Olympus SP-560 UZ

Izjemno zmogljivi in ergonomsko oblikovani Olympus SP-560 UZ je nadgradnja večkrat nagrajenega predhodnika, SP-550 UZ. Ponaša se z izrednim 18 x optičnim zoomom (enakovrednim 27–486 mm pri 35 mm fotoaparatih), s katerim so fotografom odprte vse možnosti za iskanje najboljše kompozicije motivov, tako oddaljenih kot širokokotnih. Vsestranski in prilagodljivi fotoaparat je opremljen z dvojno stabilizacijo slike za dvojno zaščito pred zamegljenostjo posnetkov, ki nastane zaradi tresenja fotoaparata in je še posebej verjetna pri velikih zoom povečavah. Dodatno je opremljen še s tehnologijo za zaznavo obraza, ki skrbi za ostre in natančneje osvetljene obraze na posnetkih. Tudi ločljivost modela je nadgrajena na 8,0 megapikslov, s katerimi vam zagotovo ne bo ušla nobena podrobnost. Olympus SP-560 UZ vas bo popeljal, kamor ste si že od nekdaj želeli. (Sporočilo za javnost)

Zoom ali široki kot
Izkusite drugačno fotografsko svobodo. Z velikanskim 18 x širokokotnim optičnim zoom objektivom (enakovrednim 27–486 mm) SP-560 UZ prinaša resnično širokokotnost in telefoto v enem. Ob fotografiranju maturantov iz zadnje vrste v dvorani ali pa ptic v njihovem naravnem okolju boste z izjemno povečavo, ki jo novi model omogoča, lahko posneli bistveno boljše fotografije. Dodatno pa sta na voljo še telekonverzijski objektiv TCON-017 in adapter CLA-10, ki goriščno razdaljo objektiva povečata na osupljivih 826 mm. Če ob tem uporabite še digitalni zoom, se lahko resnično dotaknete neba z goriščnico 4656 mm (enakovredna vrednost pri 35 mm fotoaparatih). Na drugem koncu ekstrema pa lahko v široki kot (enakovreden 27 mm pri 35 mm fotoaparatih) ujamete neprimerno večji prizor: ob naslednjem družinskem srečanju boste lahko na fotografiji vsi hkrati, v objektiv pa boste končno lahko ujeli celotno pokrajino, ki jo že dolgo občudujete.

Ostrejši posnetki
Lahko se zanesete na dvojno stabilizacijo slike – kombinacijo mehanskega stabilizatorja slike in visokih ISO nastavitev, ki bo vaše posnetke zaščitila pred zamegljenostjo, nastalo zaradi tresenja fotoaparata. Tehnologija za zaznavo obraza lahko zazna obraze na posnetku in jih optimalno osvetli in izostri. SP-560 UZ pa je opremljen še s tehnologijo za uravnavanje senc, ki poskrbi za primerno osvetlitev senčnih predelov v kompoziciji.

Ujemite akcijo
S hitrim zaporednim fotografiranjem s hitrostjo do 15 posnetkov na sekundo* je povsem enostavno ujeti hitre akcije na igriščih in ob ostalih akcijskih priložnostih, ki se odvijejo v delčku sekunde. Poleg tega je tu tudi napreden način fotografiranja s predposnetki, ki v trenutku posname pet posnetkov*, še preden se zaklop dejansko sproži – tako se vam nikoli ne bo treba bati, da ste za las zgrešili pravi trenutek.

Svetlejši pogled od blizu
Poiščite detajle s super makrom, s katerim lahko fotografirate že z razdalje 1 cm oddaljenosti od objekta. Ujemite enkratno lepoto cvetja ali rahle niti pajkove mreže: pri izbiri motiva si s SP-560 UZ lahko vzamete vso svobodo, saj vas zagotovo popelje najbližje prelepim podrobnostim narave in hkrati enemu najlepših fotografskih žanrov. S 6,4 cm velikim LCD je zelo enostavno postavljati kompozicijo makro posnetkov in si jih nato ogledati. Pri tem je še posebej v pomoč Olympusova BrightCapture tehnologija, ki posvetli posnete fotografije in video posnetke. Še več! Svetlejši prikaz slike na LCD ekranu omogoča hitro in zanesljivo postavljanje vseh vrst kompozicij – tudi v mraku.

