Olympus FE-270, FE-280, FE-290, FE-300

Iščete visoko zmogljiv fotoaparat, ki ga je mogoče nadvse enostavno uporabljati? Z Olympusom FE-270 je fotografiranje zabavno in enostavno, vaši dragoceni spomini pa posneti  kakovostno, značilno za Olympus.
V ultra tankem nerjavečem kovinskem ohišju (v štirih sijočih barvah) predstavlja Olympus FE-280 novo generacijo zabavne in uporabniku prijazne fotografije.
Od digitalnega fotoaparata Olympus FE-290 s 4-kratnim širokokotnim zoomom lahko pričakujete več. V svojem razredu ponuja največjo prilagodljivost in vsestransko uporabo – vse to v srebrnem ali črnem ohišju žepne velikosti.
Olympus FE-300 je opremljen z izjemnimi 12,0 megapiksli, s katerimi lahko ujamete prav vsak detajl, posnetke pa lahko kasneje na računalniku obrežete ali spreminjate njihovo velikost.

Olympus FE-270: kakovost po ugodni ceni

Iščete visoko zmogljiv fotoaparat, ki ga je mogoče nadvse enostavno uporabljati? Z Olympusom FE-270 je fotografiranje zabavno in enostavno, vaši dragoceni spomini pa posneti kakovostno, značilno za Olympus. Pohvali se lahko s 7,1 megapiksli in 3-kratnim optičnim zoom objektivom ter 6,4 cm LCD zaslonom, skupaj z bogato izbiro tematskih programov za vsako fotografsko priložnost.

Ko želite ujeti najboljše trenutke vašega življenja, se nikar ne zadovoljite z drugorazrednimi posnetki. FE-270 se ponaša s 7,1 megapiksli in prinaša visoko kakovostne posnetke, ki daleč prekašajo fotografije, posnete s fotoaparati na mobilnih telefonih, in 3-kratnim optičnim zoomom, ki skrbi za dodatno prilagodljivost pri fotografiranju iz večje oddaljenosti. Hkrati pa 6,4 cm velik LCD omogoča enostavno sestavljanje kompozicije in ogled posnetkov.

Ne more biti enostavneje. FE-270 je zasnovan po načelu »ena tipka – ena funkcija« in predstavlja zadnji dosežek v razredu pomeri-in-sproži fotoaparatov. Opremljen je celo z lahko dostopnim vodičem po funkcijah, ki je v pomoč, če se vam pri fotografiranju zatakne. Poleg tega vam zaradi 15 tematskih programov, med drugim »interjer« in »avtoportret«, nikoli ne bo potrebno ročno uravnavati nastavitev. Na razpolago je tudi snemanje video posnetkov z zvokom. Z meniji v 25 jezikih, tudi v slovenskem, pa vam bo fotoaparat takoj postal povsem domač.

Modelu je priložena Olympus Master programska oprema, s katero je izjemno enostavno prenašati posnetke na računalnik in jih tam urejati in shranjevati. Na voljo je celo preizkusna različica programske opreme Olympus Muvee Pack, s katero lahko sestavite svoje video posnetke iz posnetih fotografij.

Olympus FE-270 bo na voljo od septembra 2007.

Olympus FE-270 – osnovne lastnosti:
• 7,1 megapikslov za fotografije v velikosti plakatov
• 3-kratni optični zoom (enakovreden 38–114 mm pri 35 mm fotoaparatih), 1:3.1-5.9
• 6,4 cm LCD (ločljivost 154.000 pikslov)
• 15 tematskih programov za najboljše posnetke ob najrazličnejših priložnostih (npr. interjer in avtoportret)
• živi spomini na zvočnih video posnetkih
• izdelava po načelu “ena tipka – ena funkcija” in vodič po funkcijah za lažje fotografiranje
• super makro fotografiranje (iz bližine le 5 cm)
• prilagodljivo shranjevanje posnetkov z notranjim pomnilnikom in režo za dodatno xD-Picture pomnilniško kartico
• video izhod za lagoden ogled posnetkov na TV
• visoke ISO nastavitve
• gumb za izbiro med 8 programiranimi načini delovanja
• predogled za izbiro idealnega posnetka
• priloženi 2 AA (CR6) bateriji
• priložena Olympus Master 2.03 programska oprema s preizkusno različico Muvee Pack
• meni v 25 jezikih, tudi v slovenščini

