Nikonu D200 platinasta nagrada združenja DIWA za najboljši DSLR leta

Vsako leto deset članic mednarodnega združenja DIWA (Digital Imaging Websites Association) vse prejemnike zlatih nagrad preteklega leta ponovno oceni in podeli platinaste nagrade najboljšim izdelkom v treh kategorijah – najboljši ljubiteljski digitalni fotoaparat, najboljši zmogljivejši digitalni fotoaparat in najboljši zrcalno-refleksni (SLR) digitalni fotoaparat. V slednji kategoriji je DIWA Platinum Award 2006 prejel Nikon D200. Podjetje Nikon je že drugo leto zapored prejelo nagrado DIWA Platinum Award, kar še utrjuje njihov položaj kot vodilni proizvajalec DSLR kamer. (Sporočilo za javnost)

»V podjetju Nikon Europe smo posebej ponosni na platinasto nagrado združenja DIWA , ki smo jo prejeli za model D200. Njihovi testi in ocenjevanje zajema namreč več kot 200 elementov posameznega fotoaparata,« je povedala Martina Beckmann, direktorica komunikacij in tržnih storitev pri podjetju Nikon Europe BV. V oceni združenja DIWA so zapisali: »Nikonu je ob zelo hudi konkurenci na trgu DSLR kamer, s kamero D200 še enkrat uspelo zadeti jackpot. Kot dobitnik že drugega zaporednega priznanja Platinum Award, se je Nikon dokazal kot vodilni proizvajalec DSLR kamer. Trg teh kamer je v stalnem porastu, cene vedno bolj dostopne in zato so DSL kamere dosegljive vse večjemu številu ljudi. Z modelom D200 je Nikon postavil nov standard na trgu, ki je z zmogljivostmi in kakovostjo posnetkov zelo blizu profesionalnim modelom, po drugi strani pa ima zelo atraktivno ceno. Vsekakor nič ne pretiravamo, če izjavimo, da je Nikon D200 prelomnica glede razmerja med ceno in kakovostjo.«

Ohišje je narejeno iz magnezijeve zlitine, zato je Nikon D200 lahek, vzdržljiv in odporen. S slikovnim senzorjem CCD formata Nikon DX z 10,2 efektivnega megapiksla zajema fotografije z izjemno ločljivostjo in jasnostjo. Vrhunski sistem 3D barvnega matričnega merjenja II zagotavlja ustrezno osvetlitev, Nikonov napredni mehanizem za obdelavo slik pa poskrbi za neverjetno jasnost slik in gladke barvne prehode. Digitalni fotoaparat D200 je združljiv z mnogimi znanimi objektivi Nikkor. Vklopi se v 0,15 sekunde, ima 50-milisekundno zakasnitev zaklopa in lahko naredi pet posnetkov na sekundo. Veliko, svetlo iskalo in 2,5-palčni zaslon LCD omogočata priročno in natančno določanje kompozicije. Njegove posebnosti so še 11-področni sistem samodejnega ostrenja, ustvarjalni sistem osvetljevanja TTL in možnosti prenosa slik s tehnologijo Wi-Fi. D200 je primeren tako za amaterske ljubitelje fotografiranja kot za profesionalce, ki fotografirajo na primer na porokah, različnih dogodkih in prireditvah.

Komentarji
Andrej (@fotokaj) 30. julij 2007 21:26
"...kar še utrjuje njihov položaj kot vodilni proizvajalec DSLR kamer"
A ta novica je iz leta '85?
Boris Voglar (@Billy) 30. julij 2007 23:54
Res je, CANON ima že dolgo primat pri proizvodnji SLR kamer.
uzp6 (@uzp6) 31. julij 2007 08:55
se mi pa kot canonašu tale d200 kar dopade... eden redkih...
Andrej (@fotokaj) 31. julij 2007 10:26
Odkar so filmarje odplaknil D-SLR-ji in do danes na trgu (še) ni bilo fotoaparata, ki bi za tako (relativno) nizko ceno nudil toliko funkcionalnosti. Pika.
Boris Voglar (@Billy) 1. avgust 2007 12:20
Fotoaparat je SVETOVEN, o tem ni dvoma.
Sicer dokaj drag, a vreden svojega denarja.
Canon 5 D, ki je nekje istega rang je enkrat dražji.

Brat ima 200D in mi ga dovoli vzeti v roke, če je posebej dobre volje.
Lahko rečem, da je občutek božanski.

Fotkal pa še z njim nisem. Upam, da bo spet prišel kak predsednik na obisk, da bom uspel dobiti to mašinco na izposojo, ker sicer o tem ni govora.
:-)
gasper trampus (@gtyrant) 1. avgust 2007 12:21
ja samo canon 5d je ff.
uzp6 (@uzp6) 1. avgust 2007 13:29
no 5d je le 5d.

v šumu in teh zadevah prekole tegale na pol... lp!
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.