Zmogljivi barvni večopravilneži iz Lexmarka

Korporacija Lexmark je predstavila novo linijo večopravilnih naprav, ki se za barvni tisk dokumentov poslužujejo laserske tehnologije. Novinci so namenjeni predvsem podjetniškim okoljem, kjer je zahteva po barvnem tisku vse bolj prisotna. Lexmarkova nova družina barvnih večopravilnih naprav obsega pet naprav: Lexmark X782e, X940e ter X945e so namenjeni večjim delovnim okoljem, medtem ko modela Lexmark X500n in X502n ciljata predvsem na manjša podjetja in domače uporabnike. Nove Lexmarkove barvne laserske večfunkcijske naprave bodo na voljo sredi junija. (Sporočilo za javnost)
Naprave Lexmark X782e, X940e in X945e ustrezajo vsem visokim zahtevam delovnih okolij, saj jih odlikuje kakovost izpisa ter zanesljivost in hitrost delovanja. Uporabniki te delovne stroje lahko izkoristijo za barvni tisk kakršnihkoli dokumentov na številne medije, tudi takšne, ki jih sicer tiskalniki ne prebavljajo (npr. težji kartoni ter posebni papirji in nalepke, odporni pred vplivi zunanjega sveta). Uporabniki lahko z novimi napravami prihranijo obilo časa in denarja, saj le-te omogočajo tisk brošur, letakov in raznih vabil kar v pisarni. Lexmarki X782e, X940e in X945e so seveda opremljeni z večkrat nagrajenim eTask uporabniškim vmesnikom, ki vsebuje na dotik občutljiv zaslon ter prilagojeno programsko opremo, s katero lahko poslovna okolja zapletene procese bistveno poenostavijo - do enega samega klika na ikono. Nove večopravilne naprave so namenjene predvsem za tiskalnike obremenjujočim delovnim okoljem kot so trgovine, banke, zdravstvene ustanove, vladne ustanove, šolstvo ipd.

Zmogljivosti novincev niso od muh. Lexmark X782e tako zmore natisniti do 35 barvnih ozr. 40 črnobelih strani v minuti. Lexmark X940e prav tako izpiše 40 črnobelih strani v minuti, pri barvnem tisku pa se ta številka ustavi pri 30. Se pa zato odkupi z možnostjo tiska dokumentov formata A3, številnimi možnostmi finišerja kot so spenjanje dokumentov in izdelava brošur. Za okolja, kjer je hitrost ključnega pomena, pa so pri Lexmarku pripravili model X945e, ki zmore natisniti do 40 barvnih ozr. 45 črnobelih strani v minuti.

Lexmark ni pozabil niti na t. i. SOHO segment, torej manjša podjetja ter domače uporabnike. Njim sta namenjena dva novinca, in sicer Lexmark X500n ter X502n. Večopravilneža prinašata možnost kakovostnega barvnega tiska, kopiranja ter skeniranja dokumentov do manj zahtevnih okolij. Oba modela odlikuje odlično razmerje med zmogljivostmi in ceno. Lexmark X500n izpiše do 8 barvnih ali 31 črnobelih strani v minuti, prav tako ta podatek velja tudi za model X502n, ki se od svojega cenejšega brata razlikuje le po dodanem faksirnem vmesniku. Obe napravi imata vgrajen 35-stranski samodejni podajalnik dokumentov, ki omogoča hitro kopiranje le-teh. Pravzaprav sta pri tem opravilu v povprečju dvakrat hitrejša od konkurenotv. Cene za novince se na oni strani atlantika pričnejo pri 499 dolarjih (X500n) in sežejo do 4.499 dolarjev (X782e).
 
;
;
Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.