Canon imagePROGRAF iPF8000S in iPF9000S

Canon Europe je predstavil dva nova 8-barvna tiskalnika velikega formata (LFP) z visoko kakovostjo izpisov in izjemno hitrostjo, namenjena produkcijskemu trgu. 44- oziroma 60-palčna tiskalnika imagePROGRAF iPF8000S in iPF9000S imata tudi najnižje obratovalne stroške na trgu. Z robustnima produkcijskima tiskalnikoma namerava Canon Europe občutno povečati svoj delež na trgu tiskalnikov velikega formata. (Sporočilo za javnost)

imagePROGRAF iPF8000S in iPF9000S imata vgrajen trdi disk velikosti 80 GB ter prinašata inovativno lastnost, ki poveča učinkovitost rabe barv z razdeljevanjem 8 barv v 12 črnilnih kanalov v obeh tiskalnih glavah. S tem tiskata do ločljivosti 2400x1200 točk na palec. Edinstveno hitrost izpisovanja 37,4 m2 na uro dosegata z visokozmogljivimi tiskalnimi glavami s 30.720 šobami, kar pomeni, da je potrebnih manj prehodov za izpis potrebne kakovosti. Oba tiskalnika uporabljata dodatni rezervoar črnila, ki deluje kot črnilni predpomnilnik med kartušami in tiskalnimi glavami, omogoča pa zamenjavo kartuš brez prekinitve tiskanja.

V standardnem načinu tiskanja uporabljajo modeli imagePROGRAF S sedem barv, vključno s črno ali mat črno, ki sta samodejno izbrani glede na medij. Poleg tega pa omogočajo tudi varčevalni način, ki zagotavlja kakovost izpisov ob zmanjšani uporabi črnil cian in magenta. S tem dosegajo za 20 odstotkov manjšo porabo črnila.

Anne Sharp, vodja trženja programa LFP za Evropo pri Canonu Europe, je ob tem povedala: »iPF8000S in iPF9000S v produkcijski sektor vnašata nekaj edinstvenega – zmožnost tiskati z visoko hitrostjo, ob tem pa obvladovati stroške. Lani je Canon Europe na trgu tiskalnikov velikega formata beležil 12-odstotni delež, ta izdelka in še nekaj drugih, ki jih bomo predstavili letos, pa bodo poskrbeli za občutno rast v letu 2007. Canon Europe strankam na trgu LFP nudi vodilne rešitve, ki jim zagotavljajo konkurenčno prednost.«

Oba tiskalnika odlikuje Canonovo novo orodje za kalibracijo barv, ki služi nastavljanju barvnih odstopanj med posameznimi tiskalnimi glavami ali tiskalniki. To pomeni, da je mogoče barvne razlike pri izpisih dveh tiskalnikov, ali po zamenjavi tiskalnih glav, odpraviti v 10 minutah. To je čas, potreben, da integrirano orodje opravi potrebne nastavitve.

imagePROGRAF iPF8000S in iPF9000S odlikuje tudi samodejno popravljanje poševnega izpisa kot posledice napačnega podajanja papirja. Vgrajena sta tudi nov ventilator in izpušni sistem za zagotavljanje prijetnejšega delovnega okolja.

iPF8000S in iPF9000S krije nov program garancije na tiskalne glave podjetja Canon Europe, ki uporabnikom zagotavlja popolno podporo.

Oba tiskalnika velikega formata bosta v Evropi na voljo oktobra.
 
 
Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.