 

 

Olympus FE-280: z manj naredite več

V ultra tankem nerjavečem kovinskem ohišju (v štirih sijočih barvah) predstavlja Olympus FE-280 novo generacijo zabavne in uporabniku prijazne fotografije. Izrazite svoj stil s srebrno, modro, črno ali rdečo barvo fotoaparata in izkoristite vse prednosti, ki jih prinašata 8,0 megapikselno svetlobno tipalo in močan novi TruePic III slikovni procesor. Na velikem 6,4 cm LCD si lahko lažje in udobneje ogledujete posnetke. Olympus FE-280 vas ponese dlje s svojo domiselno in lepo kombinacijo enostavnosti in funkcionalnosti.

Olympus FE-280 odlikuje 8,0 megapikslov, s katerimi ujame detajle, njegova prednost pa je izjemna prijaznost do uporabnika. BrightCapture tehnologija v kombinaciji s posebno tehnologijo za zaznavo obraza poskrbi za najnatančnejšo upodobitev oseb na posnetku in zagotavlja najvišjo kakovost fotografij brez dodatnega napora. 3-kratni optični zoom dopolnjuje 6,4 cm velik LCD, na katerem z lahkoto sestavite kompozicijo posnetkov in si jih tudi ogledate. Z vgrajenim TruePic III slikovnim procesorjem je kakovost vsakega piksla zagotovo ujeta v pravi Olympusovi kakovosti, ob tem pa visoke ISO nastavitve preprečujejo zamegljenost posnetkov, ki nastane zaradi tresenja fotoaparata.

Fotografiranje z Olympus FE-280 ne bi moglo biti enostavneje: izdelan je po načelu »ena tipka – ena funkcija«, opremljen pa je tudi z vodičem po funkcijah, ki je vedno pri roki, ko ga potrebujete. Z 20 tematskimi programi, med drugim tudi »podvodnim širokim kotom« in »makrom«, se je mogoče hitro in brez čakanja prilagoditi praktično vsaki fotografski priložnosti. Poleg tega se z FE-280 zagotovo ujame nasmejane obraze. Z uporabo tehnologije za zaznavo obraza tematski program »nasmešek« sledi kompoziciji obraza, prepozna nasmeh in tedaj samodejno posname fotografijo. Meniji fotoaparata so na voljo v 25 jezikih, tudi slovenskem, kar pomeni, da ga lahko skoraj vsak uporablja v domačem jeziku.

Notranji pomnilnik je vedno mogoče nadgraditi z xD-Picture pomnilniško kartico – kar je še posebej priročno pri snemanju zvočnih video posnetkov, ki lahko trajajo do zapolnitve pomnilniške kartice. S priloženo programsko opremo Olympus Master in preizkusnim programskim paketom Muvee je prenos posnetkov na računalnik, njihova obdelava ter shranjevanje hitro in enostavno. Z dodatnim podvodnim ohišjem pa se zabava lahko preseli tudi pod vodno gladino – vse do 40 metrov globine.

Uporabniku prijazen in vsestransko prilagodljiv FE-280 bo na voljo od septembra 2007.

Olympus FE-280 – lastnosti:
• tanko, kovinsko ohišje iz nerjavečega jekla
• tehnologija za zaznavo obraza skrbi za idealno izostrene in osvetljene obraze in ostale dele posnetkov
• ohišje v štirih živih barvah (srebrna, črna, rdeča ali modra)
• 3-kratni optični zoom (enakovreden 36–108 mm pri 35 mm fotoaparatih), 1:3.1-5.9
• 8,0 megapikslov za posnetke v velikosti plakata
• prikaz posnetkov na 6,4 cm LCD (ločljivost 230.000 pikslov)
• 20 tematskih programov za najboljše rezultate ob različnih priložnostih (npr. podvodni široki kot, makro, nasmešek)
• izdelava po načelu »ena tipka – ena funkcija« ter vodič po funkcijah za lažje fotografiranje
• izboljšano fotografiranje v mraku z BrightCapture tehnologijo
• spomini oživijo na zvočnih video posnetkih
• TruePic III slikovni procesor za hitrejšo obdelavo in višjo kakovost posnetkov
• z dodatnim podvodnih ohišjem PT-038 je omogočeno fotografiranje do 40 metrov globine
• visoke ISO nastavitve za manj megljenja na posnetkih (do ISO 1600)
• predogled za popolne posnetke
• super makro fotografiranje (iz bližine le 5 cm)
• gumb za preklapljanje med 8 programi delovanja
• notranji pomnilnik ter reža za xD-Picture pomnilniško kartico
• priložena programska oprema Olympus Master 2.03 in preizkusni programski paket Muvee ter Li-ionska baterija LI-42B
• meni v 25 jezikih, tudi v slovenščini

