Štirideset milijonov za dober začetek

Družba Nikon je v svojem devetdesetem letu obstoja obeležila še en pomemben mejnik: avgusta letos so presegli 40 milijonov proizvedenih izmenljivih objektivov Nikkor za zrcalnorefleksne fotoaparate. Ta številka je še en nazoren dokaz vodilne vloge proizvajalca Nikon med amaterskimi in profesionalnimi fotografi po vsem svetu.
Prvi objektiv blagovne znamke Nikkor so predstavili leta 1932. Ti Nikkorjevi pionirji so bili primerni za rabo ne le na fotoaparatih Nikon temveč tudi na fotoaparatih Leica in Contax. Nikon je prvotni oblikovni standard (bajonet premera 44 mm) ohranil do danes in tako zagotovil združljivost z vsemi novimi fotoaparati Nikon, obenem pa je funkcionalnost in zanesljivost objektivov Nikkor nenehno krepil s številnimi tehnološkimi in oblikovnimi inovacijami. (Sporočilo za javnost)

Veliko izboljšav so dosegli na področjih samodejnega fokusiranja in osvetljenosti ter hitrosti izmenjave podatkov z ohišjem fotoaparata, z oblikovnega vidika pa je za Nikkor prelomnica leto 1959, ko so se, sočasno s prvim Nikonovim zrcalnorefleksnim fotoaparatom Nikon F, pojavili tudi prvi objektivi z F-bajonetom.

Že prvi objektivi Nikkor so navdušili s svojo zmogljivostjo, robustnostjo in zanesljivostjo, te lastnosti pa so zagotovo temelj uspeha vseh 40 milijonov objektivov, ki se ponašajo s tem imenom. Družina objektivov Nikkor trenutno šteje 62 modelov, ki so na voljo izključno za Nikonove zraclanorefleksne fotoaparate. Pri vseh objektivih Nikkor, tako pri ribjih očeh ali teleobjektivih kakor tudi pri makro objektivih in drugih, so vgrajene številne Nikonove tehnologije, ki tako amaterjem kakor tudi profesionalcem zagotavljajo, da lažje ustvarijo najboljše možne fotografije. Tako, denimo, nanokristalna tehnologija manjša sipanje svetlobe in odsevanje protisvetlobe, leče iz najbolj kakovostnih materialov z izjemno nizkim lomnim količnikom zmanjšuje kromatično aberacijo kar pomeni, da bodo posnetki zelo ostri in barvno natančni. Vsak objektiv Nikkor je skrbno izdelan in temeljito preizkušen, zato so fotografi vseh zahtevnosti lahko prepričani, da bo Nikkor v celoti izpolnil vsa njihova visoka pričakovanja glede vrhunskih fotografij, natanko tako, kot so vajeni pri vseh izdelkih iz ponudbe znamke Nikon.
 
 
 
Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.