Digitalna SLR kamera Pentax K10D je dobitnica EISA

Digitalna SLR kamera Pentax K10D je dobitnica EISA priznanja "evropska kamera leta 2007-2008". To je že tretje zaporedno priznanje tehnološki dovršenosti kamere, saj je pred tem že dobila TIPA in Camera Grand Prix nagradi. Dejstvo, da doslej še nobenemu proizvajalcu z enim modelom ni uspelo zbrati vseh treh najpomembnejših lovorik, potrjuje kakovost ter tehnično naprednost kamere. (Sporočilo za javnost)

V združenju EISA so si bili enotni, da je Pentax K10D odlična kamera, primerna tako za fotografe, ki šele vstopajo v svet fotografije, zaradi kopice naprednih funkcij pa je primerna tudi za zahtevnejše uporabnike.

Pentax K10D ima na kar 72 mestih zaščiteno ohišje pred vdorom vlage ali prahu (omogoča uporabo tudi v dežju), vgrajeno CCD tipalo z ločljivostjo 10 milijonov točk, v ohišje kamere vgrajen sistem za blaženje tresljajev (originalni Pentax Shake Reduction), 11-točkovni AF sistem, možnost nastavitve občutljivosti med 100 in 1600 ISO, sistem za odstranjevanje prahu s površine CCD tipala in možnostjo zapisa ali RAW ali JPEG oblike datoteke s pristiskom na gumb na ohišju.
 
 
Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.