Nova Neovo X-W monitorja za profesionalce

AG Neovo je najavil dostopnost novih »wide« različic monitorjev profesionalne serije X tudi za evropske kupce. Serijo X poleg izstopajočega oblikovalskega pristopa tehnično dopolnjuje NeoV optični filter, kovinsko ohišje in vrhunska elektronika. Obstoječo linijo izdelkov sta sedaj dopolnila dva širokozaslonska modela – X-W19 in X-W22. AG Neovo X-W19 je 19-palčni LCD-zaslon, katerega poslanstvo je več kot suhoparno prikazovanje lepe in kontrastne slike v najvišji ločljivosti 1.440x900 točk. (Sporočilo za javnost)

Inženirji so ga namreč ovili v plemenito zunanjost. Snovalci zaslon opremili z zmogljivo elektroniko in optičnim filtrom NeoV, ki matriko zaščiti pred vplivi zunanjega sveta. Zunanjost je kombinacija črne in srebrne barve ter izbranih materialov (kakovostne plastike in aluminija) ter daje občutek prestiža. Piko na i pa predstavlja debelina zaslona – slednja znaša vsega 14 milimetrov.

AG Neovo zahtevnejšim kupcem ponuja še večji monitor - model X-W22. Ta si z manjšim bratom deli zunanjo podobo, daljša diagonala zaslona (22 palcev oziroma 50 cm) pa mu omogoča prikaz višje ločljivosti, in sicer 1.680x1.050 točk. Seveda je opremljen z vsemi potrebnimi priključki (VGA, DVI-D, avdio), med katerimi HDMI-vmesnik ne manjka. Premore tudi tipko za hitro nastavitev želenega načina dela, izbiramo lahko med tekstom, filmi, igrami in grafično obdelavo, monitor pa bo sam prilagodil ustrezne nastavitve (barvna nasičenost, osvetlitev ...). Oba zaslona omogočata tudi stensko montažo.

Visokoločljiva prestižneža bosta v kratkem naprodaj pri slovenskem uvozniku, podjetju ANNI iz Trzina, cena za 19-palčni model bo znašala 545, za 22-palčni model pa 810 evrov..

O optičnem filtru NeoV:
NeoV Optical Filter je plast posebno utrjenega in obdelanega stekla, ki prekriva vidno površino monitorja. Običajni monitorji LCD so mehki (stopnja trdote 2 od 10) in se lahko hitro poškodujejo; steklo, s katerim so zaščiteni monitorji Neovo, pa ima stopnjo trdote 6 (jeklo 6.5) in monitor učinkovito varuje pred umazanijo, praskami in poškodbami. Steklo je prevlečeno s plastjo, ki zmanjšuje odboj svetlobe, zaradi posebne sestave pa omogoča prehod kar 97.7 odstotkom svetlobe, ki jo odda monitor (običajno steklo 91 odstotkov). Barve so zato jasnejše, dolgotrajna uporaba pa mnogo manj naporna za oči.
 
Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.