JVC z novo 3 CCD HD kamero s trdim diskom

Na slovenski trg je prišla nova JVC-jeva visokoločljiva HD kamera Everio GZ-HD3. Dobro polovico leta po predstavitvi njene Full HD predhodnice GZ-HD7, so pri JVC-ju izdelali kamero v nižjem cenovnem razredu, z namenom zadovoljiti čim širši krog uporabnikov, ki želijo snemati visoko ločljive posnetke HD. Kamero odlikujejo tri tipala CCD, možnost snemanja v HD ločljivosti 1440 x 1080i pik in vgrajen 60 GB trdi disk, ki omogoča do 7 ur snemanja v kakovosti HD. (Sporočilo za javnost)

Za doseženo čim višjo kakovost snemanja slike s tremi tipali in tehnologijo HD so uporabili leče znamke Konica Minolta HD. Objektiv z 10-kratno optično povečavo slike je svetlobne jakosti F1,8 – F2,4. Oblika in velikost kamere je priročna,  kompaktna in z maso samo 670 gramom primerna za potovanja. Posnetke lahko s trdega diska hitro in enostavno arhivirate na DVD plošče v formatu HD (1440 x1080) z JVC-jevim zapisovalnikom DVD-jev Share Station CU-VD40.

Za popolno združljivost z enotami, ki jih lahko priključimo na kamero, je na voljo kopica priključkov: HDMI, komponentni (za prikaz na HD zaslonih) in AV-S (analogni) izhod ter vhod za mikrofon (z nastavkom) in za napajanje DC. Za prenos podatkov na računalnik ali DVD zapisovalnik pa sta na voljo hitri USB in i.LINK priključek. Zapisovanje fotografij in slike je možno tudi na kartico SD/SDHC, ki jo vstavite v režo na spodnji strani kamere.

V kompletu je priložena programska oprema za ogled in urejanje posnetkov HD Editing CyberLink BD Solution™  (Win) ter za arhiviranje na DVD in Blu-ray plošče. Priložen je tudi vtičnik za uporabnike računalnikov Mac, ki omogoča vnos posnetkov HD v programe za urejanje posnetkov Apple iMovie HD in Final Cut Pro.

JVC HD Everio GZ-HD3 je na voljo za maloprodajno ceno okoli 1.230 €.
 
 
 
Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.