudi z vodilnim ponudnikom programske opreme in storitev za bloge, podjetjem SixApart, razvijalcem platforme Movable Type. Sedaj lahko pisci blogov na svoje spletne strani vključijo gumbe za tiskanje. Med uporabniki platforme Movable Type so najbolj priljubljeni blogi, kot sta BoingBoing in Dooce.com, ki bosta prav tako vključila možnost tiskanja. Z dodatkom bodo lahko uporabniki sami izbrali, na katerih zapisih želijo omogočiti možnost tiskanja in na katerih ne. Dodatek je trenutno v fazi preizkušanja, končna različica pa bo predvidoma na voljo 29. junija. Na voljo je na naslovu www.sixapart.com/pronet/plugins.
HP namerava predstaviti tudi dodatek Tabblo Print Toolkit, storitev, ki jo je mogoče vključiti v spletno stran in omogočiti spletnim razvijalcem, da v svoje spletne strani vključijo možnost tiskanja. Orodje temelji na tehnologiji podjetja Tabblo, ki ga je HP prevzel marca 2007. Uporabnikom omogoča, da preprosto in učinkovito razporedijo vsebine, ki jih želijo natisniti. Tabblo Print Toolkit bo predvidoma na voljo 29. junija na naslovu developer.tabblo.com.
Nove rešitve za poslovna okolja
HP je svoji ponudbi za poslovne uporabnike dodal 8 novih rešitev za tiskanje in upodabljanje, ki so namenjene strankam na področjih izobraževanja, javnega sektorja, maloprodaje, transporta in logistike ter finančnih storitev. Rešitve so zasnovane za poenostavitev delovnih tokov in znižanje stroškov. Strankam nudijo strokovno znanje za posamezne industrijske panoge ter enotno točko za nakup, dodatne storitve in podporo. Vključene so naslednje novosti:

  • Štiri rešitve HP Campus Advantage Solutions so namenjene univerzam in fakultetam. Rešitve nudijo zmogljive možnosti, ki vključujejo mobilno tiskanje ter obračunavanje strani za vsakega posameznika. Poleg tega odpirajo različne priložnosti na področju konsolidacije kopiranja, skeniranja, upodabljanja in tiskanja v varnem omrežnem okolju.
  • Za javni sektor je HP predstavil rešitev HP Common Access Card, ki omogoča varno avtentikacijo za omrežno tiskanje in upodabljanje.
  • Aplikacija HP Retail Marketing Automation omogoča preoblikovanje ročnih in dolgotrajnih procesov komunikacije v trgovinah v samodejne in kratke procese, s čimer je mogoče skrajšati čas priprav.
  • Za potrebe finančne industrije nudi HP Compliant Document Capture for SEC17a možnost hitrega in učinkovitega zajema reguliranih faksov, elektronske pošte in navadne pošte ob nastanku vsebin.
  • Nova rešitev HP Handheld sp400 All-in-One (AiO) je namenjena transportnim, logističnim in proizvodnim podjetjem ter maloprodaji, saj omogoča poenostavitev delovnih tokov z uporabo prenosne in visokozmogljive tiskalniške rešitve. Ta slike prenese neposredno na embalažo ali druge površine ter na ta način zmanjša stroške in čas, potreben za označevanje izdelkov.

HP je predstavil tudi štiri nove storitve HP Managed Print Services, ki poslovnim strankam omogočajo, da optimizirajo in upravljajo svoja okolja za tiskanje in upodabljanje ter izboljšajo svoje poslovne rezultate. Prenovljena ponudba vključuje storitve za preoblikovanje tiskalniškega centra HP Print Center Transformation Service, integrirano upravljanje tiskalniških okolij HP Integrated Print Management Service, svetovalne storitve na področju dokumentov HP Onsite Document Consultant Service ter svetovanje za področje univerzalnega tiskalniškega gonilnika HP Universal Print Driver Consulting Service.
Poleg tega je podjetje predstavilo tudi partnerski program HP Solutions Business Partner Program, ki omogoča dostop do najnovejših HP-jevih in partnerskih tehnologij. V okviru programa bodo HP-jevi partnerji pridobili dostop do širšega trga, HP pa bo predstavljal točko za enoten dostop do izdelkov, podpore in storitev za poslovne stranke.
Pomoč malim podjetjem pri izboljšanju učinkovitosti in storilnosti
V skladu z uspehom središča za barvno tiskanje HP Color Printing Center (www.hp.com/go/color) je HP svoja orodja za trženje ter vire za mala in srednje velika podjetja razširil s programsko opremo HP In-House Marketing Resource Center.
Brezplačno orodje nudi uporabnikom dostop do trženjskih virov ter nove prilagojene pripomočke za doseganje prihrankov, višje prilagodljivosti in boljšega nadzora.

  • Z orodjem HP Print Cost Estimator je mogoče hitro odkriti stroškovne prednosti tiskanja določenih dokumentov v podjetju in ne pri zunanjem izvajalcu. Orodje je na voljo na omrežnih tiskalnikih HP Color LaserJet.
  • Programska oprema HP Print View Software strankam omogoča, da si ogledajo dejansko podobo trženjskih dokumentov, še preden pritisnejo na gumb za tiskanje.

Novi HP Color LaserJet CP3505 bo prvi tiskalnik, ki bo opremljen s temi novimi trženjskimi orodji in viri. Tiskalnik je zasnovan za povečanje storilnosti in izdelavo visokokakovostnih barvnih trženjskih materialov ter v privzetem načinu najvišje kakovosti dosega hitrosti do 22 strani/minuto.
Hitrejše odločitve s sistemom HP Halo
Omrežje Halo Video Exchange Network, temelj storitve za videokonference in sodelovanje HP Halo Collaboration Studio, sedaj obsega celoten svet. Namensko optično omrežje je HP ustvaril v sodelovanju z vodilnimi telekomunikacijskimi ponudniki. S podjetjem Videsh Sanchar Nigam Limited je HP podpisal dogovor, v okviru katerega sta podjetji preko Bližnjega vzhoda povezali Evropo in Indijo.
Razširitev omrežja pomeni še višjo zanesljivost in boljšo uporabniško izkušnjo za uporabnike storitve Halo.

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.