Prenovljena paleta digitalnih fotoaparatov Pentax

Japonski Pentax je predstavil večji del svoje prenovljene ponudbe kompaktnih digitalnih fotoaparatov. Pentax že od nekdaj slovi kot proizvajalec zanesljivih, uporabnih ter uporabniku prijaznih izdelkov, ki tehnološko vselej nekoliko odstopajo od povprečja. (Sporočilo za javnovst)

Pentax Optio E40
Digitalni fotoaparat vstopnega razreda je namenjen predvsem nezahtevnim uporabnikom, ki si želijo uporabo na način en gumb – ena funkcija, vendar ne na račun izgube kakovosti.
 
Optio E40 ima svetlobno tipalo z ločljivostjo 8,1 milijona točk, 3x optični zoom objektiv ter 2,4-inčni LCD zaslon. Kompaktno ohišje omogoča dober oprijem, za napajanje skrbi par AA baterij, ki so dostopne praktično povsod. Kljub svojemu osnovnemu poslanstvu, biti enostaven, je vanj vgrajena tehnologija samodejnega prepoznavanja obrazov AE&AF, ki bo v veliko pomoč pri posnetkih, na katerih se nahajajo ljudje. Aparat bo samodejno ostril tako, da bodo obrazi izostreni ter pravilno osvetljeni. Digitalna SR (Shake Reduction) funkcija poskrbi, da slike kljub slabi svetlobi ne bodo razmazane, in omogoča samodejno nastavitev občutljivosti do ISO 1000. Optio E40 omogoča tudi snemanje videa z zvokom v ločljivosti 640x480 točk. Za bolj kreativne omenimo še funkcijo panorama, ki omogoča programsko spajanje do 3 posnetkov v enega. Podpira tako SD kot tudi SDHC spominske kartice.
 
 

Pentax optio M40
Optio M40 se s svojim stilsko oblikovanim kovinskim, tankim ohišjem (samo 18 m) spogleduje z eleganco. Vgrajeno ima svetlobno tipalo s 8,1 milijoni točk, 3x optični zoom objektiv ter 2,5-inčni LCD zaslon z ločljivostjo 150.000 točk.

Poleg originalne Pentax Auto picture funkcije, ki je sposobna prepoznati situacijo ter izbrati ustrezene nastavitve ekspozicije je na voljo tudi tehnologija samodejnega prepoznavanja obrazov, ki pride prav takrat, ko so na posnetkih ljudje. Digital SR (shake Reduction) način omogoča samodejno nastavitev občutljivosti do ISO 3200 in s tem prepreči stresene posnetke v slabi svetlobi. Premikajočemu motivu je Optio M40 zlahka kos s funkcijo Tracking AF, ki samodejno sledi motivu (odličen primer je slikanje otrok). Uporabnost fotoaparata povečuje še možnost izpisa datuma na posnetek, programsko odstranjevanje rdečih oči ter 16 prednastavljenih tematskih programov. Optio M40 se napaja z Li-Ion akumulatorjem, ki je skupaj s polnilcem že priložen v paketu.
 
 

Pentax Optio S10
O seriji S je bilo že veliko povedanega, saj je bil Pentax Optio S pred dobrimi 4 leti pravi tehnološki čudež. Digitalni fotoaparat v velikosti bančne kartice v prenovljeni izvedbi ponuja 10 milijonov točk ter že znan in preizkušen 3x optični zoom objektiv (Pentax smc) s patentirano Sliding lens tehnologijo, ki fotoaparatu pravzaprav omogoča tako majhne dimenzije.

Aparat je vgrajen v elegantno brušeno ohišje iz aluminija ki poudarja prestižno poreklo, na zadnji strani je 2,5-inčen LCD zaslon z ločljivostjo 230.000 točk. Napredna tehnologija minimizacije omogoča uporabo večjega senzorja (1/1,8 inča), boljši zajem tonskih vrednosti in manjši šum. Auto Picture in samodejna prepoznava obrazov sta porok za oster, pravilno osvetljen posnetek, Digital SR (Shake Reduction) pa omogoča dvig občutljivosti do ISO 3200. Kot večina fotoaparatov serije S tudi Optio S10 omogoča snemanje videa z zvokom v ločljivosti 640x480 točk v DivX formatu (46 minut polne ločljiosti na 1 GB) ter možnost izpisa datuma neposredno na posnetek.
 

Pentax Optio Z10
Povsem nov digitalni fotoaparat serije Optio, namenjen predvsem vsakdanji, družinski rabi. Vgrajeno ima tipalo z ločljivostjo 8 milijonov točk ter nov, 7x zoom objektiv brez zunanjih gibljivih delov (praktično brez možnost poškodbe pri rokovanju).
 
Nova programska oprema zagotavlja samodejno prepoznavo obrazov v 0,03 sekunde, zato bodo odslej vaši posnetki polni pravilno izostrenih, osvetljenih in nasmejanih obrazov. Digital SR (Shake Reduction) način omogoča samodejno nastavitev občutljivosti do ISO 3200 in s tem prepreči stresene posnetke v slabi svetlobi. Optio Z10 ima vgrajen odličen, 2,5-inčni LCD zaslon ločljivosti 230.000 točk, ki omogoča kakovosten pregled posnetkov oz. iskanje prave kompozicije, omogoča snemanje videa z zvokom v VGA ločljivosti, izpis datuma neposredno na sliko ter možnost uporabe funkcije "Digital Wide", s katero zlahka naredite širokokoten posnetek (ekviv. 28 mm). Zaradi kompaktnosti, zmogljivosti in uporabnosti bo Optio Z10 nepogrešljiv družinski član.

Modela Pentax Optio E40 in M40 sta že na voljo, medtem ko bo na S10 in Z10 treba še malo počakati.


Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.