Vedno pripravljen: fotografirajte, kot želite
Zmogljivost in enostavno uporabo SP-560 UZ dopolnjuje njegova ergonomična oblika. Fotografom so poleg tematskih programov, ki jih je mogoče uporabiti ob najrazličnejših priložnostih, na voljo še različni samodejni in ročni načini upravljanja ter delovanja (P/A/S/M). Tako je uporabnikom na voljo priročna izbira med enostavnim pomeri-in-sproži delovanjem ter popolnim ustvarjalnim nadzorom nad vsemi funkcijami fotoaparata. Poleg tega z novim tematskim program »nasmešek« zagotovo ne boste zamudili najprimernejšega trenutka za posnetek, saj omenjeni program zazna, kdaj se fotografirana oseba zasmeji in tedaj samodejno sproži zaklop. Dioptrijsko prilagajanje iskala pa olajša delo fotografom z očali. Meni v 25 jezikih, tudi v slovenskem, zagotavlja lahko in razumljivo sprehajanje po funkcijah menija takorekoč vsakomur. Dodatno je na voljo še podvodno ohišje PT-037, s katerim se je mogoče potopiti in fotografirati do 40 metrov globoko.

Zmogljivi Olympus SP-560 UZ bo na voljo od oktobra 2007.

Olympus SP-560 UZ – osnovne značilnosti:
• 18 x optični zoom (enakovreden 27–486 mm pri 35 mm fotoaparatih)
1:2.8-4.5 – za izjemne povečave pa vse do odličnih krajinskih posnetkov ter 5,6 x digitalni zoom
• preprečevanje zamegljenosti posnetkov z dvojno stabilizacijo slike
• hitro zaporedno fotografiranje (15 posnetkov na sekundo*) in predposnetki*
• tehnologija za zaznavo obraza poskrbi za idealno izostrene in osvetljene obraze ter ustrezno osvetlitev ostalih delov posnetka
• idealen za fotografiranje cvetja in detajlov z razdalje le 1 cm s super makrom
• P/A/S/M načini delovanja za večjo ustvarjalno svobodo
• 24 tematskih programov (npr. nasmešek, podvodni široki kot in makro) za najboljše posnetke ob najrazličnejših priložnostih
• 8,0 megapikslov za fotografije v velikosti plakata
• prikaz posnetkov na 6,4 cm LCD (ločljivost 230.000 pikslov)
• tehnologija za uravnavanje senc osvetli senčne predele posnetkov
• izboljšano fotografiranje ob šibki svetlobi z BrightCapture tehnologijo
• spomini oživijo na video posnetkih z zvokom
• TruePic III slikovni procesor za hitrejšo obdelavo in višjo kakovost posnetkov
• ob uporabi dodatnega podvodnega ohišja PT-037 je mogoče fotografiranje do globine 40 metrov
• meni v 25 jezikih, tudi v slovenskem
• dioptrijska korekcija
• notranji pomnilnik ter reža za xD-Picture kartico
• priložena programska oprema Olympus Master 2.03 s preizkusno različico programskega paketa Muvee ter štiri AA baterije
• dodatno sta na voljo telekonverzijski objektiv TCON-017 in adapter CLA-10 za največjo goriščno razdaljo 826 mm (oz. 4626 mm v kombinaciji z digitalnim zoomom)

* Ob zmanjšani ločljivosti svetlobnega tipala (1,2 MP).
Komentarji
ales (@melona) 25. avgust 2007 17:45
napačna slika fotoaparata !?
Aleksander (@discom) 26. avgust 2007 11:37
Jap, ;-)
Res je.
Primož Žgavec (@Primozz_MIXI) 13. september 2007 21:41
resnično 2x mim

prvo napačna fotka, drugič napačen objektiv oz. ta vsekakor ni v kitu,
ubistvu še v prodaji ni, saj taobjektiv je ta hiter!!!!!
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.