Panasonicovi novi fotoaparati s funkcijo Intelligent Auto Mode

PC H.AND je predstavil tri nove Panasonicove novosti v družini visokozmogljivih digitalnih fotoaparatov Lumix. Modele DMC-FX55, FX33 in FZ18 odlikuje tipalo z ločljivostjo 8,1 milijona točk ter funkcija Intelligent Auto Mode. Ta omogoča lažje upravljanje fotoaparata, saj ni potrebno prilagajanje nastavitev vsakič, ko se spremenijo pogoji snemanja. Napredna funkcija, ki je prva tovrstna na svetu, zmanjša tudi zamegljenost posnetkov, ne da bi pri tem trpela kakovost posnete fotografije. Modela DMC-FX33 in DMC-FX55 v ozkem in kompaktnem ohišju poleg omenjene tehnologije združujeta tudi 28-milimetrski širokokotni objektiv, model DMC-FZ18 pa tudi 18-kratno optično povečavo. (Sporočilo za javnost)

Nova funkcija Intelligent Auto Mode je vgrajena v vse tri nove modele in vključuje poleg priznanega Panasonicovega naprednega optičnega stabilizatorja slike Intelligent Image Stabilization, ki preprečuje zamegljenost posnetkov, še tri nove napredne funkcije. Prva je Intelligent Scene Selector, ki samodejno nastavi primeren način fotografiranja glede na ozadje – na primer portret, pokrajina, makro, nočno snemanje in nočna pokrajina.

Druga predstavljena funkcija je Face Detection System, sistem zaznave obraza, s pomočjo katerega fotoaparat prepozna do 15 obrazov ter temu primerno samodejno optimizira goriščno razdaljo in izpostavljenost. Ko fotoaparat prepozna obraz, samodejno sledi vsem njegovim premikom. Tretja, pred kratkim razvita lastnost pa je funkcija samodejnega ostrenja, ki omogoča fotoaparatu, da se brez polovičnega pritiska na gumb zaslonke začne osredotočati na fotografirani objekt. Uporabnikom tako omogoča, da hitro ujamejo dragocene in minljive trenutke. Vse omenjene funkcije delujejo samodejno, saj uporabnik le usmeri fotoaparat na želeni motiv in uživa v fotografiranju.

Med ostalimi samodejnimi funkcijami v treh Panasonicovih modelih se nahaja tudi inteligentna funkcija LCD, s pomočjo katere fotoaparat zazna stanje svetlobe in samodejno poveča svetlobo v ozadju do 40 odstotkov pri močni sončni svetlobi. V slabo osvetljenih pogojih izredno občutljivo tipalo CCD prilagodi LCD-svetlobo v ozadju ter tako zagotovi jasno sliko. Model DMC-FX55 se pohvali s 3-palčnim LCD-zaslonom s 230.000 slikovnimi točkami, DMC-FX33 in DMC-FZ18 pa z 2,5-palčnim LCD-zaslonom in 207.000 slikovnimi točkami.

Modela LUMIX FX55 in FX33 skrivata omenjene napredne funkcije ter 28-milimetrski širokokotni objektiv Leica DC Vario-Elmarit s 3,6-kratnim optičnim zoomom (enakovreden 28-100 mm fotoaparatom na 35 mm filmskem traku) v ozkem ohišju. Profil ohišja različice FX33 je 22 milimetrov, s čimer je omenjeni model najtanjši fotoaparat z 28-milimetrskim širokokotnim objektivom na svetu, profil ohišja modela FX55 pa je 22,8 milimetra. Oba modela sta opremljena tudi s funkcijo High-Speed Burst, ki zagotavlja neprekinjeno snemanje sedmih posnetkov na sekundo ter zajem do 100 posnetkov ob hkratnem pritisku na gumb zaslonke.

Najnovejši model FZ18 ima novo razvit 28-milimetrski širokokotni objektiv Leica DC Vario-Elmarit f/2.8-4.2 z 18-kratnim optičnim zoomom (enakovreden 28-504 mm fotoaparatom na 35 mm filmskem traku). Funkcija dodatnega optičnega zooma Extra Optical Zoom razširi razmerje zooma na 28,7-kratnega (enakovreden 803 mm fotoaparatom na 35 mm filmskem traku za snemanje posnetkov, velikih 3 milijone točk) z uporabo osrednjega dela tipala CCD, kar zagotavlja dodatno povečavo. Panasonicov fotoaparat je opremljen tudi s funkcijo Advanced Scene Mode, ki uporabniku dovoljuje še boljši nadzor nad nekaterimi pogosto uporabljanimi načini fotografiranja, kot so portreti, šport, pokrajina in nočna pokrajina. Vsak način fotografiranja omogoča tudi ustvarjalnost s pomočjo funkcije Creative Mode, kjer lahko uporabnik doseže še večjo individualnost posnetih fotografij z ročno nastavitvijo zaslonke in njene hitrosti.

»Ko smo leta 2001 prišli na trg digitalnih fotoaparatov, smo z vpeljavo optičnega stabilizatorja slike v kompaktnih fotoaparatih postavili standarde v digitalni fotografiji. Od takrat dalje se trudimo zagotoviti jasne in lepe fotografije ob preprostem upravljanju fotoaparata. Rezultat je funkcija Intelligent Auto Mode, ki uporabniku kadarkoli omogoča dosego profesionalne kakovosti podob. Prepričan sem, da bodo novi fotoaparati iz serije Lumix postavili v digitalni fotografiji nov standard,« je povedal Shinobu Fusa, generalni direktor skupin Product Planning, DSC Business in Network Business pri podjetju Panasonic AVC Networks Company.


Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.