 

 


Olympus FE-290: približajte se, izkoristite široki kot in razširite svoj pogled

Od digitalnega fotoaparata Olympus FE-290 s 4-kratnim širokokotnim zoomom lahko pričakujete več. V svojem razredu ponuja največjo prilagodljivost in vsestransko uporabo – vse to v srebrnem ali črnem ohišju žepne velikosti. Z zmogljivimi 7,1 megapiksli in velikanskim 7,6 cm LCD zaslonom je hitro postavljanje kompozicije in fotografiranje v visoki ločljivosti zanesljivo in povsem enostavno. Posnetke seveda lahko takoj pokažete prijateljem. Zaradi izdelave po načelu »ena tipka – ena funkcija« slikanje odličnih fotografij ni bilo še nikoli tako enostavno.

S tankim kovinskim ohišjem srebrne ali črne barve dviguje Olympus FE-290 začetniški razred na novo raven. S 7,1 megapiksli in 4-kratnim širokokotnim optičnim zoomom (enakovredno 28–112 mm pri 35 mm fotoaparatih) lahko vidite več – tako pri širokem kotu kot pri fotografiranju z večje oddaljenosti. Zanesete se lahko tudi na izjemno velik LCD zaslon, s katerim ni le bistveno lažje postaviti kompozicije, temveč si na njem lahko ogledate tudi fotografije, ki ste jih ravnokar posneli.

FE-290 je zasnovan po načelu »ena tipka – ena funkcija«, opremljen pa je tudi z vodičem po funkcijah, ki vedno priskoči na pomoč, ko ga potrebujete. Meni v 25 jezikih, tudi v slovenščini, je skoraj vsakomur na voljo v maternem jeziku, tu pa je tudi 15 tematskih programov, med drugim »pokrajina« in »portret«, ki zagotavljajo hitro in enostavno prilagajanje praktično vsaki fotografski priložnosti. Poseben gumb za preklapljanje pa dodatno omogoča enostavno prehajanje med 8 načini delovanja.

Zaradi notranjega pomnilnika in reže za xD-Picture pomnilniško kartico je mogoče spomin FE-290 poljubno razširiti, kar ni uporabno le pri fotografiranju, temveč tudi pri snemanju video posnetkov z zvokom, ki jih lahko shranite na pomnilniško kartico vse do njene zapolnitve. Za dodatno olajšan prenos, urejanje in shranjevanje posnetkov je priložena še Olympus Master programska oprema, skupaj s preizkusno različico programa Muvee Pack, s katerim lahko s svojimi posnetki izdelate filmčke.

Vsestranski Olympus FE-290 bo na voljo od septembra 2007.

Olympus FE-290 – osnovne značilnosti:
• 4-kratni širokokotni optični zoom (enakovreden 28–112 mm pri 35 mm fotoaparatih) 1:3.3-5.0
• ogled posnetkov na posebej velikem 7,6 cm LCD
(ločljivost 234.000 pikslov)
• 7,1 megapikslov za posnetke v velikosti plakata
• zasnova po načelu “ena tipka – ena funkcija« za enostavno uporabo
• 15 tematskih programov za boljše rezultate ob različnih priložnostih (npr. pokrajina in portret)
• živi spomini na video posnetkih z zvokom
• super makro fotografiranje (iz bližine le 5 cm)
• prilagodljivo shranjevanje posnetkov v notranji pomnilnik in reža za xD-Picture pomnilniške kartice
• tanko kovinsko ohišje v črni ali srebrni barvi
• visoke ISO nastavitve
• predogled za idealen posnetek
• priložena Olympus Master programska oprema 2.03 in preizkusna različica Muvee Pack ter Li-ionska baterija LI-42B

 

 


Olympus FE-300: vrhunska tehnologija po dostopni ceni

Enostavnost, prilagodljivost in zmogljivost, kot jo pričakujete od fotoaparata v začetnem razredu. Olympus FE-300 je opremljen z izjemnimi 12,0 megapiksli, s katerimi lahko ujamete prav vsak detajl, posnetke pa lahko kasneje na računalniku obrežete ali spreminjate njihovo velikost. Tehnologija za zaznavo obraza z naprednim delovanjem zagotavlja natančne posnetke oseb, hkrati pa visoke ISO nastavitve pomagajo preprečevati zamegljenost, ki nastane zaradi tresenja fotoaparata.

