Canonovi omrežni bralniki za delovne skupine

Canon Europe je predstavil nova omrežna optična bralnika formata A4, ScanFront 220 in ScanFront 220P. Oba sta predstavnika Canonovega nabora naprav, namenjenih delovnim skupinam in pisarniškim oddelkom. Omrežni bralnik je povezan neposredno z omrežjem v podjetju in za delovanje ne potrebuje dodatne strojne ali programske opreme. Omogoča tesnejše sodelovanje zaposlenih v srednjih in velikih poslovnih okoljih, saj nudi možnost pošiljanja skeniranih dokumentov neposredno prek omrežja podjetja. (Sporočilo za javnost)

Canonov standardni model ScanFront 220 in njegova profesionalna izvedba ScanFront 220P omogočata hitrost branja do 26 strani ali 52 slik na minuto. Uporabnikom omogočata branje in shranjevanje dokumentov v osebne in deljene mape, na FTP-strežnike, USB-naprave in pošiljanje po e-pošti – vse istočasno. Poleg tega ScanFrontova funkcija branja za e-pošto omogoča dostop do osebnih in globalnih imenikov s pomočjo protokola LDAP, kar še poveča storilnost znotraj organizacij.

Predstavitev modela ScanFront 220 je odgovor na povečano povpraševanje po omrežnih bralnikih v korporacijah in velikih poslovnih okoljih. Trg dokumentnih bralnih naprav naj bi se po podatkih Infosourca med leti 2007 in 2011 povečal za 14 odstotkov, trg omrežnih bralnikov pa kar za 46 odstotkov. Segment delovnih skupin je postal najobsežnejši, zanj pa je predvidena 15-odstotna rast v omenjenem petletnem obdobju.

Sean Suematsu, direktor za nove poslovne rešitve pri Canonu Europe, je ob tem dejal: »Pomembnost omrežnega skeniranja se hitro vzpenja na lestvici pisarniških opravil, saj je postala potreba po zajemanju in izmenjavi papirnih dokumentov v elektronski obliki poslovno kritična dejavnost. Prav zato smo predstavili ScanFront 220, ki omogoča še enostavnejše zajemanje in shranjevanje podatkov, poslovnim okoljem pa nudi neprimerljivo funkcionalnost.«

ScanFront 220 ima intuitiven 8,5-palčni zaslon TFT, občutljiv na dotik, ki omogoča enostavno pripravo in izvedbo skeniranja v nekaj preprostih korakih. Uporabniki lahko na zaslonu pregledujejo skenirane slike in jih obračajo ter tako zagotovijo kakovostno preslikavo še pred pošiljanjem.

Omrežni bralniki nudijo izboljšane možnosti upodabljanja, s katerimi poenostavijo skeniranje. Bralniki s podajalnikom papirja, ki sprejme tudi vizitke in reliefne kartice, hkrati skenirajo dokumente različnih velikosti. Glavne lastnosti, ki omogočajo branje mešanih dokumentov, so samodejno zaznavanje velikosti, popravljanje poševnosti ter neupoštevanje praznih dokumentov. Poleg tega ScanFront 220P zaznava podajanje dvojnih dokumentov in ima vgrajen čitalnik prstnih odtisov.

Poleg enostavne uporabe in povečane storilnosti omrežni bralniki ponujajo vrsto varnostnih funkcij. Vsak uporabnik do naprav dostopa z uporabniškim imenom in geslom, izdelani PDF-ji pa so šifrirani. Profesionalni model ponuja dodatno varnost z identifikacijo prstnih odtisov. Napravi omogočata enostavno upravljanje, administratorjem pa dopuščata nastavljanje pravic dostopa. Prijava uporabnikov na posamezni bralnik poteka z oddaljene lokacije, kar pomeni, da lahko administratorji varno upravljajo večje število ScanFrontov.

Bralnika Canon ScanFront 220 in 220P sta že na voljo po vsej Evropi.
 
 
Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.