Olympus E-510 prejel nagrado EISA

Zmagovalna kombinacija vrhunske tehnologije, izjemne kakovosti posnetkov in odlične ergonomske oblike je Olympusu E-510 prinesla prestižno nagrado EISA »najboljšega fotoaparata Evrope za napredne uporabnike 2007–2008«. Inovativni D-SLR, izdelan na osnovi standarda štirih tretjin, se odlikuje s prikazom žive slike, s katero je mogoče optimalno postavljati kompozicije posnetkov. Hkrati pa ima vgrajen tudi stabilizator slike, ki preprečuje zamegljenost posnetkov – ne glede na uporabljeni objektiv. Tako kot vsi fotoaparati vrhunskega Olympus E-sistema, je tudi profesionalno zasnovani E-510 z 10,0 megapiksli opremljen z unikatnim Olympusovim ultrazvočnim filtrom, ki zagotavlja najboljšo zaščito pred škodljivimi učinki prahu. (Sporočilo za javnost)

V obrazložitvi svoje odločitve, s katero so fotoaparatu podelili nagrado, je komisija EISA zapisala: »Olympus E-510 je digitalni SLR z odlično kakovostjo posnetkov in nekaterimi očitnimi prednostmi pred ostalimi fotoaparati na tržišču.« Rokovanje in upravljanje z njim je omenjeno kot naslednja zmagovalna poteza: »Fotoaparat je kompakten in lahek, vendar ga je zaradi držala z velikim oprijemom zelo udobno držati v roki.« Komisija ob tem seveda ni prezrla inovativne tehnologije v E-510, pri čemer so omenili, da predstavljata »protiprašni sistem in stabilizator slike neprecenljivo prednost za ljubiteljske fotografe«.

EISA (European Imaging & Sound Association) združuje približno 50 vidnejših revij s področja avdia, videa, domačega kina, prenosne elektronike in fotografije iz 20 evropskih držav. Vsako leto novim izdelkom, ki prihajajo na trg, podeljuje nagrade za najboljše funkcije in lastnosti, kakovost ter splošno privlačnost za uporabnike.
Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.