Želite z manj doseči več? Pravi odgovor je: Olympus FE-300 z 12,0 megapiksli. V tankem kovinskem ohišju ni kompromisov med funkcionalnostjo in enostavnostjo. Objektiv s 3-kratnim optičnim zoomom in veliko svetlobno močjo ter 6,4 cm velik LCD olajšata sestavljanje kompozicije posnetkov in njihov ogled. BrightCapture tehnologija pa hkrati izboljša rezultate ob šibki svetlobi. Vgrajeni TruePic III slikovni procesor v vaše roke prinaša novo moč in kakovost posnetkov, kot je še ni bilo.

Da visoka zmogljivost ne bi povzročala težav, je FE-300 izdelan po načelu »ena tipka – ena funkcija«. Skupaj z vgrajenim vodičem po funkcijah zagotavlja kar najlažje fotografiranje in največjo prilagodljivost. S 17 tematskimi programi, med katerimi so tudi »ob svečah«, »ognjemet« in »portret«, vam nikoli ne bo potrebno ročno uravnavati niti ene nastavitve. Z uporabo vgrajene tehnologije za zaznavo obraza tematski program »nasmešek« na sliki celo prepozna obraze in samodejno sproži fotoaparat, ko se na njih pojavi nasmešek. Hkrati osem stopenjski gumb za izbiro programov pomeni, da lahko v vsakem trenutku hitro in brez čakanja preklopite v progam delovanja, ki najbolj ustreza trenutnim okoliščinam. Poleg tega visoke ISO nastavitve zmanjšajo možnost nastanka zamegljenosti posnetkov, ki jo povzroča tresenje fotoaparata. Po menijih v 25 jezikih, tudi v slovenskem, pa se z lahkoto sprehaja prav vsakdo.

Z notranjim pomnilnikom in režo za dodatno xD-Picture pomnilniško kartico je FE-300 vedno pripravljen za fotografiranje in snemanje zvočnih video posnetkov, ki lahko trajajo vse do zapolnitve pomnilniške kartice. Z Olympus Master programsko opremo in dodatnim programskim paketom Muvee je prenos posnetkov na računalnik, njihovo urejanje in arhiviranje kot igra.

Elegantni in zmogljivi Olympus FE-300 z 12,0 megapiksli bo na voljo od septembra 2007.

Olympus FE-300 – osnovne značilnosti:
• izjemno detajlni posnetki z 12,0 megapikselno ločljivostjo
• 3-kratni optični zoom z veliko svetlobno močjo (enakovredna goriščnica 35–105 mm 35 mm fotoaparatih) 1:2.8-4.7
• visoke ISO nastavitve zmanjšujejo megljenje posnetkov (ISO 1600 oz. do 6400 ob zmanjšani ločljivosti)
• lepši in lagodnejši ogled posnetkov na 6,4 cm LCD
(ločljivost 230.000 pikslov)
• tehnologija za zaznavo obrazov skrbi za idealno izostrene in osvetljene obraze in pravilno osvetlitev na ostalih delih posnetka
• 17 tematskih programov za najboljše fotografije ob različnih priložnostih (npr. ob svečah, ognjemet in nasmešek)
• izdelan po načelu »en gumb – ena funkcija« ter opremljen z vodičem po funkcijah za lažjo in enostavnejšo uporabo
• boljše fotografije ob šibki svetlobi z BrightCapture tehnologijo
• spomini oživijo na zvočnih video posnetkih
• TruePic III slikovni procesor za hitrejšo obdelavo in višjo kakovost posnetkov
• predogled za popolne posnetke
• super makro fotografiranje (iz bližine le 10 cm)
• elegantno kovinsko ohišje
• notranji pomnilnik ter reža za xD-Picture pomnilniško kartico
• priložena programska oprema Olympus Master 2.03 in preizkusni programski paket Muvee ter Li-ionska baterija LI-42B
• meni v 25 jezikih, tudi v slovenščini

 


Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.